Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 867
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Обетованата земя
 Но понякога нищоправенето, при положение че съдбата ти е дала възможност точно в подходящия момент (визирам нещо конкретно), след време може да се окаже грешен избор на поведение, пропусната добра възможност, така че не е излишно да се почуди човек в дилемите си. Да излъчвам спокойствие е едно от нещата което умея добре, но това не е достатъчно в случая. Simple Smile Баща ми никога не се е подлагал на хомеопатично лечение, а сам прояви такова желание още лятото, когато не се беше появил сегашния проблем, но тогава реши да остави посещението при хомеопат за по-късен момент, поради финансови причини. Сега вече проблемът е факт, но пък дилемата дали да опита с хомеопатия и кога-преди или след операцията стои. И друго се чудя, дали има шанс хомеопатията да предотврати нуждата от операция. Може и да е възможно, но май не ни стиска да пробваме...

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 12:38 от didi24

# 586
  • Пловдив
Аз бих отишла на хомеопат и в зависимост, той какво каже ще действам. Операцията си е назначена. Така, че няма да навреди.

# 587
иска ми се да се случат по-най-добрия начин нещата. Simple Smile Благодаря ви за съветите!  Hug

всеки иска подобно нещо. някои неща не са в нашата власт.

активността, правенето на нещо ни дава усещането, че все още имаме контрол над нещата, но всъщност това не е така. правим го за собствено успокоение, за да можем да кажем: направих всичко възможно.
понякога нищоправенето, но излъчването на спокойност, сигурност дават много повече, отколкото агирането на всяка цена.

newsm10

Аз бих отишла на хомеопат и в зависимост, той какво каже ще действам. Операцията си е назначена. Така, че няма да навреди.

Ъха, щото хомеопатите са иззели функциите на Господ!  Grinning Каквото каже хомеопатът, който понякога реагира и като психопат, и това е.   Joy

# 588
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега вече проблемът е факт, но пък дилемата дали да опита с хомеопатия и кога-преди или след операцията стои.

дилемата твоя ли е или негова?

аз лично не бих убедила някого да започне хомеопатично лечение за първи път точно преди операция.
понеже от доста споделяния тук е ясно, че хомеопатите в Бг понякога не са наясно какво правят и честно не бих рискувала, освен ако не става въпрос за моето собствено здраве. иначе не бих могла да живея с вината, ако нещо се обърка. щото е ясно, че хомеопатът никога няма да има вина  Whistling

# 589
  • Обетованата земя
Не става въпрос за хомеопат в България, но аз съм се убедила че хомеопатията и в световен мащаб не е доизучена и нещата не са сигурни никога, както съм убедена и че не е безобидна. Simple Smile Относно дилемата-тя е на първо място негова, тъй като е запознат с тази възможност за лекуване, но е и моя, тъй като той иска съвет от мен, като човек който се интересува от тази наука и който е изпитал положителните и отрицателните ефекти на хомеопатията на гърба си. Аз не убеждавам никого в нищо, особено пък що се отнася до хомеопатия, понеже аз самата не съм сигурна в тази наука и по-скоро в правилността на прилагането й (в световен мащаб!). Аз също си мисля това за вината, но я има и обратната страна на медала, ако нещо се прецака впоследствие си казваш-а ако бяхме опитали алтернативата...Така че няма как да няма дилема. Както и да е, благодаря ви наистина!  Peace

# 590
Аз също смятам, че хомеопатията е недоизучена. От тази тема и от споделяне с познати развих някакъв страх от нея, особено за хронично лечение.
Диди, не знам какво бих направила аз и затова не мога да се включа в дискусията.

# 591
  • Пловдив
Цитат
Не става въпрос за хомеопат в България, но аз съм се убедила че хомеопатията и в световен мащаб не е доизучена и нещата не са сигурни никога, както съм убедена и че не е безобидна.
Didi24, мисля, че това отговаря на въпроса поне от твоята гледна точка. Защо да препоръчваш нещо в такъв критичен момент, след като ТИ САМАТА не си на 100% убедена, че няма да има негативни последствия?
От моя гледна точка, не бих пробвала с хомеопатия. Ако става дума за някакъв физиологичен дефект, така или иначе нещата не могат да бъдат коригирани, освен с операция. Оставам с усещането, че баща ти приема операцията ок, изобщо...Лично аз нужда от намеса зорлем не виждам!  Peace
Нещата винаги могат да се прецакат и няма как човек да знае дали ако беше избрал алтернативата, нямаше ПАК да се прецакат, че даже и по-лошо. Взима се едно решение и ако човекът, пряко засегнат от решението, вътрешно в себе си е ок с него, действа се според това и толкова. Останалите следва сами да се справят с чувствата, страховете си, желанието да постъпят абсолютно правилно, да играят на сигурно, да не сгрешат и после да чувстват вина и т.н.  Peace

# 592
  • Обетованата земя
Благодаря ви много! Имах нужда от подобна дискусия!  Hug Юлинга, много си добра с думите, за пореден път! Simple Smile

# 593
Здравейте, чета темата, за да намеря препоръки за един или друг хомеопат, но не виждам много. Ще се радвам, ако ми изпратите координати на вашите хомеопати - при които ходите и сте доволни.

# 594
Здравейте,
Накратичко да се представя - уча от 2014-та, ползвам от 2007-ма и само хомеопатия ми е в главата. 
Връщам се назад в темата да прочета какви са настроенията в темата. Имах известен период без да ползвам форума, но силно се надявам на добронамереност към нови попълнения Simple Smile

# 595
Джени, къде учиш, ако ти се споделя?

# 596
Джени, къде учиш, ако ти се споделя?

В Ново хомеопатично училище

# 597
Здравей,
моля за мнение и помощ. Лекувах децата си при лекар уж класически хомеопат във Варна. Кредитът ми на доверие във въпросната жена се изчерпа. Бихте ли ми препоръчали класически хомеопат, който дори да не е от Варна, отвреме навреме поне да посещава града, съответно и координати. Благодаря!

# 598
  • Обетованата земя
 Според вас добър знак ли е тръшкащо на легло остро състояние до няколко часа след прием на х.л. за хронично?

Добре дошла, jenny_b, ще се радвам да се включваш с мнение по обсъжданите теми! Simple Smile

# 599
Какво значи това?

За да определиш дали има подобрение на състоянието и лечението върви в правилна посока симтомите трябва да вървят в следния ред: сифилистични-сикотични-псорични.

Ако вървят от псорични през сикотични до сифилистични проблемът се задълбочава.

Симптомите са описани в ХБ. Ако отвориш ще видиш кои симптоми към коя група принадлежат.

Общи условия

Активация на акаунт