New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 787
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Джада точно тази поредност и аз ще правя. Само месото се чудя кога. При нас захранването още е олелел малелел май като при Жасмин. Само че не е случил на майка и днес си изяде 60гр. Ама хич не му харесваше, ама нали съм инат и не се отказах, не на сила а на маймун се правих. Тоя пък не се спира да ака от както е захранен, 3-4пъти на ден.

Велинка сигурно е от брадите на чичовците, ще мине. Wink

# 676
Хахх момичета дадохте ми кураж за кормуването, а аз съм се затюхкала, че съм смотла  Hug Абе дано го взема на 30.09. че наистина и на мен ми писна.

Васе, кисела видях една рецептичка ей тука http://recepti.bliznaci.net/?p=93 , ама вместо оризово нишесте ползвах оризовата каша.

Маце, не бой се за захранването, до преди 2 седмици го мислех за мисията невъзможна. То наистина като всяко ново нещо, не ми се получаваха пюретата, пък после се чудех как и кога да му ги давам, че той ми объркваше схемите с това цокане на поискване Simple Smile Детето също още като не е свикнало, какво се случва и то не може да се нагоди. Накая зарязах всичко, и гледам само новата храна да му я давам преди обяд, останалото му го давам до края на деня. И не се стремя да замествам хранене, а му го давам като допълнение, опатква по 100-130 гр на ядене, понякога и по-малко. Сега за да не преяде му правя интервал от 2 часа между кърмене и "манжда". Решила съм, че ще замествам, когато той реши сам да се откаже от млякото. Иначе вече си познава купичката и бурканчетата, в които му слагам пюренцата и кашите и вече им се кефи като ги види, защото ги свързва с ядене.
Абе амчо си ми е детето, пу пу пу Simple Smile Малко чистото пюре от ябълка му киселее, та му го давам или като ябълков кисел или с тиква.

Велинити, това с шляпането ме уби от смях. Самуил е същия, не знам откъде му е щукнало това, но се е научил да си шляпа коляното и на голо изглежда. извучи като нчуем, сумист (че и на външен вид го докарва хахах). Попикаваме се с баща му като го чуем, а като почне да ме шляпа и мен направо си лягаме от смях.

Рози, дано всичко с коремчето е добре и да почнете да акате редовно!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:30 от vodna_lilq

# 677
Здравейте.На последната консултация излезе,че за повече от месец дребната не е пораснала на ръст изобщо,стои си 66 см,нормално ли е?На консултацията вече изобщо не им вярвам след поставена грешна диагноза.Така че и до утре да ми обясняват колко е нормално,няма да им повярвам.

# 678
  • Бургас
Може да е премерена грешно предният път

# 679
Предния път беше пораснала с 1 см,така че колко да е грешно...

# 680
  • София
Ти вкъщи премеир ли я? Че и моя го измериха един месец 1 см а аз вкъщи 3, и после другия цели 6 см порасна, да ама друг път.  Wink

# 681
Мерих я,не са объркали,и аз това се надявах.

# 682
  • София
Ми тия 66см хич не са малко обаче. Не знам, тя лекарката какво каза?

# 683
На 6 месеца е,това било на границата от таблиците и там.Не ми пука за таблиците,но определено беше изненадана,че не е пораснала,мери я няколко пъти.След като 2 месеца капахме 7 вида капки заради запушен слъзен канал,накрая на своя глава пуснах микробиология,която уж не била нужна,Та разбрахме,че няма запушено каналче,а два вида бактерии.Ами не и вярвам.И сега ми казва,че всичко било наред,нормално било,но просто вече и нямам доверие.

# 684
  • София
Пепо го изкараха с 1 см по-къс на последната ДК. Не се притеснявай, трудно е да се премерят точно.
Водна лилия - и аз от втория път го взех кормуването, точно заради стресиране - инструкторът ми много ми крещеше, баща ми много ми крещеше. И аз реално, докато не се качих сама в кола, мислех че съм много лоша шофьорка. Но като останеш сама де мобилизираш, успокояваш и всичко е наред. Стискам палци да го вземеш следващия път!
За цвеклото бях пуснала питане във фейса и Анна ми отговори, че даже след 1 г трябвало да се въвежда, защото било трудносмилаемо май.
А броколите, грах, царевица не бяха ли след 7-8 мес?

# 685
  • София
Лудетина що не я зведеш на второ мнение при някой частен.

# 686
Броколите не, но грахът и царевицата са много трудносмилаеми дори и пюрирани - след 8 месец е добре да се въвеждат. Цвеклото не е трудносмилаемо, но е един от най-нитратните зеленчуци.  Peace

# 687
  • София
Хъм, толкова е различно мнението за различните храни. Сега си свалих един американски апликейшън, и тиквата я првпоръчват след 7я месец.

# 688
  • Под кленовите дървета
Да, различни са школите, страните, никаква идея нямам кое и как и защо променя нещата.
В Бразилия от 8-9 месец са на обща кухня, включваща всякакви цитруси.
На приятелка на детето са му дали прясно мляко (10 месеца) и се чудят защо майката реагира отрицателно Confused

Въобще, правилно няма. Тук се съветваме, споделяме опит, надяваме се, че няма да ни псуват децата някой ден и толкоз.
Днес предложих тиквичка сварена - замина на пода. Морковът си го изджвака и сама си хапна малко каша с просо. Баси, мислих, че с просо се хранят само животните Laughing а то било предпочитана храна за захранване в Канада Whistling

# 689
  • София
Giada, aз те разбрах, споко:) Точно и затова не бързах да давам дуфалак, макар че като човек с проблеми в тази област "харесвам" този тип лекарства.
На мен ми е помагал, вярно, че в зряла възраст.... Но определено ми беше краен вариант.
Но се чудя дали да не го пия аз, вместо Вики, защото пак не е акала от онзи ден, а и двете сме в едно положение в момента...
Мастицка ми каза, че действието му се запомняло и не бил само за еднократното отпушване.

За храните: Сега точно чета книгата на Магдалена Пашова ("По-здрави бебета", силно препоръчвам) и в нея тя описва точно това - че е препоръчително да се храним/захранваме с това, което е типично, традиционно за страната ни.

Общи условия

Активация на акаунт