Отговори
# 645
Мария Тереса Бързо възстановяване  Hug

Честито на другите нови мами  bouquet

Да попитам,вие ще си водите ли бебоците на ортопед?Къде?Може ли да ми препоръчате някой?
Моята педи каза че нямало нужда,но аз искам да си го заведа зверчето,че нещо ме притеснява,та ще бъде на частно явно.Но въпросът е че незнам къде. newsm78
Аз моята госпожица ще я водя в Токуда, но сме записали час от сега чак за 9 септември.
Мария пожелавам ти много бързо възстановяване и възможно най-скоро да си гушкаш бебока!  Hug
Ние бяхме на консултация бебка е качила 740 грама и е пораснала с 3см от раждането до сега, педи каза, че е добре за нея пък аз не съм много сигурна вие какво ще кажете дали е добре?  newsm78

# 646
Ние сме вече на 33 дни и малкия е качил 1кг и 830 грама, кърмата излезе добра реколта. Надявам се всичко да е наред и да продължим с кърменето. За коликите пробвахме с Лефакс, резултат нямаше и сега давам Еспумизан комфорт, добре се отразява на бебчо, до колкото е възможно.       Мария Тереса прегръдки, бързо възстановяване и много положителни моменти от тук нататък!

# 647
Мария Тереза, много силна прегръдка! И браво за бързото възстановяване, само така! С теб сме!  Hug Бебка ще ти е опора и ще ти дава сили. Чудесно име сте избрали.

Stmama, добре дошла, някъде трябва да има бутон за нова тема. Пиша от мобилния и не мога да се ориентирам, но обикновено такивата бутони са в горната част на страничката.

# 648
Здр мами как сте днес? Ние вчера бяхме на очен защото окото на малката много сълзеше и имаше гурели. Приеха ни по спешност защото имаше свободни часове чак октомври  Shocked оказа се че просто каналите са и запушени и трябва да правим масаж на окото и да почистваме с памуче. Д-р каза че е хубаво на 1г децата да се водят на профилактичен преглед.
За ортопед с каката не сме ходили ма сега ако ходим ще искам направление и за каката защото обувките си ги криви навътре.
Хоуп ако четеш драсни някой друг ред че ти и бебчо сте добре

# 649
  • София
Привет!

За ортопед моята педиатърка не само не е дала направление, ами дори не го е споменавала.

Любомира08 моята бебка беше качила 780 гр. и педи каче, че е ОК и да продължаваме с кърменето. Килограмите ги сметна от това колко се е родила, а не от колко беше спаднала. Което ми се стори странно, защото така се губят едни 100-200 гр. Не съм се притеснявала за качването. Всичко е наред. Този месец мисля, че ще качи повече, защото и давам вече и на поискване, а не под точен час.

# 650
Айде и ние да се отчетем, че снощи забравих. Бях потресена от случилото се Мария Тереса. Измериха ни 5,120 кг и 53 см, но дължината не е реална защото неуспяха да я изпънат хубаво. Сестрата каза, че много е порастнала и да не се притеснявам, макар да е качила по-малко от 1 кг от изписването. Сложиха й ваксината и тя я прие добре. Само дето ядеше по-малко през целия ден, но незнам дали е от това.

# 651
Момичета, как съчетавате кърменето на поискване и разходките? Аз за сега едва ли не само около блока обикалям с количката и чакам бебо да даде знак да се прибираме да цоцкаме. 2 пъти ходихме по-далеч с шише изцедена кърма. И един път кърмих в едно паркче, но беше в началото и бебо не се справяше добре като сега. Съответно хич не ми беше приятно..
А така ми се иска да идем по-далеч на разходка, с тати някъде на зелено, без да бързаме да се прибираме.
Сега съм навън в двора на едно училище, жив човек няма наоколо и ще пробвам да го накърмя Влади тук.
Не знам как се справят опитните майки с кърменето на обществени места, хич не си се представям, а много ми се иска Sad

# 652
  • Варна, кв. Аспарухово
Да се включа за педиатъра. Моята лекарка каза, че не по здравна каса и се прави 3-4 месец и ми препоръча къде да се запиша Simple Smile Не знам дали да чакам (то ние сме момченца и знам, че при тях по-рядко има луксации).

Честита месечинка и на другите две любимчета 13 Simple Smile

# 653
  • София
dotmot графика ни е пълно мазало. Днес яде в 7:20, после 8:50 - все по малко цока. Сега е със свеки на разходка, но предупредих да не е повече от час, че снощи беше екстремно заради това ядене на поискване. Ревала е 15-20 мин. докато си дойдат. Като влезе направо пищеше и беше червена. Не е лесно въобще.

# 654
Аз мисля да го водя на ортопед около 2рия месец, а на офталмолог - задължително около 6тия още. Като се роди забелязах, че криви очичките, но и аз съм била с кривогледство, астигматизъм и 4,5 диоптъра. Добре, че са ме хванали рано - около годинката ми, и в момента всичко е оправено.

Дотмот, аз кърмя още от началото навън. Даже в Южния парк, само че не на главните алеи, ами на някоя от страничните. Намери си блуза с копченца, удобна кърпа или пелена да я подпъхнеш между теб и бебето под бузката му, така че да не ти се омокри сутиена и блузата, и една голяма тензухена пелена, която да метнеш върху бебето и гърдата, ако с това ще се чувстваш по-комфортно. До сега на никого не му е правило впечатление какво точно правя, макар че е ясно. И определено не съм единствената. Една вечер се бяхме наредили 3 кърмачки през пейка и понеже ММ беше с мен отбеляза, че може да си направим клуб  Laughing

# 655
Мария Тереса, бързо възстановяване! Дано всичко е наред да си бъдеш с бебка. Много страшно нещо ти се е случило...

И аз много се филмирам от общественото кърмене, но първото направих на скришна отбивка близо до Момина скала на Витоша на ден 8 на бебо. После успях в Борисова градина тази събота, а в неделя и в Южния парк. Взела съм си моят тънък шал, който намятам на рамо и над детето. Потренирай вкъщи и ще е по-лесно и навън!  Laughing

Иначе в Борисова веднага две баби ни се зарадваха, а един (според мен) сбърканяк точно тогава дойде на пейката да иска огънче от ММ... Та има всякакви екземпляри. Изчетох доста за кърменето навън и запомних две неща - кърмиш преди да ореве орталъка, иначе всички те зяпат и второ - понеже не знаят къде да гледат те гледат в гърдите, за да се избегне това ти ги гледай в очите!

# 656
Леле,толкова ли са заети тези ортопеди.Ако искам да се время Септември значи да търся някъде да запиша Вики?Той тогава тъкмо ще е на 3 месеца.
Според моята педи било почти невъзможно момченце да има луксация newsm78
Но аз си имам притеснения защото:
1. гънките на бедрата са съвсем различни,не са симетрични както би трябвало.Това било един от признаците за луксация.Отделно едното краче го изпъва винаги повече от другото,и като спи винаги така си ги държи-едно и също краче си е по-опънато от другото.Незнам дали това е нормално Rolling Eyes
2.Като спи винаги си криви главичката на дясно,въпреки опитите ми да го обърна да другата страна от време на време.Незнам дали в резултат от това или по друга причина,но като погледна ушичките(съвсем случайно забелязах)както е с гръб и доста си личи че едното уше е по-напред от другото #CrazyСпоред мен това е защото все спи на една страна и едното го притиска newsm78
3.Като го сложа по гръб ВИНАГИ гръбначето и съответно цялото му тяло се извива на дясно като буквата "С" Rolling Eyes

Четох че при реален проблем,както и при луксация ако се хване рано(преди 3ти месец )може да се оправи само с гимнастика и евентуално специални гащички.
Според вас при тези ,хм,симптоми да ги наречем,трябва ли да се притеснявам?След като според Педи нямало никакви проблеми newsm78
Освен Токуда други предложения?Ще питам и в Юнската тема,там май повечето минаха вече този преглед и може да знаят.

# 657
  • София
sibil1987 не се филмирай излишно. Въпреки, че не сме ходили ни препоръчаха:

Медицински център "Ортомед" ЕООД

Адрес: София 1614, квартал Горна баня, ул. Никола Петков № 56, зад сградата на Специализираната болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев”.

Регистратура: 02-81-81-782
Физиотерапия: 02-81-81-780

Д-р Ивайло Ефремов 
Ивайло Ефремов - ортопед-травматолог в МЦ Ортомедортопед-травматолог
работно време: понеделник-петък 8,00ч.-12,00ч.

# 658
Не се филмирай излишно! И моята майка се е страхувала заради гънките ми, но нищо ми няма. Изчакай преглед и аз за Горна баня съм чувала, че се ходи. Успех!
Едит: а за спането 3 часа наляво и 3 часа надясно  правя аз на Алекс.

# 659
Мария, бързо възстановяване.. съжалявам за това което се е случило и се надявам много скоро всичко да е лош спомен..
Честито на всички мами който са гушнали бебчетата си   bouquet

Ние вчера бяхме на консултация Simple Smile Качи ли сме 560гр. за две седмици.. казаха, че било добре.. само на адаптирано мляко сме, че кърмата съвсем спря..
Ние пък се борим със сополи.. като се разреве и веднага и се пълно нослето... и се почва едно дърпане със помпичката... казаха, че и това било нормално...да видим.
хубав и усмихнат ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт