Вредно или не?

• 12 070
  • 121
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Не, не очаквах да ми отговориш, че не те ловят... Аз живея на морето и съм бременна в 13-та седмица. Това лято, ако изобщо стигна до плажа, по-нагоре от коляното няма да си натопя крака. А знам места, които са доста далеч от представата за градски плаж. И това не от параноя, а защото всяко лято ги виждам тези неща с очите си...
Но всеки си решава...

# 91
Това лято, ако изобщо стигна до плажа, по-нагоре от коляното няма да си натопя крака. А знам места, които са доста далеч от представата за градски плаж. И това не от параноя, а защото всяко лято ги виждам тези неща с очите си...
Но всеки си решава...
Същото бих направила и аз, ако съм бременна. Защото и аз живея на морето и прекарвам много време на всевъзможни плажове и очите ми са виждали какво ли не. Също така никой не може да ме убеди в хигиеничността на така наречените "девствени" плажове, където и едно кошче за боклук дори няма.

# 92
Еее пак се изврати темата. Въпроът е, може или не може да се ходи на плаж/басейн, а не кой от какво се лишава през бременността. Аз лично обожавам морето и да се пека като гущер по 10 часа на плажа, но тъй като имам една несполучлива бременност, всичко ме плаши, затова не ходя. Обаче всички бременни, които познавам си ходят на плаж, раждат си здрави бебета и нищо не им е станало. То по тая логика, дай да не се качваме в градския транспорт, щото някой ще кихне, или да не ходим до магазина, щото някой ще издиша бацили. Опасности има навсякъде. Който е страхлив, като мен Simple Smile да си стои в къщи, а който кара нормална, непсихясваща бременност нека се радва на тези моменти Simple Smile

# 93
То по тая логика, дай да не се качваме в градския транспорт, щото някой ще кихне, или да не ходим до магазина, щото някой ще издиша бацили. Опасности има навсякъде. Който е страхлив, като мен Simple Smile да си стои в къщи,
Много ясно, аз също не съм се шляла безцелно по молове и градски транспорт, именно защото съм страхлива. И знам как един безобиден за нас чревен вирус може да се отрази на плода.

# 94
Е аз баш от такъв мизерен вирус загубих бебето, обаче явно така ми е било писано. Аз съм си параноя и си стоя като пълен отшелник в нас и с колата в офиса, като нито климатик пускам, а до магазина само ММ ходи, поне засега, по нататък може и аз да се пристраша Simple Smile  Но моята работа е парен каша духа. Това, че ми се е случило на мен, въобще не означава, че ще се случи на някой друг и ДАНО ДА НЕ СЕ СЛУЧВА. Просто се надявам другите мами да карат една спокойна бременност, че иначе всички тези тревоги са си  мъчение Simple Smile

# 95
Димана, прегръщам те и ти желая спокойна бременност този път и най-хубавото и здраво бебенце!

Аз лично изобщо не смятам, че трябва да се опаря, за да започна да се пазя. То и от терасата не съм се претрепвала, но въпреки това не тръгвам да скачам от 8мия етаж, нали?

# 96
Благодаря Simple Smile Още някой друг месец и ще изляза от състоянието на пълна параноя и ще започна да се радвам  на живота Simple Smile) Пожелавам на всички мами една хубава бременност, внимателна, но не и вманичена Simple Smile А другото, каквото сабя покаже Simple Smile)

# 97
  • Варна
Еее пак се изврати темата. Въпроът е, може или не може да се ходи на плаж/басейн, а не кой от какво се лишава през бременността.

Аз пък не мисля, че се е извратила темата. Не е въпроса кой от какво се лишава, а защо се лишава от него. Трябва ли да изгубиш дете, за да започнеш да се пазиш. Примера с градския транспорт не е много уместен, когато ползването му е наложащо. Аз например избягвам и градски транспорт да ползвам сега, но това не винаги е възможно. А на плаж няма наложаща причина да ходиш...

# 98
Най-добре заключени у дома.  ooooh!

Риск винаги и навсякъде има, но всеки си преценява сам за себе си.

# 99
Най-добре заключени у дома.  ooooh!

Риск винаги и навсякъде има, но всеки си преценява сам за себе си.

Защо пък заключени..Преиграваш. Ходих на работа до края на 8 месец, не съм си стояла вкъщи, камо ли заключена. Питането е за морето, не за стоенето вкъщи.
На някои потребители гледам им е широко около врата, дано не съжаляват след време.. Peace

# 100
Aз също ходя на работа, това ми беше мисълта. Други преиграват в предни постове, от това бе продиктувано това ми изказване. Както и да е.

Всеки сам си носи отговорност за действията си, широко или не им е около врата и дали ще съжаляват после. Крайностите не са хубаво нещо, било в едната посока или в другата.  Peace

# 101
  • Варна
Крайностите не са хубаво нещо, било в едната посока или в другата.  Peace

Че кой е спорил за това...  newsm78

# 102
Темата беше вредно или не... Хората си изложиха мнението, но някак май някой иска да му се каже: иди, рискове няма. А и като почнете, че всеки си носи отговорността. Някак стана като клише. Все едно риска е осъзнат, а за мен, като родител, е странно, че изобщо се поема риск, за да почувства майката някаква наслада, да изложи на опасност детето си. Сори, ама...направо си ви е широко покрай врата. Като зная какви неща стават по време на бременност и да излизате с номерата за заключване, градски транспорт и прочие... ooooh! Outta Joint Да сте живи и здрави и вие, и децата ви!!!  Peace

# 103
Какво значи осъзнат риск? Трябва ли да си скачал от 8мия етаж, че да знаеш, че е опасно?

# 104
Аз специално не зная какво е осъзнат риск, когато касае здравето и живота на детето ми, но изрази от сорта на: Поемам си отговорността!, поне за мен означават, че човек поема осъзнат риска за живота и здравето на детето си. Самият израз ми звучи смешно, но явно тук има хора, които са отговорни и си поемат отговорността!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт