New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 796
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
А пък при мен вървят само морков, или морков и картоф, но заедно и през ден тиква (да не запичаме положението). При  вида и вкуса на нещо различно пада голям рев... Thinking

# 646
  • София
Леле, от кога не съм се включвала;)
Прекарах няколко дни в пълно безнетие и съм много доволна.
Искам и ние да захранваме вече, но пъряо ме чакат 1-2 седмици захранване на самата мен.
Леле, унирам си за едно млекце...Simple Smile

Не знам вие как сте, ама ние с мм съсипваме Вики от лиготия. Направо понякога не знам как успявам да се сдържа:)
Снощи като се прибрахме и я узкъпахме, вместо да я приспим се почна една игра... Тримата на спалнята, аз лежа пи гръб, а Вики и ММ летят и той я приземява върху мен, пращам й целувка и пак отлита... Така се хили с глас това дете, че са ни чули съседите:)
И после нали се сещате, като се умори и й се приспа, колко беше трудно:)
Оавен това, да се похваля, от 2 дни вече се изправя като булдог! Отлепя корема и се повдига на ръце! Първи стъпки в опитите А пълзене:) свтете се дали не иска да го прави непрекъснато...Simple Smile

# 647
Беба май се зарази от кака си и от днес и започна да се закашля по-различно отколкото досегашното давене от слюнката  Cry Смятам да изчакам до сряда за лл, да не се мотаме по непознати лекари. Някой има ли опит с кашлящо 5 месечно, какво да му давам - чай от лайка ...?

# 648
  • София
Кашля сигурно от сополи - пробвай да ги чистиш. Пръскай физиологичен разтвор и изсмуквай с помпичка. Ако кашлицата зачести е хубаво да я види педиатър, пък бил и сучаен.

# 649
За кашлицата най-добре лекар наистина. Иначе знам,че Стодал изписват на малки бебета. На моя позната на бебчето,което няма 3 месеца, го изписаха. Аз мойто, като се зарази от батко си за пореден път и взе да покашля сухо, му правих инхалации с физиологичен разтвор с инхалатора. Лекарката ми каза,че може с оглед хремата,а то междувременно взе и да кашля,та и двете неща се повлияха от инхалациите.

# 650
Не виждам сополки, но ще пробвам дали ще я облекчи, благодаря bouquet

# 651
Аааам,въпрос:
Само в рамките на София ли доставят farmhopping?

За София да. Ти къде си?

Калоян е захранен. Със смесени чувства сме и двамата хахаа, после като го гледах на клипчето ми яде, не е като да не яде. Днес ще се постаря повече с картофа че вчера беше пълен провал. Като го намачках с вилица стана като лепило и като добавих млякото беше бучки и го пуснах в пасатора и стана горе долу.
Ами вече не съм в София от няколко години Laughing...в Бургас съм,та няма да ме огрее за заявка.Имаме някакъв фермерски пазар тук,ама нещо не мога да им се доверя...накрая ще купя картофи,моркови и тиквички от полд-зеленчук и това ще е.Направо се побърках вече  smile3511

# 652
  • София
Виж дали няма някоя сертифицирана ферма на близо до вас Peace

# 653
Благодаря, маце,освен и така да пробвам... Confused

# 654
Сутринта водихме и двете деца на лекар за кашлицата - уж не било страшно изписа ми за беба капки синекод за кашлицата и някакви за нослето. За каката ми изписа някакъв противоалергичен сироп  Shocked и като я питах защо, към какво има алергия ми каза, че то си било вирусно Shocked Аз ли не разбирам или не ми обяснявт правилно вече незнам - грипове, настинки, вируси, алергии - един голям гювеч и всеки си изписва каквото му е на сърце. 5 години я опазих от тези противоалергични, а сега е излекувана на 90% (дробовете чисти, гърлото спокойно). Реших да не го купувам и утре да ги водя при тяхното джипи, почити съм сигурна, че тя друго ще каже.
Малко да си помрънкам, че много криво ми стана, сори за спама.
А беба каква е смешна, както си мяука като малко коте и току смени гласа и се изкашля като дърт алкохолик.

# 655
Противоалергични капки на баткото са изписвали в случай на хрема-от тях отбъбва лигавицата на носа и уж се намалява секрецията,както и когато е бил с ларингит-за да не направи ларингитен пристъп.

# 656
  • в ябълковата градина
На моето голям дете (на 5г.) щом хване вирус и му се промени гласа или почне лаеща кашлица почвам да му давам противоалергично. Това лекар ми го е казал. Ходихме два пъти до спешен кабинет с ларингитен спазъм и е доста страшно ( все едно се задушава и не може да си поеме въздух).

# 657
И аз не съм писала май от 100 години тук.
Никола от няколко дни вече си познава името, всеки път някой като му извика по име и се обръща. Чакаме си още първите зъбчета, мъчат го упорито втора седмица, виждат се, едното аха-аха да избие ама още не дрънчи на метал Simple Smile Като бонус със зъбите сме и в скок в растежа май, че последните дни почти нон стоп виси на гърда, хем иска, хем се дърпа и реве. И за капак на всички тия веселби сега почивните дни брат ми, брата на ММ и вуйчно ми му се изипаха на малкия за 2 дни, отделно бяхме едната вечер на РД на приятли и човечето едва издържа. Вчера брата на ММ да му се радва така го превъзбуди, че снощи 2 часа писъци и рев, а после като заспа почти 1 час прихлипва. Скъса ми сърцето... ама като си мислят, че ги карам да го оставят на спокойствие, щото съм лоша, малкия страда. Бил им се усмихвал, ама той викам и като му се спи се усмихва, но хората не им пука за детето, за пореден път се убеждавам, всеки си е егоист и ги гледа само неговите желания.
Седнал още не може да стои, не че го слагам, ама и не проявява мераци, та ще видим как ще ми се получи ЗВБ. Личната май ви казах избухна със съвет да захранвам с варен пюриран картоф, разреден с кърма и малка бучица масло и в най-скоро време да съм му заместила обедното хранене. То аз незнам кое му е обедното ядене, та камо ли да го замествам Wink
Вие тук си търсите БИО, аз имам приятел земеделски производител, баща на кръщелницата ни, та на него ще разчитам за не напълно натровени зеленчуци. И в тази мисъл - кога е подходящо да давам цвекло? Сварено разбира се. Толкова е полезно, а никой никъде не го споменава. НЕ знам да е алегрен, но все пак някоя от вас има ли поглед над него?

# 658
И аз се чудя за цвеклото, знам че е супер полезно, аз го обожавам на салата, но сурово. Преди време пробвах сварено, ми то ужасно мирише на пръст и вкуса му е един блудкав такъв. Гадост, та да си призная честно не мисля да го мъча детето с това, докато не стане готов да го хапва сурово.
За броколите, вече ги хапнахме, абе не са толкова гадни на пюре Simple Smile аз ги пробвах, но все пак аз си ги харесвам и често готвя такава крем супа вкъщи. Но странното е че малчо ги харесва в чисто пюре (само броколи), обаче ако с смесени с нещо друго, примерно картоф или ориз яде, но се мръщи.
Иначе новото ни любимо пюре след тиквата стана моркова и моркови с картофи. Направо може да изяде огромно количество, но го ограничавам до 130 гр, за да не преяде пък. Че си е свинчо Simple Smile Но пък от любимата си комбинация се позапича, и реших да включа и плодовете. Та от вчера хапваме и ябълков кисел. Малко му се чуди, защото ябълката я намачках, а не я пасирах, та му е леко на мини палченца, но я хапва. И днес веднага имаше резултат сутринта пълен памперс. Wink
За седенето, еми не мога да го удържам, така е заякнал, че онзиден сам се вдигна от полулегнало положение. И не го и спирам, щом го влече...
Рози, не се притеснявай, че я глезите, сега й е момента да й се радвате Simple Smile Ние също правим общи игри тримата и огласяме съседите с всеобщ хилеж Simple Smile
Момичета, да се оплача скъсаха ме на кормуването Sad Инспекторът ми натисна спирачката на едно кръстовище, явно реши че няма да спра на дистанция от предната кола. И от там аз се стреснах и изпуснах съединителя и колата загасна,  аз със нея Simple Smile Пълен аут просто седя си и нищо Simple Smile и тоя като се развика "Пали, бе, пали, да газ и отклони тука в дясно..." И като почна една тирада, навря ме в на кучето ... Само не разбрах, що трябваше да крещи, ама както и да е. Следващата сряда съм пак на пънгара, изюрках инструктора да ме запише по-скоро, че да е преди да заминем за Испания. Че ако чакам след това, ще забравя съвсем да карам и пак наново ще трябва да карам курса. Абе въобще, влизам в категорията "кифли на които не трябва да дават книжка", ама да видим. 
Айде похвалих се, оплаках се Simple Smile болните дечица бързо да оздравяват, а останалите много да са здрави, че есент дойде и с нея и гадните грипове и вируси Sad

# 659
  • софия
Деница не иска никакви пюрета
И ние чакаме зъби, но само се белеят.Баткото е болен и сега ги гледам и двамата.
Водна лилия, ще вземеш кормуването, не се тревожи.

Общи условия

Активация на акаунт