New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 792
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Водна лилия споко ще вземеш кормуването, то на първия път почти всички ги късат, мен на втория ни наби спирачки още на тръгване та от трети го взех с успокоителни, дам с такива хаха, че не можех да се успокоя, мама имаше някакви дето не те успиват. Е карах като пич без никакви грешки. Wink

При нас захранването е олеле малеле.Плюе, омазва се, не знам как се замества хранене като той почти нищо не яде. А и аз съм пълен провал с пюретата хахах

# 661
Нашата лл каза, че каката е здрава и ми написа бележка в уверение на това за градината - знаех си, че може и без противоалергичния сироп, ама нали обичат да ни тъпчат като опитни свинчета   Twisted Evil  За бебата пък този синекод да не съм го давала, защото потоскал кашлицата. Да са ни живи и здрави новите бирници - фармацевтичните компании пак им харизах 50 лева, но поне съм доволна, че няма да им ползваме продуктите.
За шофьорската книжка -навремето и аз не я взех от първия път. Той ми казал завий надясно, а пък аз нали си знам, че левия е най-труден и завивам наляво (да покажа умения хаха) - наби спирачката посредата на кръстовището с надеждата, че ще се поправя, а ма аз пак наляво тръгнах .... и ей тъй като ми се скара хубаво изгубих ума и дума и ме скъса. И аз им се чудя що викат комплексари такива. Айде стискам ти палци за следващия път   Simple Smile

# 662
  • Под кленовите дървета
 Tired и аз взех от трети път.
първия път - знак стп скрит в едни клони и ме кеса.
втория път инструкторът ми поиска пари, аз отказах и ме скъсаха, а карах без грешка. причина - не съм дала път на дипломатическа кола, навлязсла в нарушение...теглих една м*йна и две години ми трябваха да се явя. взех от трети път с нов инструктор.

хич не върви с тия пюрета и май ще комбинирам със ЗВБ за доста неща. Броколи така въведох. ама грах как?

# 663
Вени и грах и ориз даже дават по ЗВБ.Те си тренирали хващането по този начин и било полезно,когато има по-малки зрънца.

# 664
  • София
Оп, включвам се:)

Водна лилия, не се притеснявам аз, даже ми е много хубаво и забавно:) Даваме й любов:)

Не се притеснявай за шофьорския... Ще го вьемеш. Изплашила си се...
И аз на третия го взех. Първият се паникьосах, Вториянпът ме скъсаха за маневра, заради която моят инструктор ме похвали, ама ми каза "тия акробатики ще ги правиш после"Simple Smile

Ох, ние утре сме на гастро, ще видим какво ще каже, нямам търпение да си хапна малко сиренце...
Вики от 4 дни насам започна активно да тренира пълзене, седи като булдог и пружинира и даже я хванах на някилко пъти как насън се изправя на четири крака. Големи мераци:)

# 665
Водна лилия, и аз книжка от 2ри опит взех, така ме трвсяха нервите и на едно кръстовище на светофара, ще правя ляв, ама отнех предимството на тия напред, абе.... а там приципно няма голямо движение. После си го взех, ама Мацето в права, че трябва да се ползват помощни материали, аз тогава не се усетих да ударя 1-2-3 валерияна Wink
И аз знам че грах се дава за пинсетния захват при ЗБВ, ама си мисля, че трябва поне 4 зъба да има, че да може да го дъвче, да не гълта цели зърна.
Никола с тия кривотии след всяко събуждане има по някой нов мини номер, снощи стоя на масата в мен седнал и пляска в радиус "бебе", дърпа покривката, като го взема на рамо почва и мен да ме пошляпва. Става много интересен с всеки 12 часа. Simple Smile
Вчера като го опазих от превъзбуди, снощи заспа много по-лесно.

Ох Рози дано всичко е ок с Вики. Моята най-близка приятелка същите ядове бере със сина си, но от милия няма още 3 месеца. И понеже празници никой не иска да се занимава.... МБ на съдържанието на пелената щяла да е готова след 1 седмица...

# 666
И в тази мисъл - кога е подходящо да давам цвекло? Сварено разбира се. Толкова е полезно, а никой никъде не го споменава. НЕ знам да е алегрен, но все пак някоя от вас има ли поглед над него?
Велинити, цвеклото не е силен алерген, но е един от най-нитратните зеленчуци, може след 8 м., но трябва добре да се обработи срещу нитрати /добро съхранение, киснене преди варене и задължително варене/.  Peace
Водна лилия, какво ще рече ябълков кисел, как го правиш?!  newsm78 За кормуването не го мисли, ще го вземеш! Мен ме скъсаха още на листовките преди 15 години и от тогава съм зарязала всичко.  ooooh!
Жасминче, рано е за царевица и грах, бе душа?! Поне след 8 месец, пък за пюре задължително се почистват люспите. Peace
Отиваме ние да слагаме последната Хексацима и си отдъхваме след това. Е, като изключим Мантуто другият месец ...  ooooh!

# 667
Васе - мерси за акъла за цвеклото. Ама сега като още не е захранен пак ли може след 8ми месец?

# 668
Да, говорим за нормално захранване между 5-6 месец.  Peace

# 669
  • Под кленовите дървета
Тук царевица и грах са едни от първите храни за захранване Laughing
Като цяло, лекарката каза, че последните години тенденцията е една храна да се вкарва 2-3 дни и после нова, по-бързо да се преминава към обща храна. Явно се менят нещата, не знам.
Аз похвалих ли се, че сме 7.010 кг., обаче на сантиметри не е дръонала, но пък главата е спряла да расте така усилено, демек - вече е съразмерна baby_neutral че вече забравих на кой казах и на кой не Blush

Така или иначе, днес пак стиска уста, този път на оризовата каша, овкусена с пюре от ябълка и сладка царевица. Омръзнам ми да се боря на 5 минута и й връчих парче брокол, седи с нас на масата, гледа как дъвчем и повтаря като маймуна. Да е опитала не повече от половин брокол, но си се занимава цяла вечер. Опита и царевицата на брат си - да я мачка hahaha

РоЗи какво стана на гастрото?

# 670
  • София
Ееее, браво, поне това с повтарянето като маймунче май винаги се явява работещ планБ:)

Гастрото е доволна, само че като отидохме Вики не беше акала от 4 дни:) и каза първо да регулираме стомаха, после да захранвам - първо нея и успоредно с това себе си. Денек, парчето сирене за мен е още блян!
Сшед 10 дни сме пак, ще видим какво е положението с памперсите и ще преценим с каква храна да започваме.
Даде ми дифалак за регулирането и снощи аха да го дам и ми замириса на кисело.... С мм се борихме двамата, страшно беше. И сега пак се изака. Няма да й давам задега, да не вземе пак да се върне разстройството.

# 671
Рози, не се поддавай на паниката. Говорихме си за запека - нищо странно за кърмено бебе да не ака няколко дни. Само не го приемай навътре. Мен нали ме караха давам ранитидин за повръщането - ами мина си и без него. Писна ми от това безразборно изписване на медикаменти.

# 672
  • София
А, тоя път грам паника нямаше у мен, ама лл като чу 4 дни.... А аз си знаех, че щ се изака. Но много се мъчеше, определено. Като напълни гащите снощи и грейна!

Аз аъм мноо соволна от гастрото, именно тя ми каза за Дуфалака, а не свещички, защото действат еднократно само, и то да го давам по моя преценка - ако се мъчи и не е акала отдавна, да дам малко, ако тръгне пак да иБива на разстройство - да разредя, ако се нормализира - да спра. Целта е да й регулираме стомахчето и да почна захранване. Много добър лекар, ама много!

# 673
Супер   новини Рози, как се радваме и ние на ако....
Аз сега съм в лека тревога, предния месец качи около 250 гр. Сега последните 3 седмици нищо не е качил, а от 5 дни яде на час и половина-два. Ако се обадя на ЛЛ веднага ще каце АМ и да започна скоростно захранване и заместване на обедното хранене.
Освен това от понеделник по линията на долната челюст едни ситни пъпчици. В началото от едната страна, сега са от другата. Тогава го отдадох на вуйчовци, чичовци и т.н. ама нещо не се маха. Може ли да е от зъбите?

# 674
Рози, нямах предвид точно паника, но да не се поддаваш на натиск за лекарства. Аз съм против дуфалака, след като веднъж страдах от него. Той ще действа докато го даваш, спреш ли, пак ще почне да прави паузи. Не виждам как ще регулира. Той е синтетична захар, която разрежда акито. Ама ти си знаеш най-добре, само изказвам мнение.

Вели, то заместеното хранене не значи наддаване - в началото бебетата хич не усвояват добре храна, различна от мляко. Дано почне да наддава!

Аз търся една много хубава схема за захрнване, коята някой беше споделил. Ама тук ли беше, или във фейса newsm78. Навремето ползвах подобна, май беше зеленчук, каша, плод. Поредността ми беше харесала...

Общи условия

Активация на акаунт