Коплект за изписване - колко части?!?

• 15 023
  • 67
  •   1
Отговори
Здравейте, както всяка бъдеща майка и аз искам моето бебче да е най-сладкото при изписване (и не само тогава Blush). Първа рожба ще ми бъде  и нямам никаква представа какво трябва да съдържа комплекта за изписване - в магазините има комплектчета от 5 до 20 части. Страшно много ми хареса едно, но то включва одеялце, гащеризонче, елече, боди с дълъг ръкав, шапчица, терлички, ръкавички и лигавник. Струва ми се, че това май е крайно недостатъчно  newsm78. Моля ви за съвет, особено мамите с опит, които лично са установили реално колко от тези части се ползват и колко -не.

# 1
  • Телиш/Плевен
Моят комплект за изписване включваше това:
- боди с къс ръкав
- ританки
- камизолка
- пелена за повиване
- ръкавички (влязоха в употреба за кратко)
- шапка (не я ползвахме)
- лигавник (не го ползвахме)

Бебето се роди в началото на юли и затова не сме го навличали. Беше с бодито, отгоре камизолка и ританки. И повито в пелената, която беше тънка. Peace

# 2
Само боди, ританки, одеалце и пелена (върши работа за всякакви цели).
За зимно бебе - + шапка и връхна дреха.
Другите неща са си търговски трик, дори не мога да си представя какво би съдържал комплект от 20 части  Laughing

# 3
  • София
И аз съм на мнение, че това, което е изредила Не се сърди, човече е предостатъчно.
И двете ми деца бяха чудесно облечени, поне в моите очи, без да им купувам специален "комплект за изписване". Просто избрах красиви дрешки, които да ползвам и после.

# 4
Принца на Британската монархия го изписаха по едно бяло одеало, дето се вика.

Всички изписани бебета приличат на вързопчета. Просто му вземи дрехи, докато стигнете до къщи, може вече да му е избил памперсът и след 20 мин. комплектът да замине в пералнята.

# 5
  • София
Не купувай комплект за изписване, няма нужда.
Моето бебе се роди януари и я изписахме с боди с дълъг ръкав, ританки, шапка, космонавт и одеало с което я увих Wink
Не ползвах и глупавото столче за кола, което струва сума ти пари, защото ми се вижда страшно неудобно за бебето и си я гушнах на ръце  Sunglasses
Кога ти е термина ?
Успех !!!  Simple Smile

# 6
Моето бебе се роди януари и я изписахме с боди с дълъг ръкав, ританки, шапка, космонавт и одеало с което я увих Wink
Не ползвах и глупавото столче за кола, което струва сума ти пари, защото ми се вижда страшно неудобно за бебето и си я гушнах на ръце  Sunglasses
Кога ти е термина ?
Успех !!!  Simple Smile

Това е много грешен съвет. Столчето за кола е задължително и съвсем не е глупаво. Глупаво е да не се използва!

За изписването, дрешки са необходими - боди, ританки или цял гащеризон, ако е зима космонавт и шапка, ако е лято тънка пелена.

# 7
  • София
Кога ти е термина ?
Успех !!!  Simple Smile

Това е много грешен съвет. Столчето за кола е задължително и съвсем не е глупаво. Глупаво е да не се използва!

За изписването, дрешки са необходими - боди, ританки или цял гащеризон, ако е зима космонавт и шапка, ако е лято тънка пелена.

Специално за изписването според мен стол не е нужен.
Колкото и да казват, че е удобен, според мен изобщо не е подходящ за новородено, но все пак всеки сам си решава Wink

# 8
Само в Бъглария може да се чуе подобно разсъждение. Как да не е нужен, та столът е необходим за да предпази животът на детето, ако  не дай си Боже се случи инцидент. Почти всяяка фирма предлага подложки за новородено, освен това позата в столът е съобразена и много полезна дори за новородените бебчета ( за тазобедрените стави). Поинтересувай се, погледай малко краш тестове, почети и няма и да си помислиш да качиш дете в кола без стол.

# 9
Столчето за кола не е глупаво. Надявам се оттук нататък в такова да си возите бебето. При ПТП с ръце няма да го удържиш.

Може би се има предвид тая мода бебето да се взима от болницата в кошница. Кошчето за кола си е за колата, не е за носене в ръце, разбира се. Но съм виждала, че някои като че ли "за престиж" си изписват децата с кошница, която точно в тоя момент наистина е ненужна.

# 10
  • София
Специално за изписването според мен стол не е нужен.
Колкото и да казват, че е удобен, според мен изобщо не е подходящ за новородено, но все пак всеки сам си решава Wink

Според теб не е подходящ, не е необходим, но всъщност е доста по- важен от тоалетите и пелените на бебето. На много места из цивилизования свят без него не изписват. Дори в България е абсолютно задължителен за колата. А ти пак си решавай сама, дано не съжаляваш за самостоятелните си решения.

# 11
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте, както всяка бъдеща майка и аз искам моето бебче да е най-сладкото при изписване (и не само тогава Blush). Първа рожба ще ми бъде  и нямам никаква представа какво трябва да съдържа комплекта за изписване - в магазините има комплектчета от 5 до 20 части. Страшно много ми хареса едно, но то включва одеялце, гащеризонче, елече, боди с дълъг ръкав, шапчица, терлички, ръкавички и лигавник. Струва ми се, че това май е крайно недостатъчно  newsm78. Моля ви за съвет, особено мамите с опит, които лично са установили реално колко от тези части се ползват и колко -не.

Здравей!
Комплекта който гледаш от 20 части според мен е претрупан, за лятно бебе толкова неща не са ти нужни!
Моето бебе е зимно , беше изписано със:
- боди с дълъг ръкав;
- гащеризон/ромпър (продават ги под тези имена);
- шапка и ръкавици ( които бяха слагани, като излизахме навън );
- космонавт и пелена;
Бебето беше занесено от мен на ръце до колата, където беше сложено в столче за кола, мъжа ми шофираше с около 40 км. в час, но не си и помислих да го държа на ръце!
 Каквото и да купиш, след месец, два ще му е мъничко  Laughing
За лятно бебе едно боди с къс ръкав и лятно гащеризонче или рокличка, зависи от пола на малкото човече е достатъчно, евентуално тънка пеленка и ръкавички!

# 12
Здравейте, аз ще раждам началото на септември и се чудя дали да е с къс или дълъг ръкав. Не харесвам нищо от готовите комплекти и мисл аз да си направя. Що се отнася до столчето : присъствах (за мое съжаление) на една катастрофа, колата излетя от пътя  в канафка и се обърна. На хората им нямаше нищо, но бебето беше счупило прозореца и излетяло през него - дано да е било добре (беше живо ) но от тогава на всичките си приятели се карам ако не ползват столче дори до магазина. НО това си е мое мнение .

# 13
Кога ти е термина ?
Успех !!!  Simple Smile
Надявам се, че ще си дойдем по график - през септември - я е топло, я студено. Но вижте това комплектче: www.kate-shop.com (с папионката) - как ви се струва?

# 14
  • Монтана
Избирай дрешки които на теб ти харесват не е нужно да са комплекти. Моите дъщери са изписани само по ританки, боди и блузки и съответно увити в одеяло тъй като са зимни бебета.

Относно столчето/кошницата за кола аз мисля че това е най-важното нещо: комшите катастрофираха и двамата се оправиха, но бебето им беше на 6м и загина тъй като изхвърча от колата понеже е било в кошница, но тя не е била вързана с коланите на колата.
Слава бога преживяха ужаса и сега имат две много сладки принцеси.

Общи условия

Активация на акаунт