Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 489
  • 960
  •   1
Отговори
# 915
  • най-шареното място
Хм, съвсем нелогично. На мен пък даже ми сипваха по глътчица (май точно с тая презумпция да не ми станело интересно), но това не ми попречи на пубертетските алкохолни изстъпления изобщо. Вуйчо ми пък едва изплува от блатото на алкохолизма, растейки в дом с винаги добре заредено барче с най-отбрани питиета "само за гости". Имал е достъп, възползвал се е, и на него са сипвали оо чашчица, колкото да не го смята за "забранено и интересно". Аз пък на моите директно им забранявам, защото от алкохола се оглупява. А и за момичета е особено грозно да са замаяни.
Глътка на колко?
Защото ако се се предложи при първи интерес - на 2-3, детео не харесва миризмата и така си остава до към тийн годините. Тогава опитва и обикновено пак не е възторг. Simple Smile
Като човек, на който ракия са предлагали 100-тици пъти, започнах да опитвам след 30 реално Simple Smile ама беше заради много добро предложение.

Та освен традиция има си и начин на изпълнение.

# 916
  • Куциндрел
Явно си е до човека. У нас е нямало заредено барче с алкохол, имаше по малко вино или бира.
На мен виното не ми е вкусно, бирата ми горчи и т.н.
Като тийн имах изцепка с напиване и повръщане и от тогава рядко пия.

Анди, нещо подобно беше и филма в ХЕИ. Помня само, че след него гледах как хората пушат и си ги представях с подути и червени усти като гъбясяли.
Скрит текст:
Между другото, това да не пробвам никога наркотици, даже и трева, ми подейства една лекция, придружена с филм, в училище. Беше дошъл някакъв човек да ни обяснява какво са наркотиците.

# 917
И френска, и италианска традиция също. Италианците дават вино, разредено с вода. Да опита у дома, после да не му е нещо супер непознато и интересно.

В тийн годините ми даваха повторно, вече в някакви количества, за да свикна с табиета, с масата, с приказките, с цялостното усещане, че пиенето е семейно и сериозно, не нещо махленско. Съответно не мога въобще да пия разпасано и махленски, винаги трябва да ми е табиетлийско и да има мярка, все едно, че съм със семейството си.

# 918
  • София - Рим и обратно
Наркотици, даже и трева, не съм пробвала никога и аз. Дори не знам как мирише тревата  Crazy. Изпитвам свръхестествен ужас от изменено съзнание. Кое и кога ми е подействало, не знам.
Тя и моята не харесва вкуса на алкохола, но й харесвал ефекта ooooh!. Страх ме хвана, като ми го каза, но се постарах да не избухна. В крайна сметка беше откровена, та на кого ли му харесва точно вкуса. Говорихме много тогава, пък да видим.

Италианците хич не пият. Чаша вино или бира с вечерята и толкова.Особено пък пуберите, смята се за плебейско и пенсионерско. Но пушат яко трева Tired

# 919
  • София
абсолютно мое предположение е, но може и да не е до даване по малко, за да не се изкушава, а има нещо генетично, някои линии са предразположени към бързо пристрастяване към алкохола. Съвсем субективно не зная по нашенско хората да са непиват, та да препиват, да се оливат, макар винаги да се е пекла домашна ракия и да се е правело домашно вино. Да, то и по една ракия всяка вечер не е трезвеност, но е някакъв тих битов алкохолидъм, без особени последствия.

Мен за младите ме притеснява това, че пият предимно водка, защото тя не мирише, но е концентрат.

# 920
  • София - Рим и обратно
Алкохолизмът е заради повреден ген, категорично. Но и самата традиция да се прекалява, води до вреден навик и здравословни проблеми, макар и не бидейки алкохолик.

# 921
  • най-шареното място
"Носенето" зависи от ензими. Те са ген казват.
Но и аз съм си мислила дали ранно "захранване" с микро дози, не ги отключват. Wink
Има хора, които много трудно могат да се напият - не и при чаша - две алкохол.
Емперично съм установила, че често са близвали рано не малка част от тях /познати/.

# 922
  • където ми харесва
Докато ви чета, стигнах до заключение, че има нещо, с което наказвам дъщеря ми. Нали говорехте за по-големи деца на площадката, че им е скучно и дрън-дрън. Та, като се сдърпат децата, пращам голямата навън, да изведе брат си на площадката. Сигурно ме псува вътрешно, защото й е тъпо, ама стои с него, докато се наиграе малкия и не пожелае да се прибира. И понеже я мързи да го води на по-голямата площадка, стоят пред блока, та ги наблюдавам. Като цяло, тя си зяпа тъмблър, той си играе, но я виждам, че все пак го наблюдава да не се потроши. Явно има и други мързеливи майки, които стоят пред блока, защото сина ми се запозна с поне пет-шест деца за последните няколко месеца.
Та, ако имате две деца, едното значително по-голямо от другото, може да се възползвате от такова наказание.  Twisted Evil

# 923
  • София
Още не смея да ги пускам двамата, но след 2 години ще се възползвам.
Сега голямата я гоня понякога, като се раздивеят двамата.

# 924
Adellle, според мен правиш голяма грешка. Не бива наказанието на едното дете да е гледане на другото.
Не се ли страхуваш, че, вместо да те псува, дъщеря ти ще намрази брат си?
После се чудите как така родни братя и сестри се мразят и как можело родителите да делят децата си. То така се почва...
Много ми е интересно, когато синът ти порасне, него как ще наказваш? Да гледа бебето на сестра си или нея самата, как?

# 925
  • където ми харесва
Аз казах в горния си пост, че чак сега осъзнавам, че е наказание. Няма да намрази брат си, то човек, ако за такова нещо намрази собствения си брат/сестра, значи умствения му багаж е много малък.
По принцип, те рядко се дърлят, като цяло няма какво да делят особено. И им казвам да излязат навън двамата и докато не се помирят, да не се прибират. Тя ме пита "Защо навън, не може ли вкъщи?" и резонния отговор е, че така хем ще са на въздух, хем  тя ще ми помогне, защото точно в момента имам работа и не мога да го изведа. А и факта, че така тя контролира нещата, защото е по-голямата, някак си я опиянява. Не се възползва де, не го бие, не му крещи, както казах-тя си се занимава с нейните неща. Ама и сина ми не е бебе-на осем е, но още го влече площадката. А и той не я тормози да си играят двамата, намери си много бързо компания. Тя е само за присъствие.

# 926
А, ако е помощ, вече друг въпрос.  Peace
Но наказание... Не бива.

# 927
  • където ми харесва
А, ако е помощ, вече друг въпрос.  Peace
Но наказание... Не бива.
Ами, щото съм го написала като идиот, сега се прочетох да видя, що не ме разбираш, та се осъзнах. Имах предвид, че някой би го счел като наказание, както и че самата аз съм осъзнала днес, че може да се възприеме така. Но защо съм написала глупост, не мога да ти кажа... Wink

# 928
Скрит текст:
Както писах днес, че без книга не излизам и само хвърлям по едно око на детето, така днес направо ме подлудиха. Просто подивяха на площадката. То не бе катерене, бягане, включително и ако не извикам до платното... Просто съм емоционално изтощена и скоро няма да повторя такова нещо. Двойно повече се притеснявам за чуждото дете, защото нося отговорност за него (не че за моето не нося, но поне знам долу-горе какво може да се очаква от него).
И за да съм в унисон с темата, си признавам, че два пъти заплаших моята, че повече няма да се събират, ако продължават така.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 18:33 от Пролетен дъждец

# 929
Е, ти само си го заплашила, без наказания. Аз имах сравнително спокоен ден, моите се биха само с възглавници.

Общи условия

Активация на акаунт