Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Къде да ги прочетем тези симптоми? не разбрах

# 601
  • Обетованата земя
ХБ, т.е. Хронични Болести на Ханеман. Само, че при мен проблемът е, че аз не знам името на лекарството, за да му видя симптомите.

# 602
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ХБ, т.е. Хронични Болести на Ханеман. Само, че при мен проблемът е, че аз не знам името на лекарството, за да му видя симптомите.

гледай симптомите на детето, не на лекарството.
как се променят симптомите на детето, те в каква посока са. Peace

# 603
Здравейте на всички!

Лятото бях писала тук, по повод неуспешно хомеопатично лечение на сина ми от алергичен ринит при уважаван и добър класически хомеопат в София, който впоследствие прерастна в астма...

Искам да ви разкажа накратко нашата история - адресирано до всички майки на деца с астма, защото знам, че в темата има такива. Ще напиша всичко това, за да се знае, че освен хомеопатията и освен класическата медикаментозна терапия за астмата, има и друга алтернатива, която води до трайно излекуване от болестта - дишане по бутейко.

Накратко - синът ми е на 10 години, с алергичен ринит от 6-годишен, за първи път направи бронхоспазъм есента на 2014, после втори през август 2015, последван от хоспитализация в Детска Белодробна Клиника в София заради влошени белодробни показатели и дробове, функциониращи с по-малко от 50%. Диагноза бронхиална астма, изписан от клиниката с назначени инхалации с пулмикорт и сингулер. Отидох за второ мнение при д-р Филчев от Пета Градска, потвърди диагнозата, каза ни, че нямаме много време, защото прогнозата при късно настъпваща астма е лоша, съответно вместо пулмикорт предписа серетид (кортикостероид от тежката артилерия, както той сам се изрази) плюс сингулер.

Тъй като до този момент бях лекувала сина ми с класическа хомеопатия, се разтърсих дали за астмата има алтернативно лечение, освен класическото медикаментозно. Така стигнах до дишането бутейко http://www.buteykomoscow.ru Консултирахме се с д-р Филчев, който беше добре запознат с бутейко и каза, че ни подкрепя в решението си синът ни да бъде обучен да диша по бутейко, но в началото да комбинираме с лекарствата и впоследствие да ги спрем, ако действително има подобрение. Тъй като вече бях загубила вярва в хомеопатията и се самообвинявах, че заради погрешно лечение на ринита той е прерастнал в астма, реших, че минавам към традиционната медицина. Комбинирана с бутейко.

Септември отидохме до Варна, където за 5 дни бяхме на обучение по това дишане. Средата на септември бяхме на контролен пргледн при Филчев, който беше впечатлен от подобрените резултати на сина ни и каза, че това няма как да е само от кортикостероидите. Октомври втори контролен преглед, отново добри резултати, съответно серетидът беше намален наполовина, с тенденция спиране. От ноември месец синът ни е без серетид и без сингулер (сингулерът го давах само август). Филчев ни предупреди, че сезонът не е никак подходящ за спиране на лекарствата, тъй като предстоят болести и грипове, и те може да са придружени с бронхоспазми.

Ние решихме обаче да останем само на бутейко. Никаква хомеопатия, защото вече нямах вяра... Резултатът за пет месеца дишане по бутейко е, че алергичният ринит, който му беше целогодишен, изчезна. Два пъти изкара вируси с кашлица и температура, с абсолютно чисти гърди.

Разказвам ви всичко това, защото покрай синът ни и бутейко осъзнах колко малко хора знаят за това дишане, а още по-малко знаят, че децата ни могат да са здрави без кортикостероидите и другите лекарства за астматици, ако се научат да дишат правилно. Чрез бутейко може да се копира пристъп, когато той започва, може да се отпушва носа (при алергия), както и най-важното - бронхоспазмите не се появяват.

Дишането по бутейко представлява тихо повърхностно дишане през носа. Един от основните принципи е детето да се научи да диша само през носа и да спре да диша през устата. Освен това има комплекс от упражнения и дихателни техники, които трябва да ес правят сутрин и вечер по 10-15 минути. Простичко и лесно е, а в същото време не се знае, в България има много малко информация, докато в много държави по света има клиники по бутейко.

Който от вас проявява интерес, може да разгледа сайта, който съм пуснала - това е сайтът на клиниката в Русия, където методът е създаден. Също така в интернет има много информация на други езици за ефективността на метода. За да се убедя, че правим най-доброто за детето ни, аз самата прекарах доста време в четене на медицински статии в международни медицински списания, където сравняват ефективността на различни лечения за астматици. Дишането по бутейко е на първо място, последвано от пранаяма. Също така се срещнах с майки с вече пораснали деца, както и с бивши астматици, излекувани от метода.

Не искам никого в нищо да убеждавам, нито да рекламирам - просто споделям, за да се знае.

# 604
Tvk,браво ,че сте се справили.Радвам се ,че детето е добре.Аз също  не одобрявам това възвисяване на хомеопатията, ето че има и други алтернативи за лечение.Бъдете винаги здравички.

# 605
Tvk,браво ,че сте се справили.Радвам се ,че детето е добре.Аз също  не одобрявам това възвисяване на хомеопатията, ето че има и други алтернативи за лечение.Бъдете винаги здравички.

Да, алтернативи има и всяко крайно залитане по само един метод може да се окаже твърде нездравословно понякога. Просто някои методи изискват повече усилия от страна на пациента и неговите близки, а далеч не всички са готови да полагат такива.  Sunglasses Повечето хора искат с един хап да се оправят - няма значение дали алопатичен или хомеопатичен.  Grinning Хомеопатията често може много да помогне, но понякога може и да не може поради различни причини. Sunglasses Тъпото упорство от страна  и на лекуващия, и на пациента не води до добри резултати.  Sunglasses

# 606
Tкv, много се радвам за вас. Ние също ходихме на курс по Бутейко заради третата сливица, но признавам, че не бяхме много редовни с упражненията и вече съм ги позабравила. Методъъ е най-показан при дихателни проблеми. Има цели клиники на запад.
Имам една книга на български. В нея ми направи впечатление, че след започване на лечението в клиниката пациентите преминаваха през нещо като остро с температура и отделяне на секрети.

Джени, супер! Ще се радвам и аз да се вкючваш.

# 607
Пролетен дъждец, да, така е - след започване на дишането и с подобряване състоянието на дробовете, организмът започва да се чисти, наричат го саногенеза. Предполагам, че е подобно на лечебната криза при хомеопатията.

При бутейко се изисква постоянство, воля и дисциплина, за да има ефект. Не е за всеки. На децата понякога им е досадно всяка сутрин и вечер да правят дишането и упражненията, разбира се - коства нерви и на родителите Simple Smile Но мисля, че си струва при крайния резултат!

# 608
твк, разкажи по вече за бутейко дишането моля. може и в нова тема?

# 609
Здравейте! Много моля за координати на д-р Иларион Ванков. Спешно ми е. Може на лични. Предварително благодаря!

# 610
Здравейте! Много моля за координати на д-р Иларион Ванков. Спешно ми е. Може на лични. Предварително благодаря!

Телефонът в кабинета на Иларион Ванков е 029719844. Секретарка записва часове. Успех.

# 611

Телефонът в кабинета на Иларион Ванков е 029719844. Секретарка записва часове. Успех.

Благодаря много!

# 612
Здравейте,
Искам да заведа майка ми на хомеопат, защото е много зле, но не знам дали хомеопатията би й помогнала. Ще опиша накратко състоянието й и Ви моля само за съвет да търсим ли помощ от хомеопат или няма смисъл.
От няколко години има постоянно главоболие, виене на свят, отпадналост. Според лекарите всичко е от нервната система и й изписват какви ли не "розови" хапчета, антидепресанти и прочие. Очевидно без ефект, защото в момента е толкова зле, че дори не може да става от леглото. Сега ще влиза в неврологията на 4-ти километър. Дано успеят да закрепят положението, но ми се иска като я изпишат да я види и хомеопат. Това е накратко.
Ще съм Ви благодарна за мненията

# 613
Здравейте,
Искам да заведа майка ми на хомеопат, защото е много зле, но не знам дали хомеопатията би й помогнала. Ще опиша накратко състоянието й и Ви моля само за съвет да търсим ли помощ от хомеопат или няма смисъл.
От няколко години има постоянно главоболие, виене на свят, отпадналост. Според лекарите всичко е от нервната система и й изписват какви ли не "розови" хапчета, антидепресанти и прочие. Очевидно без ефект, защото в момента е толкова зле, че дори не може да става от леглото. Сега ще влиза в неврологията на 4-ти километър. Дано успеят да закрепят положението, но ми се иска като я изпишат да я види и хомеопат. Това е накратко.

Няма причина да не може. Въпросът е дали майка ти иска да се лекува с хомеопатия. Хроничните болести не преминават бързо.

# 614
Здравейте,
Тя какво споделя, как се чувства от това, че има такива проблеми? Говорили ли сте с нея за това?
Иначе е точно така, ако наистина има желание и мотивация да се подобри, варианти има.

Общи условия

Активация на акаунт