New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 805
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък тест не правих. Сватбата ни с мм беше август, после отидохме на море. Не ми дойде и го отдадох на емоциите покрай сватбата и смяната на климата, ходенето на лекции (а и предния месец ми дойде след като пих витамини, че пак ми закъсняваше) и реших че директно отивам на лекар,че се бях вкарала в едни филми... и той като ми каза „Честито, бременна си!” аз само дето не подскочих от радост. На таткото директно показах снимката от ултразвука, а той онемя... хубави емоции, надявам се поне още един път да ги изживеем Simple Smile
Давайте предложения какво да правя кърмата във фризера, от първите дни след като ни изписаха имам кърма, а продължавам да си цедя достатъчно да се наяжда. Имам около 45-50 пликчета с различно количество - между 80 и 300 мл.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 17:41 от eve_922

# 121
Ох, нахлуха емоции с този разговор за чертичките. Аз тест си направих началото на август, въпреки че от седмица бях сигурна че ще е положителен, защото изведнъж започна постоянно да ми се спи и никакво кафе не ми действаше.
Марти и той беше малко ревлив последните дни, но направо се родих след като купих една активна гимнастика. Знам че много от децата не им обръщат внимание, но.... голямо блъскане дърпане и ритане. Понякога по 30-40 мин си играе и после го намирам заспал, хванат с две ръце за играчките.
Вече мого завиждам на ходилите на море. Нашето е още далеч - септември. Но преди това съм замислила да отидем на къмпинг някъде в балкана на хладно.
А между другото как да се включа във фейса при вас (ако приемате нови членове).
За кърмата във фризера - някъде във форумите четох, че кожата на лицето ставала невероятна от маските с кърма. Още че я слагат в коритото при къпане на бебоците; помагало при атопичен дерматит. Имаше тема за други приложения на кърмата.

# 122
Направи сирене Mr. Green

То майтап, ама на моя таймлайн във фейса го бяха постнали, истина е. Пишеше, че детето много го харесало. Явно е но-голямо от нашите

# 123
Здравейте, мами! Най-накрая успях да ви изчета. Не пропуснах нито един пост, макар и да бях с два месеца назад. Simple Smile И в тази връзка може ли някой да добави и моето малко буболече на първа страница - Карина, 3500, 53см, родена на 24.04., термин 18.04. Благодаря! Hug
Посланието към новите априлки е страхотно. Много се развълнувах.
Ние сме изцяло на Ам. За мое огроно съжаление, аз не се справих с кърменето - кърмата ми не слезе и малката не засука, а аз бях доста разстроена  от кофти раждането и така. Здраве да е. Simple Smile
Карина яде мого малко втези жеги, но пие доста вода. Надявам се да сме си ОК. И тя не се обръща все още....само праави смешни опити..

# 124
хаха голям смях
"С 3 (три) деца на море – изживяването в цифри
НА ТРЪГВАНЕ:
1. Брой чанти багаж – 13 (само толкова събират багажникът на колата, багажникът върху колата и самата кола), плюс N на брой найлонови торбички за взети в последния момент играчки.
2. Брой забравени СВРЪХВАЖНИ неща (разбирай кукла или топка) – най-малко 2, достатъчни за от 1 до 2 часа хленчене в колата.
ПО ПЪТЯ:
3. Брой спирания с цел ходене по голяма нужда – от 8 до 12. Ходения по голяма нужда – 1 – в памперса.
4. Брой заспали деца в колата – 3, период, в който и трите деца са ЕДНОВРЕМЕННО заспали – 1 минута и 28 сек.
НА МОРЕТО:
5. Брой поискани сладоледа на ден – 36 (3 деца по 12 пъти). Брой дадени и изядени сладоледи – 3, брой недоволни деца – 3.
6. Брой изгубени деца на ден – 3. Брой намерени деца на ден – 5.
7. Брой къпания на деца за 7-дневния период – 42. Брой къпания в нормална работна седмица – 3. Т.е. изразходвани нерви и усилия за хигиенизиране на хлапетата за 3,5 месеца напред.
8. Брой мазания с крем на деца за 7-дневния период – 213, от които: с крем против слънце – 3 бр. деца х 8 пъти на ден х 7 дни = 168; с крем за след слънце – 3 бр. деца х 2 пъти на ден х 7 дни = 42; с крем карамел (преди да ги спипаме) – 3 х 1 = 3.
9. Стойност на поисканите от децата забавления за периода – 1325 лв. Стойност на реализираните желания за периода – 105 лв. Количество на пролетите сълзи – около 0,5 л.
10. Брой носени играчки на плажа на ден – 27. Брой използвани играчки – 2 (и по-конкретно 2 бр. лопатки, които се използват активно от мама и татко за копаене на свръхзабавни дупки).
11. Пренесени килограми до и от плажа за периода – 1008 кг (1 т и 8 кг) и по-конкретно: пренесени деца, които са уморени на отиване и връщане от плажа: 2 бр. деца х 4 пъти на ден х средно 12 кг х 7 дни = 672 кг. 12 кг (хавлии, играчки, храна, вода, др.) х 4 на ден х 7 дни = 336 кг.
У ДОМА:
12. Брой отпочинали си членове на семейството – 3.
източник: Издателство „Клевър бук”

# 125
Аз правя опит да се завърна в темата. Следя ви по принцип, но като цяло нямам много свободно време. Моята бебка е като майка си - Мърморана Joy
Не е особено поспалива и през деня почти не спи. Я и се събере един час, я не. И не иска особено много да се забавлява сама, както и все още не и харесва да е в количката, така че мама няма много време за форуми. Лошото е, че разходките са ни супер трудни...
Днес ставаме на 4 месеца - кога мина това време,така и не разбрах.
Все едно аз съм го писала,но се надявах около 4-тия месец поне да приключи кошмара.
Ти как процедираш с тези разходки?

# 126
Вчера бяхме при ортопеда за втори път, хареса ни подвижността на крачетата, ама не му хареса горната част на тялото. Въпреки упражненията малкия въобще не се набира с ръчички и си даде 10 дни физиотерапия, които за съжаление ще започнем в началото на август, че лекарката която ще я прави е отпуск. Интересното е, че първия месец малкия беше с по-силен захват, а сега ръцете му са абсолютно отпуснати. Държи главата изправена от 2 месеца, ама ръцете много слаби...

Днес без разходка, домърза ме, да видим утре в тая жега какво ще ме удари. А и ваксината ни пак се отлага за следващата седмица... Все още сме само с тези от болницата.

# 127
  • София
Ние също още не сме слагали ваксини - за щастие не поради здравословни проблеми, евентуално следващата седмица, но аз и не ги бързам.

Цвети, какво да ти кажа за разходките - излизаме сутрин и вечер за кратко, около час и  без да се отдалечаваме от вкъщи - бебка мрънка почти през цялото време. Понякога успявам д я приспя преди да излезем и така сме на вън докато спи. Като цяло не се разхождаме особено много или поне колкото на мен ми се иска. С играчки не  става, с повдигане, за да вижда не става, просто не и харесва в количката и това е. Виж ако я нося, няма никакви проблеми, може да се разхождаме колкото издържа Laughing

# 128
  • София
Ние също още не сме слагали ваксини - за щастие не поради здравословни проблеми, евентуално следващата седмица, но аз и не ги бързам.

Цвети, какво да ти кажа за разходките - излизаме сутрин и вечер за кратко, около час и  без да се отдалечаваме от вкъщи - бебка мрънка почти през цялото време. Понякога успявам д я приспя преди да излезем и така сме на вън докато спи. Като цяло не се разхождаме особено много или поне колкото на мен ми се иска. С играчки не  става, с повдигане, за да вижда не става, просто не и харесва в количката и това е. Виж ако я нося, няма никакви проблеми, може да се разхождаме колкото издържа Laughing

Ние откакто минахме на летния кош е доста по добре, каъо ревне го вдигам на второ ниво и му свалям сенник след 20:00, клюкарска работа са

# 129
  • София
Аз още съм с коша за новородено, но определено са любопитни и искат да гледат. Маце, не е ли рано още за второ ниво на летния кош newsm78

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 08:08 от Murmur'ana

# 130
  • София
Аз още съм с коша за новородено, но определеноса любопитни и искат да гледат. Маце, не е ли рано още за второ нивоналетния кош newsm78

Ми не, поне не и на нашия кош, то е като шезлонга, не е пълно седнало, има още едно трето, което си е пълно седнало.в летния кош влиза повече въздух, повече видимост има даже си вдига караката извън коша като пич. Аз го слагам ня второ ниво само като мрънка, иначе си е на пълно легнало. Пробвай, че аз така бутах много време ревяща количка, обсче във фейса ме светнаха и алелуя.   Wink

# 131
И аз вече карам с летния кош и надигам понякога. Бебоците трябва всичко да видят. Нали работата им е да са любопитни.
Марти е ваксиниран, не знам на какъв принцип раздават ваксините и защо за едни има а за други  - не. Типично по български  Grinning
Ние днес не успяхме да се разходим вечерта по хладното, защото каката ни се върна пак въшлясала от детската градина. Направо ужас. Преди седмица се мазахме и ресахме цялото семейство, сега пак. Лосионите уж убивали и въшки и гниди, ама... Даже на Мартин на рехавата косица се опитаха да се покачат. Не знам вече с какво да мажа и как да ги гоня. Някакви идеи???

# 132
Момичета във facebook как да ви открия

# 133
  • Под кленовите дървета
Някой вижди ли спамовите съобщения от потребитея след поста на Мацето?

# 134
  • Бургас
Някой вижди ли спамовите съобщения от потребитея след поста на Мацето?

аз да

Общи условия

Активация на акаунт