Отговори
# 570
Здравейте!Нова съм в сайта и реших и аз да се включа!Родих на 2 юли прекрасно момиченце.Имаме проблем с акането  около 5 дни не ака,а след това наваксва и сега пак не иска да ака незнам какво да правя.Ако може да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда благодарна.

# 571
Галина добре дошла. За проблема с акането пиши по-подробно. Кърмиш ли? Ако си на АМ какво е? Има ли колики? Какви добавки и чайчета даваш?
Извинете ме за грешките, но вече повече от месец нямам комп и пиша от телефона.

# 572
Изцяло на кърма е,мисля че няма колики.Чай не и давам,а преварена вода с анасон.

# 573
  • срещу двата комина :)))
Хайде и на мен да ми е честито, коликите ни удариха Simple Smile давам чай от копър и капки инфолик май бяха... Май има някакъв егект, но ми препоръчаха Лефакс и го поръчах пъл да видим ... А някой знае ли дали капите за колики запичат ... Той така или иначе ака повече вечер, де, но да съм подготвена Simple Smile

# 574
Търнър дали капките запичат си зависи от бебчето.Хомеопатичните обикновено регулират нещата,но при някои действат разхлабващо или запичащо.Останалите видове,които съдържат симетикон действат запичащо при някои бебчета,но не при всички.Вики например от 3-ти още ден е на 2 вида капки,заради много силни колики,едните със симетикон,другите някакви билкови.Пълнеше си редовно памперсите,но от около 10 дена почна да се запича леееко.Това съвпада с началото на АМ,та подозирам че от там идва проблемът при нас.Но за сега поне не е сериозно.
Писах в Юнската тема,но да ви попитам и вас.Как ви превеждат болничните?Всичко на куп ли или на части.Че на мен ми правят някакви много странни преводи и съвсем се обърках.До сега съм получила веднъж 94лв,после 360лв,после 76лв,после 284лв  #Crazy newsm78
С нетърпение чакам следващият превод,кой знае каква странна сума ще бъде Rolling Eyes
Осигурявана съм на минималната.Студентка съм и работата беше колкото да взема някакво майчинство Rolling Eyes

# 575
  • София
И ние сме на някакви странни периоди в акането. Вчера цял ден не ака,а предния ден и днес е...  След всяко ядене стабилно... Кърмим се,не давам АМ, и капки никакви не ползваме.
Сибил вземи си ПИК от НОИ и можеш да си ги следиш тия неща в сайта. Много бързо става,не е някаква бюрократщина. Аз с предния болничен имах доплащания,по-малки суми,но си ги гледах в сайта и горе долу схващах за какво става въпрос.

# 576
От както давам капки не беше акала ( демек 2дни) днес ака но не беше гъсто че да неможе да излезе. Бях чела че кърмените бебета понякога обработват почти цялата кърма и затова няма какво да акат. Даже тук в бг мама имаше точно такава тема за акането на бебетата. Нашето ако е леко зеленикаво кафяво, но това е защото й давам чай от копър. В началото ни помагаше за колки ма сега нищо не помага. Свие ли я коремче пищи яко.

За преводи хич не знам колко ми превеждат, защото аз не ги тегля тези пари освен при нужда. Което ми напомня че картата е в мм и трябва да си я прибера преди да е изтеглил парите, че има този навик. Аз имам и да взимам болничен от АГ за 2 дни дето пренасях ма тя е отпуска , а в работата само ми философстват , че не съм им занесла болничния.
Тази седмица дето идва ще ходим да си вземем акта за раждане и да подам документи за детски и еднократната помощ.

# 577
Незнам просто не ми се струва нормално да не ака 5 дни.

# 578
  • срещу двата комина :)))
това с акането е голяма мъка, и аз не знам колко точно трябва да е  Crazy до сега си е 2-3-4 памперса на ден, но днес няма нищо  Joy сигурно ще ме изненада по-късно  Joy

# 579
  • Варна, кв. Аспарухово
NadkaGD при предишния ти пост щях да пиша и забравих.  Blush Вземи си лецитин  от 1200мг за тези запушвания по 3-4 капсули на ден при проблем за няколко дни и после постепенно намаляш до 1 профилактично. Още можеш да си вземеш и Бриония 9СН 3х 5гр дневно, а при проблем(много сериозно запушване) през 2-3 часа по 5гр.
Благодаря за инфото ще пробвам дано да се получи, че при мен е ту всичко е ок, ту не е Simple Smile

# 580
Сибил за да сигурна вземи си пик от ной. Но предполагам, че плащанията са за 45дневния, който ти е няколко дни в края на един месец, един пълен месец и още малко от третия месец. Останалото ти е от болничния след раждането. При мен беше така и ми ги изплатиха наведнъж.
За акането. Ако сте на АМ аз намерих формулата която действа и ни докарва 2-4 нормални изхождания на ден. Фризо вом и АМ което си ползвате - 2:1 части. Ако го направя 1:1 пак се запича и ако изкара нещо то е твърдо и много плаче докато го изкара.

# 581
Да помрънкам малко и аз с това кърмене. Нашичкият днес е залепен като гербова марка за мен, гърди не останаха - боли, гори, пари. Не стига, че дърпа като ластик, ами си е повредил захапването и си го коригира сам грешно- луда станах!
Свеки колкото и добра жена да е донесла ядене, ама то бъкано с броколи и си викам от малко нищо няма да стане... Да бе, да! Алекс пърди мощно наред с цялото мрънкане и висене.
Та, свеки реши вчера да ми понадава акъл,аз само си мълчах и гледах умно. Тя като била бебе и ревяла много, това се случва около 44 година и по техния край, за да лекуват бебето я рязали с бръснач по гръбчето и по гърдите, после ги мазали с ракия и мас и ги повивали така. Каза, че имала белези до 20 години. Слава Богу не ми го предложи като вариант... Иначе предложи да съм била "цръкнела" мляко в очите на бебето и в носа - било много хубаво. Ами добре де, да си църка там квото иска в нечии други очи, горкият й син, дето ми е мъж. После вика аз трябва да дойда като къпете бебето да ви покажа как се къпе бебе! Да бе ние от 22 дни сме вкъщи и не сме го къпали, та трябва да ми показва. И като й казах, че го къпя на една ръка под струята много се шашна. Тя не смее да го гушне все още и съм благодарна, защото е доста стара и непохватна, а пък да ми показва къпане - не мерси!

Много мрън от мен Sad и няма да се откажа от кърменето въпреки това.

Направих си един експеримент. У нас имам една кутия с формула на Хип HA1 за всеки случай, имаме и две кучета. Моето е по-лакомо и яде всичко от гол хляб дори. Е, познайте! АМ не щя и да го помирише. Иначе редовно влиза нелегално в стаята с бебето и тараши салфетките от кърмата. Изводите оставям на вас. Crossing Arms
И не яжте броколи!  #Cussing out

# 582
Имаме проблем с акането  около 5 дни не ака,а след това наваксва и сега пак не иска да ака незнам какво да правя.Ако може да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда благодарна.
Мога да ти предложа метод на изакване щом става въпрос за толкова дни- с дръжка от листо на мушкато в дупето, действа безотказно, ако искаш пиши на лични.
При нас само излизането навън, което в жегите е много рядко, ни помага за коликите, в ап.е добре температурата, но вечер малкия пищи яко. Никакви капки, български и английски не ни помогнаха  Confused

# 583
Оффф и аз да помрънкам! И при мен го има това с висенето на гърда с часове.. Цоцка си младежът по 2-3 часа, аз се побърквам, изморявам, изнервям. После поне си спи де и наваксвам с чистенето, готвенето и почивката. Четох някъде, че понякога бебетата сливат 2 хранения и после спят повече. Надявам се и при нас това да е причината. Шашках се, че не му стига кърмата, но кантарът показва, че всичко е наред.
Иначе и мен ме болят зърната вече, но мажа с Гармастан и веднага облекчава.

# 584
Тя като била бебе и ревяла много, това се случва около 44 година и по техния край, за да лекуват бебето я рязали с бръснач по гръбчето и по гърдите, после ги мазали с ракия и мас и ги повивали така.
Shocked И след тази процедура,бебетата били ли "излекувани" от рев?

Моят поспалан също ми висеше на гърдите по час-два,но не за да яде а за да се наспи.Днес вече е само на шише.Цедя колкото мога кърма и дохранвам с АМ  Rolling Eyes Ами щом това е единственият начин да го накарам да пие кърма...все е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт