Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 862
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Maslenka, изследване за лаймска болест правила ли си е?

# 616
Благодаря за отговорите bouquet
Лаймска болест не е изследвана, но като чета симптомите при нея, характерно е и засягане на ставите. При майка ми за сега, слава Богу, ставите са наред. Въпреки всичко не пречи да се изследва. Благодаря за насоката  Hug

# 617
  • Пловдив
Ако в процеса на хомеопатично лечение всичко върви добре,но зъбите стават по-развалени,кариесите на млечните зъби са огромни и стигат до пулпити все,това значи ли че има потискане ,към влошаване ли е ?
Физически детето вече не прави усложнения като бронхити,пневмонии и спазми,боледува леко и без лекарства,и емоционално има подобрение,но тези зъби...

# 618
Ако в процеса на хомеопатично лечение всичко върви добре,но зъбите стават по-развалени,кариесите на млечните зъби са огромни и стигат до пулпити все,това значи ли че има потискане ,към влошаване ли е ?
Физически детето вече не прави усложнения като бронхити,пневмонии и спазми,боледува леко и без лекарства,и емоционално има подобрение,но тези зъби...

И мен ме интересува този въпрос  Hug Какво означава влошаване на зъбния статус при хомеопатично лечение Peace

# 619

Излекуването върви в посока отвътре навън и от по-важни органи и системи, към по-маловажни. 
Най-важните са мозък и нервна система, после сърце, кръвоносна система, черен дроб, останалите единични органи, после двойните органи, чак тогава кости и кожа, косми, нокти и зъби.

# 620

На единия въпрос вече е отговорено.
Относно другия. Може да е време за миазмично лечение.
Още нещо. Какво правим със зъбите? Дъвчим, разграждаме храната, разкъсваме я. Зъбите са "орган" на агресията. Мислете в тази посока, защо боледуват зъбите.

# 621
  • Пловдив
Ако зъбите се развалят поради недостиг на калций,или недостатъчното му усвояване  по точно поради някаква скрита причина?Видимо човек е по-здрав,има подобрение да като цяло ,но е нарушена усвояемостта на калция.Тъкмо чета че недостигът на витамин к2 може да доведе до влошено дентално здраве.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 21:49 от budiko

# 622
Моят син много се ядосва и е по- агресивен понякога. Все вика и се кара, когато иска нещо прекалено. Ще следя развитието, тъй като му беше сменено лекарството  Peace

# 623
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка .............

Цитат
Още нещо. Какво правим със зъбите? Дъвчим, разграждаме храната, разкъсваме я. Зъбите са "орган" на агресията. Мислете в тази посока, защо боледуват зъбите.

Така е, като едновременно са и орган на защитата. Нарушена, развалена защита - развалени зъби.

# 624
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при положение, че един болен зъб повлиява негативно цялото тяло, то не си бих мислила, че развалените зъби са движение към по-добро... Peace

# 625
Мечка Малинарка .............

Цитат

Така е, като едновременно са и орган на защитата. Нарушена, развалена защита - развалени зъби.
Да, и аз го мислех тези дни - другата страна на монетата. Независимо, че все става въпрос за агресия. Защитата предполага агресия в случая със зъбите. Дори по-скоро съм склонна да приема, че това е по-реалното в случая на Будико.

# 626
  • Пловдив
 Всъщност  само 4-тите зъбки са най-зле.Преди няколко години са имали кариеси и са правени тогава.Още миналата зима единия се умъртви сам и се стигна до периодонтит с гной.
Есента друг 4-и го заболя и го умъртвиха.
Още при самото им зараждане(на всички 4-ти зъбки)нещо им повлияло негативно.
"Зародишите на млечните зъби се залата още през 5-ти месец от вътреутробното развитие на детето."-пише в една статия.
При моя син зъбите излязоха късно като малък.На 2 г имаше само 6 зъба-4 горе и 2 долу и се притеснявах тогава защо не излизат.Следващите година бяха операциите ,стресът,упойки,и не помня в кой точно момент са излязли тези 4-ти зъбки.Но помня че на 3г и половина му излязоха наведнъж всички зъби които не бяха излезли за възрастта му.Късно ги сменя сега млечните.
Но интересно е че лятото се активираха и смени набързо цели 4 зъбчета.
Напоследък той е много по-весело и щастливо дете като цяло.

# 627
Будико, последното мисля е най-важното Simple Smile Без да омаловажавам притесненията ти като майка.
Наблюдавам по себе си в момента, как отшумяват хроничните проблеми. И всичко това се предхожда от съвсем различно приемане на случките в живота ми. Пак се случва да имам притеснения, гняв, яд ... но моята реакция е съвсем различна - много бурна и кратка. С допълнение много по-малко преживяване на случката.
Интересно е човек да наблюдава този процес в себе си.

# 628
Здравейте,
Хомеопатията може ли да повлияе на катаракта-да я спре, излекува, намали?

# 629
  • на плажа
Здравейте отново. Имам нужда от компетентно мнение. Детето преди две седмици беше болно. Направи ми страхотен пристъп, който трудно овладях с пулмикорт и вентолин. Цяла седмица не ходи на училище. После аз хванах вирус с темп. и кашлица, но реших да пия и да давам и на него изопринозин. Аз се оправих, но детето се разхремави! Увеличих дозата на изопринозина, започнах да му давам и ериус( противоалергично), защото не мога да си позволя да боледува отново толкова скоро, но се чудя дали бихме могли да комбинираме с хомеопатия. Лошото е, че винаги, когато съм го лекувала хомеопатично, ефектът е бил бавен и не винаги сме успявали. Просто не знам как да постъпя.

Общи условия

Активация на акаунт