Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 496
  • 960
  •   1
Отговори
# 885
  Така си е, като дойде време да си вземеш книгата на площадката и то не сте вече за площадка Laughing

Но с другото съм съгласна - доста неща децата, да не кажем повечето, които отчитаме като поблеми в поведението им виждат от родителите, а не от някой друг. И за пиенето се отнася...

# 886
  • най-шареното място
Да, и чаша със столче:)

А може ли да четеш книга на смартфон или таблет?
Самозабравяте се. На 10-12 и да си там, можеш да правиш каквото пожелаеш. Ако искаш спортувай.
Нали трябва да са големи за да се коментират в тази тема изобщо!

Та ако родителите придружат тинейджъри - пораснали деца! - може и да пият без да повредеят децата. Те основите с аположени отдавна!

# 887
1. След повече от 2 часа навън самата аз слънчасвам, а след 10 часа е жега, чак до привечер. Дете на годинка се уморява бързо навън и след час вече започва да пада често, така че я прибирам, защото както казах- трябва и да се яде домашна храна, а не бурканчета в парка.
2. Няма смисъл да я гоня из хола, тя сама си ходи. На метър-два от мен е, поглеждаме се, казваме си приказка, идва при мен, като иска нещо, но иначе си гледа нещата и изучава сама. Не е натирена или неглижирана без внимание. Както казах, по-лесно ставам от компа, отколкото да изтрезнея от бира.
3. Тя е второ дете и вече знам, че няма нужда да й грея, нещата ги научава сама, не от мен- а понякога от брат си или други деца научава повече, само като ги гледа и имитира.
4. Не си губя времето във форума, правя и чета други неща на компютъра, а това ми е безмозъчен отдушник, докато в бекграунда тече друго мислене. Последния път, когато ме питаха що вися във форума всъщност пишех дипломна работа.
5. На нейната възраст децата на някои всеотдайни майки вече са записани на ясла. Аз с комп давам повече внимание, отколкото лелка без комп в ясла.

# 888
  • София
ТСТ, мен няма как да ме убедиш, че това е ОК, нека приемем, че виждаме нещата различно и да не разводняваме темата.

ом, те на 12г ако са придружени от родител на площадката, си е срам за тях  Laughing

# 889
  Като поотрасне детето мама ще цъка на единия комп, а то на другия.   Пак е до него, кво.  Laughing

Да, и чаша със столче:)

А може ли да четеш книга на смартфон или таблет?
Самозабравяте се. На 10-12 и да си там, можеш да правиш каквото пожелаеш. Ако искаш спортувай.
Нали трябва да са големи за да се коментират в тази тема изобщо!

Та ако родителите придружат тинейджъри - пораснали деца! - може и да пият без да повредеят децата. Те основите с аположени отдавна!

Всъщност дете на 12 на площадка с мама скучае неистово. То още къмто 10 вече не е за площадка. Това е много проблемна възраст откъм ситуиране на децата... на площадката пречат на малките, като фучат с колело и ролери, не са още за сладки приказки по пейките с компанията...

# 890
  • най-шареното място

ом, те на 12г ако са придружени от родител на площадката, си е срам за тях  Laughing

Точно. А за темата не е ли да се пише за деца на година и кое по ред са в семейството? Simple Smile

# 891
  • София
Тя темата си отиде на кино, факт - явно са ни твърде добри порасналите деца и няма какво да им обсъждаме  Laughing

# 892
ТСТ, мен няма как да ме убедиш, че това е ОК, нека приемем, че виждаме нещата различно и да не разводняваме темата.

Споко, и аз бях много войнствена с първото Безценно Златно Яйце, дето не трябва да се оставя и за минута, без да му светиш...

На 12 са за стадион, игрище, писта или за по-дълги преходи с велосипед.

# 893
Като ги гледам 10-12 годишните от квартала се събират или пред блока, или по площадките да си говорят, или карат колелета/играят народна в кварталнот училище, където и ние ходим.  Нали не мислите, че през ваканцията някой може през целия ден да ги развежда по стадиони в работно време и то така, че да се уговорят няколко деца?
Навремето нас все по мероприятия са ни развеждали само и само да не се моткаме в градинките.

# 894
  • София
Нямам представа защо ми го казваш това за първото безценно, като имам тъкмо две, и двете по-големи от твоите. Нито съм войнствена, нито съм с тях всяка минута. Но зомбирана в монитор не съм, няма и да бъда (комп, лаптоп, телефон, таблет, телевизор). За мен тази гледка е много по-грозна, от майката с кенчето бира.
(преди да почнеш пак да ми даваш акъл, и на ясла не са ходили, и само домашна готвена храна са яли, и самостоятелно са играли предостатъчно, а от бирата след това не ми е добре, та съм я спряла).

# 895
  • най-шареното място

Споко, и аз бях много войнствена с първото Безценно Златно Яйце, дето не трябва да се оставя и за минута, без да му светиш...

На 12 са за стадион, игрище, писта или за по-дълги преходи с велосипед.

Не знам на кино ли е темната, но е голям смях.
А тези дето не са били войснтвени и с първото, и те ли да осведомят целият свят? Горкият свят ако не знае! Simple Smile

За каквото и да са на 12, със или без теб, хвалбата как гледаш две малки деца не е за тук. Колкото и да те дразни масовата простотия и закономиерно зарязаните деца... и други хора го виждат ама гърдите им не са сини и пръстите възхваляващи Wink

# 896
Няма такова нещо като зомбиращ монитор, ако задмониторното устройство не е зомбирано. За мен мониторът е книга, платно за рисуване, поле за работа. Да, някои се зомбират и гледат клипчета, но има и други употреби, нали?

А, на 12 изобщо какво правят по градовете тия деца...няма ли вили, села, лагери?

# 897
А, на 12 изобщо какво правят по градовете тия деца...няма ли вили, села, лагери?
Там живеят, бе ТСТ. Simple Smile))

Не всеки има вила, баби и дядовци на село и може да си позволи финансово тримесечно ходене по лагери.

# 898
  • най-шареното място

Не, че веднъж си ми отговорила, но... не спираш да пишеш на посоки и бе за да обмислиш.
Ако не си free lancer, каква вила, какв планина 3 месеца? С кого? /За да опростим нещата, приемаме, че са богати имат вила родителите им./
Прабаба?

# 899
  • out of space

Моите ходят на тренировки два пъти дневно- на басейн. Естествено в останалото време са по колелата, приятели или молове  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт