Вредно или не?

• 12 049
  • 121
  •   1
Отговори
# 60
Не казвам, че нещо ще стане, но нищо не се знае. Човек трябва да се пази, защото носи живот в себе си.
Аз лично се отказах от дълъг полет, поради бременността, без да имам медицински показатели. Всеки си решава.

# 61
Всеки си има глава на раменете и си решава. Така е, общовалиден отговор няма.
Това, че на някои бременни нищо не им е станало, не значи и не ми гарантира, че на мен няма да ми стане нещо. Може да е нещо безобидно, като да хвана цистит например, но тогава се пие АБ -е, питам аз, ако мога да го избегна този АБ по време на бременност, няма ли да е по-добре? И си отговарям-ами по-добре ще е, разбира се.

Аз забременях сравнително късно, което значи, че съм си поживяла доволно, и съм взела доста от живота, вкл. и ходене на море и басейн. Не съм го възприемала като жертва, този въпрос изобщо не е стоял на дневен ред при мен Peace

Само като си помислех, че евентуално, не дай си боже, но е възможно всичко, да се случи нещо с бебо по време на пътя или на морето, ами не си  заслужава заради едно море примерно после цял живот да се обвинявам и да страдам...

Но лошо няма, който смята, че му е ок да отиде - да отиде, не съдя никого.
На мен лично не ми се рискуваше, колкото и малка да е вероятността нещо да се случи..

# 62
 Според мен ако бременността не е рискова, ходенето на море не е проблем. Минерални басейни не се препоръчват за бременни жени и малки деца.
Плуването е един от спортовете, които се препоръчват за бременните и е полезно както за майката така и за плода. От опит мога да кажа че само плуване ме спасяваше предишната бременност от болки в гърба и кръста.

# 63
Чак пък толкова тези бременни да не могат да устискат да отидат на пустото море. Ако не могат да се лишат от едно море, то как дете ще гледат, че там са си лишения, компромиси със  себе си и личният живот и пространство!  Tired

# 64
Аз знам,че е полезно и дори го препоръчват,но от друга страна жената през бременността е много податлива към микроби и бактерии и може и да си докараш гъбички.

ПС като мен ама мойте мисля,че бяха от партньора след като разбрах за някои неща.

# 65
  • Germany
izabellaaa, благодаря за предложението.  Hug

Dimitrichka Krasteva, факт е, че всеки има мнение и когато се задава един въпрос, е напълно нормално да има "за" и "против". Не си обяснявам, обаче, как Вие успяхте да ударите чертата и да ни обявите за неосведомени и лековерни, просто защото си имаме виждания по въпроса. Да не говорим, че вероятността някой да хване вирус на морето е много по-голяма поради куп причини - много народ, ежедневно излизане по заведения и хранене навън и то в 99% от случаите с некачествена храна, което увеличава и риска от натравяне, за жалост наистина много плажове за мръсни и има голям риск от инфекции и т.н. Нормално е всяка бременна (още повече след като бременните са по-податливи на такива неща) да се притеснява и да иска да се пази. И както аз не съм казала на никого, че е лековерен и неук, за да ходи на море по време на бременност, така и смятам, че не е редно Вие да правите такива категоризации.  Peace

# 66
Бременната жена не е инвалид, че да не си позволи нормален начин на живот. Това че досега не съм имала проблеми и ходя на работа и не смятам че плуването е проблем, не смятам че ме прави майка, която не би направила всичко за децата си. Това са прекалено силни изказвания и упреци към хора които непознавате. Никой не ви пише и осъжда, защото няма да идете на море и да плувате в морето. Защо вие осъждате хората с ралично мнение?

# 67
diana.pd, бременната жена даже изобщо не е инвалид, само е отговорна за два живота и трябва да мисли малко повече какво би било добро за детето и какво не. И ако риска от каквато и да било болест, инфекция и прочие скача двойно при някакви дейности, посещения и разни, каквото е морето, може сама да го предотврати. О, да, риск има навсякъде, но поне нещата, които зависят от нея, могат да бъдат избегнати. Не виждам какво се докачи толкова от мнението ми и защо си мислиш, че си от различните?? С какво са ти различни вижданията от тези на повечето съфорумки?  newsm78 Да, плуването е прекрасен спорт, но може да се практикува на далеч по-безопасни места от морето.  И не съдя никого, аз бременността съм си изкарала без проблем и имам прекрасен, здрав син. Не съм умряла, че не ходих на море. Както има майки, които са ходили на море и пак имат здрави деца и лека бременност. Но всеки сам си поема рисковете! Просто ми беше чудно как не можете да се откажете от някакви неща, които носят риск, а се очаква да се отказвате от други, в името на детето. Защото и това може да се числи в името на детето. Всеки сам си преценява рисковете. Изразяването ми на мнение не мисля, че трябва толкова да те тревожи. Живи и здрави всички бременни и бъдещите им деца, независимо дали ще ходят на море или не!!!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 23:35 от Прекрасната

# 68
И не забравяйте, че всяка малка настинка или вирус се прекарват доста по - тежко от бременни, защото не могат да приемат голяма част от лекарствата, които по принцип се взимат.

# 69
Ако не могат да се лишат от едно море, то как дете ще гледат  Tired
Смятам че имам различно мнение от горното. За това ми беше и коментара.

# 70
Ако не могат да се лишат от едно море, то как дете ще гледат  Tired
Смятам че имам различно мнение от горното. За това ми беше и коментара.
Лишението си е лишение, независимо дали детето е вътре или вън от теб!  Wink

# 71
Вярно , че бременната не е инвалид. И аз ходих на работа до 8 месец. Без проблем си ходих даже пеша всеки ден до работата. Grinning
Но на море прецених, че няма да ходя...причините ги писах по-горе.

# 72
  • София
 Laughing
Полезно е.
Два пъти ходих за по седмица - в третия и седмия месец. И двата пъти плувах много - сутрин, вечер, разходки по залез или на йодни пари, трупах витамин Д - чувствах се прекрасно.

На българското море не бих стъпила изобщо, бременна или не.

# 73
Здравейте, мами! Искам да ви запитам вредно ли е бременните жени да ходят на басейн и море?

Вредно не е, даже слънцето и морето ги пишат полезни. Що бременни имаше на плажа и в морето. И аз влизах, и ми беше супер. Плувах, или само киснех, голям релакс. И на басейн ходих, и пак планирам да отида сега август.

И да, лепнах вирус накрая, който изкарах за 3 дни с няколко парацетамола и много охкане. Бял кахър, ако не бях отишла на почивка, нервите ми щяха да се разбият.

# 74
 Бял кахър, ако не бях отишла на почивка, нервите ми щяха да се разбият.
[/quote]

Точно така се чувствах и аз.

Чак пък големите лишения да се търпят в името на детето... Не драматизирам чак толкова. Като имам дете (вън или вътре в мене) да не съм нещо половин човек?  Simple Smile

Приятна почивка (морска или не) на всички!

Общи условия

Активация на акаунт