New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 792
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Аз не бързам със сядането - той столът си има степени - не е изцяло седнала,а по-скоро полулегнала. Каката я сложих даже по-рано на столчето пак така в полулегнало положение и си ядеше,нямахме никакви проблеми. Та по повод на малката - сега си хапва всичко в шезлонга  Laughing Не я насилвам, но виждам че иска да е седнала,слагам я в скута си за по 5-10мин да позяпа и пак я слагам легнала - много бърза,за къде не знам - на 3м започна да се обръща от гръб по корем,на 4-тия месец вече искаше да лази и се ядосва,че още не може  Laughing С каката едно време доста късничко почнаха тези процеси  ooooh!

# 586
Здравейте! Аз рядко пиша, но чета редовно! Моето момиче опита картоф с мляко по препоръка на педиатъра, но нещо май не й хареса, избутва лъжичката, както избутва зърното докато суче. Дадохме първо диня да смуче, много я хареса, мъничко пюрирах - пак я хареса, но на картофа му се мръщи. Купили сме морков био пюренца, но лекарката каза да дам първо картоф и мисля да го спра и след няколко дни да си дам морковите. Някакво обривче излезе по бузките, а нали картофите не са алергени и се надяваме да е от наболата брада на татко й, който не спира да я целува  Grinning

# 587
Ако не се задържат за дълго пъпчиците-таткото е виновен!  ooooh! Имам същия проблем. Само ходя по него и викам...ама мъж...нито разбира, нито отбира.  #2gunfire
И аз започнах с пюретата. Направих му морков и два дни му давах от него. Хапва си човека. Колкото му дам, толкова ще изяде. Няма мярка.
Вчера намерих в Billa пащърнак.  Накиснала съм го във студена вода (уж да му избягат нитратите) и мисля днеска да добавя към така познатия морков...пък дали ще го яде... Thinking  newsm78  Thinking

# 588
  • Бургас
Може да има алергия и от картофи. Иначе,ако на мен ми бяха дали оърво диня и аз после нямаше да ям гадният картоф.

# 589
Здравейте! След бясното препускане през лятото, вече с удоволствие посрещам есента за да си почина най-после. Предполагам, че и темата вече ще стане по-активна.

Ние вчера бяхме на консултация + две ваксини. Бебата за 5 месеца е станала 61см. и 6,150 кг. Уж не е много тежка, но е доста пухкава, направо е като кюфтенце в момента. Никнат и кучешките и кътниците, но явно не е рядко срещан случай, защото лл каза, че се случвало и не било проблем.

Пишете, че до годинката не трябва да се заменя изцяло нито едно хранене. Позачетох се из нета, но единственото обяснение, което срещнах е, че до 1г. поне половината от калориите трябва да се доставят от мляко. Това, обаче може да се получи и при заместване на 1-2 от храненията и в крайна сметка не можах да разбера каква е причината да няма пълно заместване. Някой ако може да обясни Rolling Eyes че се подготвям следващия месец да започваме с хапването.

033 още веднъж благодаря за съвета за този хедрин протект - действа на 90% и с него сме мнооого по-добре   bouquet Иначе в градината още има въшки, но най-после отскоро проверяват на входната врата. Голяма тъпотия цари из тез градини еййййй  ooooh!

# 590
На нас пък нищо не ни никне,няма зъб,няма нищо ,а пък кисел човека....Най-накрая баткото тръгна на градина и аз се зарадвах,че майка ми ще може да ме сменя от време на време за по час,а то тя взе,че се разболя. Явно баткото зарази и нея,както и бебчо. Иначе сополките взеха да поотминават вече,но по някое време пак има. Горкото дете, като го сложа легнало и си мисли всеки път,че ще му смуча сополите с помпата и почва да реве предварително!
Спорен ви ден!

# 591
  • софия
Деница повърна днес на фонтан.Батко и беше със стомашен вирус .Много се притеснявам.Ще я водя на лекар при заместника на педиатърката, че тя е отпуска.

# 592
Дано да не е прихванала вируса от батко си! Мен много ме е страх от тези вируси!

# 593
  • софия
Нищо и няма, но аз с баткото съм лежала два пъти в болница заради такова нещо и е кошмар.

# 594
здравейте момичета, днес и ние минахме на консултация, на 5 мес. без 5 дни тежим 8 кг вече  ooooh! направо ми взима здравето на кръста и гърба това дете. Бабите го научиха постоянно да го разнасят и да му обръщат внимание и сега ми идва на нагорно, а и като е в някакъв крив период заради венците, ужас Simple Smile
За захранването, нашата ЛЛ не ми дава зор да го го отбивам, давам си пюре и кърма, но днес каза да почвам и кашите следобяд. То аз почти си го захраних и следобяд преди два дни, защото не успя да си хапне пюренцето по обяд, та му го дадох по-късно. На всичкото отгоре ми се накара, че пак не съм разбрала схемата Simple Smile направо се чувствам като ученичка пред тая жена

# 595
Момичета,виждам,че повечето от вас са започнали  захранването на 5 месеца.Аз ще изчакам 6-тия месец.Искам да споделя с вас една темичка,която ми беше исключително полезна при захранването на голямото ми дете-Тук може да задавате всичките си въпроси относно захранването.Момичета там са любезни,почти винаги на линия и ще ви дадат отговор за всичко,което ви интересува. Peace
Аз също мога да споделя схемата,по която съм захранвала каката.

# 596
Дарче,сподели моля те схемата,и аз ще захранвам от 6-тия месец,та ме касае пряко.Благодаря!

# 597
Каката я захраних на 5 месеца,но сега ще следвам горе-долу същата схема.Просто ще изчакам един месец.Схемата,която ползвах беше зеленчук-каша-плод-месо-глутен-риба.Основни правила в захранването са готовността на бебето за захранване(умението да седи поне в полуседнало положение,да държи главата си,да е изчезнал избутващия рефлекс на езичето,интерес към вашата храна,имитиране на дъвчене),новата храна се въвежда сутрешни часове,най-добре до обяд,за да има време да се следи за алергична реакция.Всяка нова храна се въвежда поне 3 дни,пак по същата причина-следи се реакция.Реакцията може да се забави,не е задължително да се появи същия ден.
Схемата зеленчук-каша-плод-месо-глутен-риба
6м.зеленчук-картоф-морков-тиква-пащърнак-тиквичка-броколи-чушка-домати-грах-зелен боб-спанак...
7м.каша-задължително безглутенова и безмлечна-оризова,царевична,елда..
7м. и половина плод-ябълка,круша,слива,банан..
8м.месо-в ред:пилешко,пуешко,заешко,телешко,агнешко и накрая свинско(след годинката)
9м.глутен-схемата за глутен:овес,ръж,ечемик,пшеница(във възходящ ред,от нискосъдържащи към високосъдържащи)
10м.-млечни-сирене,КМ..(попара)
11м-риба
Дано съм била полезна!

# 598
Каката я захраних на 5 месеца,но сега ще следвам горе-долу същата схема.Просто ще изчакам един месец.Схемата,която ползвах беше зеленчук-каша-плод-месо-глутен-риба.Основни правила в захранването са готовността на бебето за захранване(умението да седи поне в полуседнало положение,да държи главата си,да е изчезнал избутващия рефлекс на езичето,интерес към вашата храна,имитиране на дъвчене),новата храна се въвежда сутрешни часове,най-добре до обяд,за да има време да се следи за алергична реакция.Всяка нова храна се въвежда поне 3 дни,пак по същата причина-следи се реакция.Реакцията може да се забави,не е задължително да се появи същия ден.
Схемата зеленчук-каша-плод-месо-глутен-риба
6м.зеленчук-картоф-морков-тиква-пащърнак-тиквичка-броколи-чушка-домати-грах-зелен боб-спанак...
7м.каша-задължително безглутенова и безмлечна-оризова,царевична,елда..
7м. и половина плод-ябълка,круша,слива,банан..
8м.месо-в ред:пилешко,пуешко,заешко,телешко,агнешко и накрая свинско(след годинката)
9м.глутен-схемата за глутен:овес,ръж,ечемик,пшеница(във възходящ ред,от нискосъдържащи към високосъдържащи)
10м.-млечни-сирене,КМ..(попара)
11м-риба
Дано съм била полезна!

Този схема на захранване изглежда супер- бихте ли споделили само кога въведохте жълтък и по колко ? Simple Smile И също по колко пъти на ден и какво количество се дава примерно зеленчуково пюре в 6-ти месец- само по 1 път преди обяд ли? Или и следобяд по някое време?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 19:06 от water_life

# 599
Благодаря много за бързия отговор! Hug
И аз горе-долу така ги виждам нещата,много ми хареса и схемата за глутеновите култури,вероятно така ще ги карам и аз.  chef

Общи условия

Активация на акаунт