Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 493
  • 960
  •   1
Отговори
# 900
  • Куциндрел
Мамсита-ТСТ пак започна да съчинява фантастика. Crazy

# 901
  • София
Лагерът беше 10 дни юли. Нямаме вила, село, бабата работи - това е положението.

# 902
  • Куциндрел
Лагерът беше 10 дни юли. Нямаме вила, село, бабата работи - това е положението.
....и бира пиеш в кварталната градинка....
Край! Застрами се! Mr. Green

# 903
  • София
Гледам децата по цял ден и просто вечер ми изпушва мозъка и трябва да го потуша с нещо! Mr. Green
Нямам за какво да се засрамвам засега - хората казват, че дъщеря ми е пораснала и се държи много добре.
И аз мисля така. Даже няма за какво толкова да я наказвам.

# 904
  • София
помниш ли онази песен на Контрол (... няма от него никаква радост, само, само когато го праааавиииииш)?  Wink

# 905
  • Куциндрел
Гледам децата по цял ден и просто вечер ми изпушва мозъка и трябва да го потуша с нещо! Mr. Green
Нямам за какво да се засрамвам засега - хората казват, че дъщеря ми е пораснала и се държи много добре.
И аз мисля така. Даже няма за какво толкова да я наказвам.

Черпи я една бира тогава.
Аз моето дете редовно го черпя пяна от бира.  Mr. Green

# 906
  • София - Рим и обратно
Цецо, пропускаш си аспЕрина май, ще се наказваме Naughty.
Моята не пие пред мен, явно това съм постигнала непиейки пред нея Laughing. А да, и цигарите не ги пали в мое присъствие.

# 907
  • Куциндрел
Цецо, пропускаш си аспЕрина май, ще се наказваме Naughty.
Моята не пие пред мен, явно това съм постигнала непиейки пред нея Laughing. А да, и цигарите не ги пали в мое присъствие.
Кафе, като пропуших аз не можаха вкъщи да ме откажат. Мисля си, че в тази ситуация помощта трябва да дойде отвън, т.е. някакъв страничен положителен пример за отказване от цигари. Wink
Сал един филм на ХЕИ ме стресира по повода, ама беше за кратко. Водиха ни от училище да ни показват филм за вредата от цигарите, след това поне 2 дена не запалих. Не знам сега дали все още има такива филми.

Моят баща редовно ми даваше да му опитвам от пяната на бирата, прадядо ми да си топя пръстчето в ракийката му. Не са успяли да ме научат да пия, алкохолът не ми е вкусен. Crazy

# 908
  А от чия бира даваш пяната на детето, ах вие пиянИци такива... Joy

# 909
  • Куциндрел
Е, случва се да пия по някога бира. Та тогава и детето намазва.
Иначе, аз му пия от соковете. hahaha hahaha hahaha

# 910
  • най-шареното място

Моят баща редовно ми даваше да му опитвам от пяната на бирата, прадядо ми да си топя пръстчето в ракийката му. Не са успяли да ме научат да пия, алкохолът не ми е вкусен. Crazy

Напротив успяли са точно каквото трябва!

Никога не ти е било забранено и следователно - интересно.
Това е стара българска традиция. Където се практикува - пиенето на алкохол е нещо за "големи", но нито загадъчно, нито желана, още по-малко мечтано. И децата не ги влече като пораснат Cry

# 911

Да дадеш да опита пяна върви с това да покажеш, че консумацията на алкохол е нещо специално, прави се с табиет, а не ей така на тротоара или когато ти щукне. Бирата се пие в халба или чаша със столче или Pint чаша, не от пластмаса, не от кен, не от бутилка.

# 912
Това с алкохола е доста деликатно.
У нас се пие само на празник, по малко и с официална вечеря или обяд.
Въпреки това не исках да давам на дъщеря ми да опитва, защото баща ѝ има проблем с алкохола и ме беше страх.
Но тя е инат и докато не близне, не мирясваше. Twisted Evil
Е, сега пък изобщо не проявява интерес, за моя радост! Peace
Иначе и на мен са ми давали да си топна пръстчето в ракийката. Laughing

# 913
  • София - Рим и обратно
Хм, съвсем нелогично. На мен пък даже ми сипваха по глътчица (май точно с тая презумпция да не ми станело интересно), но това не ми попречи на пубертетските алкохолни изстъпления изобщо. Вуйчо ми пък едва изплува от блатото на алкохолизма, растейки в дом с винаги добре заредено барче с най-отбрани питиета "само за гости". Имал е достъп, възползвал се е, и на него са сипвали оо чашчица, колкото да не го смята за "забранено и интересно". Аз пък на моите директно им забранявам, защото от алкохола се оглупява. А и за момичета е особено грозно да са замаяни.

# 914
  • София
https://www.google.bg/search?q=branding&espv=2&biw=1145& … randing%20smoking

Този брандинг със сигурност може да те откаже от пушенето. Не съм много сигурна, но преди много години един художник направи изложба със заглавие Брандинг. Не зная дали това са неговите фотографии, но са въздействащи.

Алкохолът е част от европийската културна традиция и дори религиона ритуалност.

Общи условия

Активация на акаунт