Вредно или не?

• 12 049
  • 121
  •   1
Отговори
# 75
Бял кахър, ако не бях отишла на почивка, нервите ми щяха да се разбият.

Точно така се чувствах и аз.

Чак пък големите лишения да се търпят в името на детето... Не драматизирам чак толкова. Като имам дете (вън или вътре в мене) да не съм нещо половин човек?  Simple Smile

Приятна почивка (морска или не) на всички!
[/quote]
Не си половин човек, майка си и това трябва да значи нещо.  Peace То пък голямото лишение - да пропуснеш един или пет плажа.. Whistling Колко по-големи лишения/компромиси/отговорности ти предстоят покрай майчинството..една пропусната морска почивка е нищо. Simple Smile

# 76
Бял кахър, ако не бях отишла на почивка, нервите ми щяха да се разбият.

Точно така се чувствах и аз.

Чак пък големите лишения да се търпят в името на детето... Не драматизирам чак толкова. Като имам дете (вън или вътре в мене) да не съм нещо половин човек?  Simple Smile

Приятна почивка (морска или не) на всички!
[/quote]

Тъй де, не си половин човек...то и цигарка и алкохол може тогава, що да се лишавате..

# 77
Ми за мен си е лишение Simple Smile Една седмица на морето ми е почивката за цялата година. Разбира се, че да съм майка значи нещо - трябва да се пазя И психически спокойна.

Бременна бях и на сватбата ми. Бяхме я планирали далеч преди да разберем за бебето. Че и с гости беше свързана (уреждахме сами), и с дълго пътуване, и с притеснения. И от нея ли трябваше да се лиша, за да съм в покой през бременността?

И от домашния любимец не се лишихме през бременността ми, хем се смята, че е още по-опасно. Мислих, мислих и не можах да го дам. Simple Smile С нас си е.

Та така. Далеч съм от мисълта за спор или заяждане, просто искам да кажа, че ако бременността не е рискова, не можеш да се лишиш от всичко заради нея. И да, единствената ми почивка през годината ми е много важна Simple Smile Сигурна съм, че за други хора са важни други неща, от които аз пък много лесно бих могла да се лиша.

# 78
  • Варна
И от нея ли трябваше да се лиша, за да съм в покой през бременността?
Не става въпрос за покой, а за мръсотиите и бактериите, които се изливат с тонове в нашето море. Понеже едва ли почивате на някой девствен плаж, не искам и да се сещам какви гадости се изливат в морето от канализацията на хотели, хотелчета, къщи за гости, бунгала и заведения. Такива гъбични зарази можеш да лепнеш, че свят да ти се завие... И не казвай като една потребителка по-напред в темата "като не съм бременна, как не ги хващам", защото това е много глупаво. Бременните са много по-податливи на всякакви вируси и зарази.
Храната пък въобще няма да я намесвам като фактор...
Силното слънце - също.

И от домашния любимец не се лишихме през бременността ми, хем се смята, че е още по-опасно.
И кой смята така?
newsm78

# 79
Кой как ще да се лишава. То както са казали: лесно мама се не става. Ма то има и планини... Ма друго си е на море, защото......не си половин човек!  Tired

# 80
Четох за потребителка с контракции, канеща се да ходи в 8м на море и пътува, както и за друга с кървене, планираща море..

# 81
Аз се оттеглям от темата, защото ме хваща яд като чета някои мнения.
 Чудя се само защо някой решава да има дете, като му е такава пречка и го лишава от куп удоволствия.

# 82
Аз се оттеглям от темата, защото ме хваща яд като чета някои мнения.
 Чудя се само защо някой решава да има дете, като му е такава пречка и го лишава от куп удоволствия.
А, де? Може би защото детето и то е част от имиджа.

# 83
Лично аз нямам обяснение...

# 84
Четох за потребителка с контракции, канеща се да ходи в 8м на море и пътува, както и за друга с кървене, планираща море..

Никой не говори за такива случаи, нека да не се измества темата.

Колкото до имиджа... На мен пък имиджът на майка-героиня, жертваща всичко заради детето и поставяща го в центъра на света не ми допада особено. Не ми се струва смислено да се лъжем и да преиграваме - ами майка съм, да, и пак ми се ходи на море. Много ми се ходи. Мога ли - ще ида. Нито съм първата майка на тоя свят, нито съм последната. Поемам си отговорността и се справям.

# 85

Колкото до имиджа... На мен пък имиджът на майка-героиня, жертваща всичко заради детето и поставяща го в центъра на света не ми допада особено. Не ми се струва смислено да се лъжем и да преиграваме - ами майка съм, да, и пак ми се ходи на море. Много ми се ходи. Мога ли - ще ида. Нито съм първата майка на тоя свят, нито съм последната. Поемам си отговорността и се справям.
Много важно в случая е последното.  Peace Осъзнаваш какви са рисковете и какви може да са последиците. Преценяваш ги спрямо своя организъм, който познаваш и слушаш. Но не казваш, че няма рискове и Черно море е най-чистата вода на света.  Laughing

# 86
Аз съм чувала, че не е, но мен ме е страх от гъби, та не ходя Simple Smile

# 87
  • Варна

Остави ги тези случаи. Кажи нещо за това, което ти написах по-горе. Или бактериите и гадостите във водата и по пясъка теб не те ловят?

# 88
Или бактериите и гадостите във водата и по пясъка теб не те ловят?
Има хора с железен имунитет/

# 89
Какво да ти кажа, HappyKali, очакваш може би да ти отговоря, че не ме ловят? Simple Smile Де да знам, ловят ме сигурно, до момента нямам наблюдения, бременна или не. Явно зловещите зарази от гнусната вода са ме подминали, късмет, късмет... Simple Smile

Шегата настрана, има страшно мръсни места на Черно море, има и много чисти. Има ужасни плажове, има ужасна храна... А има и чудесни местенца. Ако човек си обмисли нещата предварително, не е нужна чак такава параноя. Бактерии и мръсотии "с тонове" се изливат във всяко море по света, а девствени плажове са останали сигурно само в Сиера Леоне... Simple Smile Или в Албания.

Общи условия

Активация на акаунт