Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 554
  • 960
  •   1
Отговори
# 720
  • София
между другото, доста често се среща това с подстригването. Страшното е да не стане беля с ножицата, не е за косата.

# 721
За мен това е от недопустимите неща. Бих повдигнала темата без да чакам да се стигне до такава проява.
Същото се отнася и за рязане на собствената коса, което съответно сме го обсъждали когато е бил момента, с цел да не се случва.

# 722
  • София
не знам, явно много деца нещо ги влече към косата, била тя собствена или чужда. Малките деца редовно си подстригват куклите. Не можеш да повдигнеш тема, която не ти е на дневен ред. Никой не казва на детето си "и виж, няма да си подстригваш сам косата, нито косата на сестра си, нито косата на куклата".

# 723
  • най-шареното място
На мен ми е интересно като не се е случвало, а е известно че има влечения и е страшно с ножицата... как я стигат.
Понеже недостъпна ножица е решен проблем и без говорене.

# 724
  • София
не знаеш дали точно твоето има влечение към ножицата, докато не го видиш да се подстригва, или куклата, или братчето или сестричето, а може и котката да тръгне. Изненадаааааа, мамооооооо!

# 725
  • най-шареното място
То и влечение към самолети може да има, ама като няма под ръка...
Как ше намери ножицата питах Simple Smile

# 726
  • София
е, как ще намери, нали в един момент ще започнеш да го учиш да реже с ножица! Няма да чакаш до първи клас и учителката да каже на родителската среща "а важето дете някога рязало ли е с ножица?".

# 727
Най-късно на 4г е време да започне да реже с ножица, даже в детската градина имат такива занимания.
Не е толкова трудно да обясниш какво може и какво не може да се прави с нещо, когато даваш нов предмет за употреба.
По същия начин, по който обясних къде може и къде не може да се пише с моливи, когато започна да "рисува". Не чаках да надраска стената първо, че чак тогава да кажа, че не може. Някои неща лесно се подразбират, че ще се опита да ги направи.

# 728
  • София
ти май не разбираш, че каквото и да обясняваш, пак ги влече. Особено момичетата - първата им работа е да поофъкат косата на някоя кукла и после да се чудят защо мама казва, че косата на куклата няма да порасне. Втората работа, вече към 5 е да се подстрижат сами, и понеже в огледалото най-много се вижда предната част, намираш детето с авангарден бретон. А много често им хрумва и да покажат умения върху другото дете в семейството, направо да се чуди човек дали не им е заложено с раждането. Това са все "култовиИ изпълнения, като да порисуват по стената. Ще взема да пусна една тема за култовите изпълнения на децата и ще видим колко хора ще опишат сходни случки.

# 729
  • София - Рим и обратно
Всичките ми кукли бях подстригала най-прилежно Mr. Green. После, към 6-7 г. подстригах себе си "успешно" почти до кожа... Добре, че нямах сестричка Mr. Green. Наистина ли наказвате малките за такива щуротии?? Значи на 16 ако ви дойдат с татус или обица на пъпа, ще има убийства?
Между другото, не се карах на малката и за творческите пристъпи по стените. Това си е класика. Като й мина, пребоядисахме и готово. Голямата я гонех като диверсант и я наказвах сериозно за драскане, в резултат й стана нещо като фикс идея и до ден днешен има някаква страст да си пише името с мъъъънички букви в разни скришни ъгълчета Crazy.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 00:43 от 'Кафе с мед'

# 730
  • София
Сакън, не пиши такива работи! Това пък, с татусите и пиърсинги е напред в гласацията "най-голямата глупост, която можах да измисля" за пуберите. Изобщо не им го побират главите, че татусът не е дреха, която да смениш, отделно проблемите със стерилността и заразяването с хепатит  най-често.

# 731
ти май не разбираш, че каквото и да обясняваш, пак ги влече. Особено момичетата - първата им работа е да поофъкат косата на някоя кукла и после да се чудят защо мама казва, че косата на куклата няма да порасне. Втората работа, вече към 5 е да се подстрижат сами, и понеже в огледалото най-много се вижда предната част, намираш детето с авангарден бретон.
Не знам какво не рзбирам, просто обясних аз как съм процедирала. Нямаше подстригани кукли, нито опити върху собствената (или моята) прическа.
Иначе знам, че на децата им се иска да експериментират с такива неща. Въпросът е ако го намираш за недопустимо, да не го допускаш.
На всеки човек различни неща са му недопустими. На мен подстригването, на мъжа ми драскане по стените, на някой друг- нещо друго. Не е въпрос на строгост.

Значи на 16 ако ви дойдат с татус или обица на пъпа, ще има убийства?
Даже не съм сигурна, че ще издържи чак до 16, но от сега ми е ясно, че и татус и обица на пъпа ще има един ден.

# 732
Идеята за темата е чудесна , Андариел, пусни я, и моля, копни линк тук, че не търся сериозно във форума.
Използваната ножица си е на достъпно място, но както обясних си е с тъпи върхове, бебешка.
Аз обяснявам, обяснявам, много неща от сега, и за татусите, и за обиците, и за пиенето и пушенето и наркотиците. Признавам си, направо ме заболява устата понякога, защото на моите въпроси им дай/ малката нищо, че е на 2г. си говори и разбира активно/.
Много се ядосах за подстригването, защото си мислех, че баткото трябва да е наясно , че не е редно. Водя го всеки месец на фризьор, сестра му-не, т.е. нейната коса си расте, започнат е кое, как, какво. Никога не съм подстригвала сама някой от тях. И той като ми се оправда, че сестра му искала  го попитах, ако тя иска да я бутне през терасата ще го направи ли, т.е. трябва да мисли. Постоянно повтарям : мисли, мисли, мисли. Отнесе караницата, после ме изби на съвест и още ме гризе.

# 733
Как ше намери ножицата питах Simple Smile
Еми никой няма да крие всички ножици в дома само заради 1 член на семейството. Нито ще скрия вилиците, ножовете - в едно чекмедже са, всеки човек висок поне метър може свободно да си вземе. Контактите все още са обезопасени. При нас нещата стават с обяснения и говорене. Аз не разчитам, че детето никога няма да посегне да се подстриже само. Разчитам, че ще направи всичко възможно да е внимателно, да не си бръкне в очите с ножицата, да не ореже всичката коса, макар че това колко ще отреже не ме вълнува особено, косата ще порасне.

ти май не разбираш, че каквото и да обясняваш, пак ги влече. Особено момичетата - първата им работа е да поофъкат косата на някоя кукла и после да се чудят защо мама казва, че косата на куклата няма да порасне. Втората работа, вече към 5 е да се подстрижат сами, и понеже в огледалото най-много се вижда предната част, намираш детето с авангарден бретон. А много често им хрумва и да покажат умения върху другото дете в семейството, направо да се чуди човек дали не им е заложено с раждането. Това са все "култовиИ изпълнения, като да порисуват по стената. Ще взема да пусна една тема за култовите изпълнения на децата и ще видим колко хора ще опишат сходни случки.
+ 1, абсолютно вярно.

Значи на 16 ако ви дойдат с татус или обица на пъпа, ще има убийства?
Между другото, не се карах на малката и за творческите пристъпи по стените. Това си е класика. Като й мина, пребоядисахме и готово.
За татуси и пиърсинги не бих наказала, аз самата имам не един. Разбира се, татус преди да си станал поне на 25-30 и да знаеш какво искаш на тялото си, не е най-умната идея, но пиърсингът пък въобще не го намирам за проблем. За под 18-годишните искат разрешение от родител, ако студиото става за нещо. Ако не става, сигурно може да се мине и така. Нямам проблем с пробиването на разни части, само ако поискат флеш, ще съм малко... абе ще говорим по въпроса. То всеки си знае колко му е лудо детето Grinning Има деца, на които в бъдещето им е точно това - да изглеждат като рокаджии и до края на живота да се занимават с неща от сорта на собствено студио за татуси и пиърсинг, или свирене в рок група... така че откаченият външен вид ще им е ок. Но, ако детето не е такова, а просто се увлича по мода, тогава говорене, говорене...

# 734
  • София - Рим и обратно
Косата ще порасне, стената ще се пребоядиса, не си хабя нервите с тия неща. Виж, татусът не се маха и би ми било непрятно, аз нямам. Гледам ги по плажовете - абсолютна масовка, направо е екзотично да нямаш ни един татус hahaha. Засега щерка ми не проявява интерес, слава богу.
Какво значи 7 год. дете да няма достъп до ножица?! Добре ли сте? Та то е задължително да умее да изрязва на тая възраст.

Общи условия

Активация на акаунт