Коплект за изписване - колко части?!?

• 15 307
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
За изписването е излишно лигавник, да. По-натам може и да влезе в употреба, някои бебета се лигавят много, а на някои мами слабо им пука от този факт, аз съм от тях  Mr. Green Като цяло ние много малко сме използвали лигавници. Чорапки също ми се вижда малко безмислено за новородено, също нещо, което при нас не влезе в употреба, гащеризоните и ританките са със затворени крачоли все пак. Размер 50 става на повечето новородени, смятайте по +/-5см аванс на см., които са размера, а рядко се раждат чак толкова едри бебета. Все пак ако дрешките за изписване се взимат с идеята да се носят и после, може да се вземе и 56, но най-вероятно ще са малко чувалести на изписването и който държи на много представителни снимки  hahaha да взима 50.
Относно кошчетата за кола, нашето имаше 2 вложки, за съвсем малка шушка, за малко по-голяма шушка и някъде след 3-тия месец вече го ползвах без никаква вложка. Обаче съм говорила с ортопед по въпроса, това, което на нас ни се струва "много сгъната" поза, всъщност е просто все едно поза с леко повдигнати крачета и няма никакъв проблем бебето да е в нея, дори и без никакви вложки  Peace
Аз харесах комплектче размер 50/56 - този размер не е ли много разтеглив? Засега вървим едри на килца, но знам ли колко ще се роди?!?

# 46
Много са ми еднотипни комплектите за изписване.
Дъщеря ни я изписахме с тоалет, състоящ се от рокля, блузка и чорапогащник. Аз добавих боди и шапка + пелена. Зимно бебе е.
Бебо мислех да го изписваме с боди риза и панталонки, а одеацето беше специално плетено на 1 кука от баба ми. За съжаление нямахме изписване.

# 47
Здравейте!
Бебка ще се появи септември, живот и здраве, изчетох темата, мисля,че правилно съм се ориентирала към този комплект. Слагам го в скрит текст.
Само не знам дали наистина не трябва да се поръча размер 56, предвид, че и двамата с ММ сме високи, засега върви според седмиците?
Благодаря ви!

# 48
  • София
Аз си стъкмих сама комплект. То даже не приличаше на комплект  Laughing
Долу едно боди с дълъг ръкав-бяло на сиви точки
Цяло гащеризонче(дълъг ръкав, долу като ританка) -на сиви и бели черти, апликация зайче с оранжево по края.
Шапчица на сиви и бели черти пак, с ушички и животинска муцунка.
Бели ръкавички и чорапки.
Едно одеялце с две страни-синьо и зелено, с една релефна шарена апликация с жираф.  
Доста различно изглеждаше от другите бебета, които изписаха с нас, всички други бяха с пълни комплекти.
Размерът беше 50, доколкото помня  newsm78 , но моето се роди 48см.

За лятото си мисля, че може някакво панталонче/ританки с боди с дълъг ръкав...една тъничка шапчица, ръкавички да не се драска(макар, че на моето почти не съм му слагала такова нещо). евентуално някаква съвсем тъничка пеленка.
Но в тези жеги наистина се чудя как трябва да се облече новородено бебе, дори да е само за пътя от и до колата.
Аз лично бих си взела от сетчетата на H&M, ето тези
http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0298280004.html
http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0219342010.html  
Харесват ми и тези, макар че са за по-студено време.
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpi … rt-bebe-dinozavar

# 49
  • Някъде по Дунава
Голямото ми дете се роди в края на май и имаше боди с къс ръкав, а отгоре гащеризон с ританки и дълъг ръкав, който беше в комплект с шапка, ръкавички и лигавник. Лигавника и ръкавичките не ги ползвахме на изписването. Отделно купих комплект от възглавничка и пелена, които по нататък си ползвах за количката. Малкия се роди юли и беше с боди потник, гащеризон с дълъг ръкав и ританки и шапка, но всичко купено по отделно и съчетано по цвят. Ползвах пелената и възглавничката от изписването на голямото дете.

# 50
  • София
И на мен ми предстои този хубав момент сега август.
Гледах много видове комплекти, но нищо не се спрях.. Струва ми се много излишно с тези хиляда части , а и доста скъпи...
Миналия ден съвсем случайно влязох в един магазин в мола и харесах на беба комплектче Simple Smile
Блузка с клинче и сукманче. Отделно преди време от Джъмбо бях взела шапка и ръкавички в розово (същото като клина), и една пелена, която си харесах като материя, така че ще добавя и едни чорапки и съм готова. Смятам , че за август месец ще е предостатъчно облечена, а ако е много жега може и без пелената да минем.
За столчето за кола също смятам , че си е необходимо. Не бих рискувала живота на бебето. А и мисля, че щом са направени с такава форма, значи е съобразено.
Успех на всички с покупките и много хубави мигове с малките бебоци!

# 51
  • Варна
Моят син се роди през август. Изписахме го с едно комплектче блузка с къс ръкав и къси гащи + чорапки. И пелена. Нищо друго. Комплекти за изписване с по 20+плюс части са напълно излишни, и без това бебето няма как да ги навлече наведнъж.

# 52
  • Северозапада
Ще разпечатам темата на свеки, за да види колко много хора, освен мен, мислят, че не си заслужава да даваш 60лв. за комплект за изписване  Crossing Arms Сега другия и син чакат бебе и само мисли какво да купи. Опитвам се да я убедя първо да говори с бъдещите родители, ама надали ще ме послуша.

# 53
  • София
Тя нека купи като и е толкова мерак. Пък те ще си решат дали да го ползват за изписването.
Необлечени няма да останат, така или иначе.

# 54
Шапката през юли я сложих на бебето и след 2 мин. я свалих. Нямаше смисъл от нея.

# 55
Моето септемврийско бебе го изписахме с комплект рокличка,боди с дълъг ръкав,чорапогащник и лента за главата.Акушерката се ужаси като видя дрехите и се зачуди как ще обуем чорапогащник на толкова малко бебче,но се справихме  Grinning
Иначе и аз смятам,че в повечето комплекти има много излишни неща - лигавници,кърпички,клипс за биберон...  Rolling Eyes

# 56
Аз най-накрая поръчах комплектче, което съдържа боди с дълъг ръкав, гащеризонче, елече, пелена, шапка, ръкавички и обувки. Можете ли да ми кажете последното ще ми трябва ли?Реално трябваше в комплекта да са терлички, но са свършили и ще ми ги заменят с обувчици - слагат ли се такива при изписване или отделно да си купя да имам и терличките?

# 57
Зависи кога ще раждаш. Ако ще е още топло не ти трябват терлички.

# 58
Зависи кога ще раждаш. Ако ще е още топло не ти трябват терлички.
Живот и здраве през септември - може да е топло, може и да е студено. Ако е топло, босичко ли го оставят?

# 59
  • София
Слагат чорапки при всяко положение. Дори сега в жегите да раждаш, или чорапи или ако си е с ританки с тях.

Общи условия

Активация на акаунт