Дрехи за деца от домове!

• 22 912
  • 137
  •   1
Отговори
# 60
Скъпи момичета, от снощи, след като ми казаха за темата, влизам и се чудя какво да напиша на едни добри излъгани хора. За съжаление в момента правят добрината ви на маймуна и като човек, който 11 години се занимава с това и хиляди хора са му дарявали доброволно добрината си, не мога да остана безучастна, същото се отнасч и за ДБМ.
Не смятам да коментирам авторката и да се обръщам към нея, защото тона ми няма да е мил, напротив - да се подиграеш с добрината на хората и то в условия на тотално загиваща в държавата ни доброта е престъпление от най - висок морален характер.
Без да влизам в подробности искам да ви уверя, че нищо, което сте изпратили не е стигнало до децата, за които сте го изпратили:( в жестока схема са ви вкарали.....По - лошото е, че нищичко не можете да направите:( Вие доброволно сте изпратили дарения, за които нямате документ, с волята ви на дарители, в който да е упоменато за къде са и за кого са:( няма осование на което да се оплачете  на кого да се оплачете - полицията няма да ви обърне никакво внимание:( особенно когато става въпрос за дарения изпращани по пощата и за които няма нито един договор за дарение:(
Още преди месеци, когато дамите тъничко се опитаха да се представят за ДБМ явно е трябвало на всички да светне, че има нещо гнило, но нали пустото желание да помогнеш, винаги е водещо.
Както  да е, влезнах да ви напиша, да не се отказвате, да не спирате да бъдете добри - самите ние като фондация сме се нагледали за 11 години на страшно много такива случаи, самите не сме били подвеждани и лъгани, но това не ни е отказало, само ни е направило много по-внимателни къде точно е нуждата от помощ и добрина.
А тези госпожи - тях има кой да ги съди, повярвайте ми.

Сега ще ви кажа и още нещо важно - от няколко години в домовете рядко има нужда от дрехи, поне тези, с които работим ни отказват - претрупани са. Даренията на дрехи лично ние насочваме към центровете за настаняване от семеен тип, соцално слаби семейства, с които работи всяко от звената ни и които са проверени първо от нас и след това сме насочили хора да им пращат помощи, помагаме много на ромските махали в няколко града, но пак казвам - много рядко даряваме дрехи в домовете, защото си имат. Така че внмавайте за в бъдеще - форума е бил обект на много такива опити, за съжаление успешни като този:( и много момичета са били излъгани и подведени зарад желането си да помогнат. Има много хора, познати тук във форума, не само ДБМ, кото от години се занимават с това и винаги ще ви съдейставт да се провери ако може на място, със съвет и идея как да не ви излъжат и даренияата ви да отидат там, където вие искате. Добрината е това, с което винаги ще бъдете уязвими, но не се отказвайте от нея - има толкова много деца, нна кото можете да помогнете и да внесете лъч надежда и добринка в сърцата им.
А лошотията я оставете да си иде, за нея има кой да се погрижи.
Съжалявам, че няма как да ви помогнем в тоз случай:(

# 61
Дарение, което е не е отишло по предназначение. Полицаите не са глупаци, не е нужно да има протоколи мисля, те са го просили това дарение, от което не е дадено нищо. Стига да се разкрият истинските личности които седят, зад тези измами, има си и общество и обществен гнет в краен случай.

Имаше скандал за жена избягала с пари от дарения за деца, пак е дарение, търси и се отговорност, най-законно стига да се открие. Дарява се не на Драганка и Петранка, а с определена цел, като не стигне до адресата си е злоупотреба с дарения, или каквото и да е там.

За дрехи и аз казах, че искат само ново модерно, но на козметика и подобни се радват, ако ще да е за 2 лв. да е, и обувки няма по домовете. Стари дрехи и циганите не искат, макар че зависи колко са бедни.

До ре ми, събота и неделя полицията веднага ще се обади, разбира се, щом ти се молиш.  Joy По телефона полиция не съм чувала да звъни, идват на място, гледай на твоята врата да не почукат обаче.  Flutter Mr. Green

# 62
  • Mediterraneo
Нека някоя от вас даде име и телефон за контакт,днес ще помоля някой от полицията да ви се обади и да обясни.

А ще помолиш ли мармота да ми завие един шоколад в станиол?

# 63
Обади ми се една жена,каза си имената и телефона.В понеделник,когато сме в дома ще разговаря от моя телефон с директорката.
Надявам се сама да ви каже коя е,ако отново не вярвате,ще ви кажа ник нейма и,за да се убедите.

# 64
Аз пък на теб ще ти кажа следното. Опичай си акъла и върни нещата. Искам снимки и протоколи на всичко дарено в противен случай те предавам на полицията. Ама на такава полиция дето няма да се обажда по телефона ами ще те подведе под съдебна отговорност.

# 65
  • София
Ами аз на някоя жена с някой си никнейм не вярвам.
Зададох ви няколко въпроса, защо не ми отговорите? Къде е подадена жалбата и в кои домове сте носили до сега неща?

# 66
Сега явно смешката ще е, че въпросната "директорка", ще се обади само на тази потребителка, която е благоволила да си даде телефона/ не че има такава, освен техен човек/, и явно това ще е доказателството. Мистериозно ще се появи да убеждава, как и са се обадили, ама само на нея. Като ако се обадите на истинската директорка, пак няма нищо да е чувала и виждала.  Peace

За 6 месеца до домовете нищо да не стигне, и да се говори за оправдания за майка на 4 деца, която е задържала само 50 кг., а другото не се знае къде е.  Outta Joint Май много майски с по 4 деца, с по 50 кг. се събраха.

# 67
  • Белгия
Наказателна отговорност не може да се търси, за съжаление. Някакво възмездие би било да научат близките, съседите и приятелите на въпросната персона, че мами от името на деца, които си нямат никой.

Жалко е, че ще е приемна майка, не вярвам да се грижи за детето, което вземе. Ще го използва, пренебрегва емоционално и вероятно съвсем ще го направи нещастно. Може би трябва да се напише писмо до районните социални грижи и да се уведомят, че е измамница. Ако се пусне официално, трябва да го разгледат.

# 68
Обади ми се една жена,каза си имената и телефона.В понеделник,когато сме в дома ще разговаря от моя телефон с директорката.
Надявам се сама да ви каже коя е,ако отново не вярвате,ще ви кажа ник нейма и,за да се убедите.

Разговорът с видео ли ще бъде?  Mr. Green
Не разбирам защо съфорумката трябва да говори от твоя телефон с директорката, когато спокойно може лично да ѝ звънне и да я пита дали изобщо те е виждала и ако да, какво конкретно си ѝ занесла.
Ти наистина ли смяташ, че хората са толкова глупави? Това, че си водила за носа куп съфорумки сума ти време, не ти дава основание да вярваш, че ще може да го правиш и в бъдеще.
Искрено се надявам деянието ти да не остане ненаказано и да бъдат сезирани съответните органи. Не само да те подведат под отговорност за измама, но и да те извадят от списъка на одобрените за приемни родители.
Какви деца ще възпитаваш? Същите като теб? То морал, то наглост, то чудо...

# 69
  • София
Скрит текст:

Разговорът с видео ли ще бъде?  Mr. Green
Не разбирам защо съфорумката трябва да говори от твоя телефон с директорката, когато спокойно може лично да ѝ звънне и да я пита дали изобщо те е виждала и ако да, какво конкретно си ѝ занесла.
Ти наистина ли смяташ, че хората са толкова глупави? Това, че си водила за носа куп съфорумки сума ти време, не ти дава основание да вярваш, че ще може да го правиш и в бъдеще.
Искрено се надявам деянието ти да не остане ненаказано и да бъдат сезирани съответните органи. Не само да те подведат под отговорност за измама, но и да те извадят от списъка на одобрените за приемни родители.
Скрит текст:
Какви деца ще възпитаваш? Същите като теб? То морал, то наглост, то чудо...

Подчертаното е направо задължително, защото се чудя каква част от парите за децата, не за родителя, стигат до самите деца. Дори само за това трябва да се подаде сигнал в полицията.

# 70
  • Mediterraneo
Сега явно смешката ще е, че въпросната "директорка", ще се обади само на тази потребителка, която е благоволила да си даде телефона/ не че има такава, освен техен човек/, и явно това ще е доказателството. Мистериозно ще се появи да убеждава, как и са се обадили, ама само на нея. Като ако се обадите на истинската директорка, пак няма нищо да е чувала и виждала.  Peace

Сценарият е повече от прозрачен  Peace Ама До ре ми фа сол ла си до не се досеща!

# 71
Дайте ми имената на въпросната, ще пиша до социалните, както и на другите, може и на лични.  Peace

Върти ми се из акъла, че имаше и такава кампания във феса, за деца със списък, беше май по-коледа. Вероятно са същите или са взели идеята.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 19:44 от adelinda

# 72
Здравейте,

аз звъннах днес на госпожата да и кажа имената си и телефона си, за да ми се обади въпросната полиция.

Естествено тя ми каза, че сега няма как да ми звънне полицията Outta Joint, но ми обещава в понеделник в 2 на обяд да отиде до дома в Велико Търново, тъй като по това време планирал "техния малък екип" да предава всички липсващи пратки до момента и ако може да изчакам дотогава.

Аз ще звънна в 2 направо в дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново, както ме насочи въпросната Кристина днес по телефона и ще питам директорите има ли предаване на пратки. Лично и казах, че очаквам снимка на предаването на моята пратка.

Изрично искам да подчертая, че днес и се обадих за моята пратка, която тя е взела от пощенския клон на 14.07....и от мое име да я предупредя какви ще са последствията за нея ако не получа адекватно обяснение къде са нещата които пратих.

Ако в понелник нищо не е предадено....чрез Глобул, Пощенския Клон в гр. Стражица и Кметството в града ще предприема такава мащабна акция по разкриване и компрометиране на личността и публично, че свят ще и се завие на госпожата.

Само още нещо...от този ник пише и отговаря само един човек...самата Кристина Кирилова, телефона, който дава за контакт е нейния личен, пратките до поискване в пощата се получават срещу нейния подпис и се вписва номер на личната карта или ЕГН, които аз ще разбера...ако се стигне до там.

Дано нещата все пак се развият в благоприятна насока и всички дарителки получат обяснение, което чакат.

# 73
Тая Гама що се прави на разсеяна на въпроса: " Къде и в кое районно е подадена жалбата?"
Гамичке, хайде напиши адреса и телефона на полицията и ние ще им се обадим, за да не трябва да им се молиш.
Има дежурни екипи денонощно. И не подминавай "разсеяно" този въпрос! Ок?!

# 74
Егати. Аз пращах на доремифа дрешки, за които тя ми прати съобщение колко били хубави и запазени. Убедена съм вече, че не са стигнали до децата.... бях приготвила още два кашона, но..
 По-добре да ги оставя до кофите... Срамота е да се подиграваш така с добрината на хората. И без това вече е толкова малко.

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 15:43 от Анн–

Общи условия

Активация на акаунт