New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 858
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Маце, нашата лл като сложи на Самуил миналата седмица ваксините, каза че като за втори път има вероятност да е по-тежко положението с температурата и болките, защото би трябвало вече да има създадени антитела от първата доза. Честно казано, дали защото ни беше за втори път и бяхме се подготвили психически, като че ли нямаше някакви страхотни драми. Вдигнахме си Т в обичайния час 23:30, но хубавото този път беше, че след като дадох Панадола, от 38,6 смъкна на 37,5 за около 10-15 мин, докато миналия път тия заветни 37,5 ги чаках до 01:30 часа през нощта. На следващия ден беше много сънлив милия и почти 24 часа спа само се будеше за ядене. А на по-следващия ден пък беше леко киселяк. Но пак де как ни наплаши, че ще му е по-кофти се бях настроила на яко рев и температури. Слава богу всичко мина леко. Дано и при вас всичко мине нормално.

# 226
И аз знам, че имунният отговор е по-добър ако не се дава веднага температуропонижаващо, но като изчетох упътванията на ваксините предпочетох да си следвам указанията на ЛЛ и давам панадол превантивно. С първата ваксина на баткото бях много смела, ама като ми вдигна висока Т, която трудно свали, до там бях със смелостта. За имунния отговор - колкото-толкова. Ако ваксините не бяха задължителни не знам дали щях изобщо да се реша да слагам.

# 227
По принцип най-силни реакциите са след първото поставяне на ваксините. После вече минават по-леко, точно защото вече има някакви антитела. Така че, Водна лилия, обясненията на вашата лекарка ми се струват странни ...
На Бузан му остана още само една Хексацима в края на септември. Дано и белег от БЦЖ-то да му се получи, че още няма ...

# 228
  • София
Абе явно си е до дете, реакцията му беше по зле отколкото първата, повече рев, вдигна пак температура, 38.5, дадох панадол и я свали след три часа. Та, и аз си мислех този път ще е по лесно, ама не беше. Оф още много остават при нас... амън.

# 229
Има логика реакцията да е по-силна, защото организмът се бори. При наличието на антитела отговорът е по-силен, организмът атакува вируса и от там идва по-високата Т.
Така е и при вирусните инфекции - обикновено организмът се приборва при Т 38 - 38,5 и ако успееш да устискаш да не даваш нищо за Т, тя пада от само себе си и детето оздравява. Ако дадеш нещо за Т всъщност пречиш на организма да се прибори. Докторът ми обясняваше подробно, но медицинските термини са ми убягнали вече. Задържи ли се Т обаче по-дълго, вероятно вече има бактериална инфекция. Абе с първото дете ставаш половин доктор...

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 21:04 от Horton

# 230
Момичета, какво е това затишие? Всички ли се изнесохте към фейса, или просто сте забегнали към екзотични местенца с бриз и коктейли? Аз съм се офилмила с двете деца вкъщи. Бебето се е развилняло, свърши спокойствието. И нямам нищо интересно да споделя, вегетирах докато минат жегите...

# 231
  • Бургас
Във фейса сме

# 232
Ние пък по идея на Май-ските мами правихме пюрета за зимата и стерилизирахме Simple Smile От тиквички, моркови и картофи, на пара, без сол Simple Smile

Дано вече няма жеги, че Ира се измъчи....

# 233
Един цял ден никой да не пише тук , май  не се беше случвало , а?  newsm78
Прегръщам ви  Hug

# 234
  • София
Giada, и двете:)
аз чета и тук, но се пренесохме за няколко дни на вилата и се отдадох на безвремие и безнетие:)

В момента обаче във фейса разискваме новото поведение на бебоците. Аха да се оплача и ме изпревариха. Започна да ми става все по-трудно да храня Вики навън... Хем я виждам, че е гладна и жадна, хем се гъне и пищи като й дам да цокне. Или обратното - започва да си играе със зърното. Почна пак да се буди с писъци, поне вече го очаквам и често реагирам бързо и тикам бибата в устата.

Поне се разхлади на вилата - хлад, хипнотизираше се от листата на дърветата и си откри краката:) Очаквам да започне да ги лапа скоро:)

Готвим се за моренце след седмица, пу пу, дано си намерим читаво място за спане, че там където ходим обикновено няма да стане.
И след това - ваксините;( притеснено ми е.

Имам въпрос - пускате ли клинатици в колите?
Мм пуска и то на доста хладно (за мен) и аз все мрънкам, че не е хуабво, ама иначе изпукваме от жега... Не знам и сега като пътъваме другия път ще го навивам да тръгнем рано.

# 235
  • в ябълковата градина
Моето момченце се научи на ръце и то с разхождане. От една седмица ме боли много кръста и единият ми крак е изтръпнал леко. Сега чета в интернет за нещо за мазане, съвместимо с кърменето. Иначе ту разрежда кърменията, ту яде през 1,5-2 часа и през нощта.

Аз няма да правя пюрета, нямам домашни продукти.

Някой ползвал ли е кремове и какви?

# 236
Грушенка, мисля, че магнезиевите кремове могат да се ползват. Провери все пак. Аз имам проблем с гърба, по-скоро дясното рамо.
Ходих на масаж, но засега няма пълен ефект, и може би ще пробвам с магнезиев крем. Препоръчаха ми един чекръкчия, но ме е страх, пазя го като последно средство.

Що се отнася за пюретата, вече целогодишно има зеленчуци, нещо не ми се занимава отсега. А и до нова година ще сме пробвали само три-четири вида.

# 237
 И на мен ми донесоха картофи и моркови, та смятам морковите да ги подготвя за фризера.А картофи домашни ще имам от нашите чак до зимата и сега няма нищо да ги правя.Бебчо много ме мъчи през деня с трудно спане.А баткото целия август няма да е на градина и купонът става по-голям!

# 238
Стояла е на климатика, но за много малко време-джиткане по града.Но за по-дълго не знам колко добра идея е, макар че ако не е на супер ниска температура мисля, че е по-добре отколкото да се вари детенцето.

# 239
.................

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 13:21 от Monicaaa

Общи условия

Активация на акаунт