Коплект за изписване - колко части?!?

• 15 305
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Момичета един може би глупав въпрос какво е космонавт ?

# 16
Родих март, купих дрехи, които аз харесвам, не комплект. Боди, гащеризонче, космонавт и шапка. Та моето не беше вързоп, с пелена не съм я овивала.

# 17
  • Северозапада
Това в различни варианти

# 18
  • София
Това:
http://www.novobebe.com/bebeshki-i-detski-drehi/schnizler-bebesh … ljakov-cvjat.html

За изписването аз използвах:
-боди (с дълъг ръкав)
-гащеризонче
-шапка и ръкавички
-пелена
Дъщеря ми се роди в края на октомври, но времето беше хубаво и изброените неща бяха от чист памук, неватирани. Само пеленката беше леко ватирана, после много си я използвах и в количката, любима ми беше. Купих ги като комплект, на Сали, имаха доста варианти в страхотни цветове (нашият беше цвят диня, аз по-скоро бих го определила като сьомга Simple Smile ) и на прилични цени, без разни излишни неща в комплекта, нашия включваше само и единствено изброените по-горе.

# 19
аха ясно, те тези не съм ги виждала в комплектите Simple Smile

# 20
  • София
benite, то обикновено няма и нужда, освен ако не е някой кучи студ. Някой по дебел гащеризон е напълно достатъчен да си пренесеш бебето увито и в одеало до колата.

А, като споменахте и за столчетата за кола, да дам един съвет  Grinning Изпробвайте предварително как се слага в колата ви! С това имахме голяма излагация  Embarassed Столчето специално подбрано с подложка за новородено за гръбчето и т.н. екстри, слагаме бебка в него и се оказва, че не можем да закопчеем колана. Е, взех си я на ръце, накарах мъж ми да кара с 40 и треперех през целия път. В последствие се научихме да го слагаме, коланът беше на границата на дължината, но като не го омотаеш много става работата  Laughing

# 21
benite, то обикновено няма и нужда, освен ако не е някой кучи студ. Някой по дебел гащеризон е напълно достатъчен да си пренесеш бебето увито и в одеало до колата.

А, като споменахте и за столчетата за кола, да дам един съвет  Grinning Изпробвайте предварително как се слага в колата ви! С това имахме голяма излагация  Embarassed Столчето специално подбрано с подложка за новородено за гръбчето и т.н. екстри, слагаме бебка в него и се оказва, че не можем да закопчеем колана. Е, взех си я на ръце, накарах мъж ми да кара с 40 и треперех през целия път. В последствие се научихме да го слагаме, коланът беше на границата на дължината, но като не го омотаеш много става работата  Laughing
Като се заговорихме за тази тема, сетих се, че имам проблем с избора на количка. Каква трябва да си купя за септемврийско бебе - лятна, зимна, да гледа към мен, да не гледа към мен newsm78 ? Ужас, много съм зле. Покажете ми снимка, това хич не е евтина покупка! baby_neutral

# 22
  • Северозапада
Има една тема в "На пазар" само за колички. Бебешката количка - цяла наука за второ висше №30

# 23
Здравейте. Нова съм във форума. Разглеждам го с голям интерес никога до сега не съм писала. Октомври месец очаквам момиченце. Първото бебенце.Сега съм в началото на 6ти месец. Вече нямам търпение да започна да пазарувам, но съм доста неориентирана леко шашната. Въртят ми се различни неща в главата искам всичко да е наред и да се подготвя по от рано да си подредя нещата за бебчето и така. Разгледах в интернет за тези комплекти за изписване струват ми се страшно скъпи с доста излишни неща. Обмислям вариант да събера информация какво точно ми е необходимо и да си набява частите от комплекта поотделно. Едва ли всичко описано в комплекта ще е нужно... Аз съм от Пловдив препоръчаха ми бебешка борса Венера на Брезовско шосе ще посетя и борсата на Вис Виталис да разгледам. Утре ще ни е първото обикаляне за бебешки неща. За сега съм обмислила на първо време да вземем кошарка ( ако може да препоръчате вие какво сте използвали кои са най-практични и удобни ) и другите дребни нещица бодита, шишенца, ританки....не знам още колко шишенца, колко бодидта, колко ританки, пелени също четох, че ми трябват. Разглеждах и списъци с необходими неща, но дали всичко се използва не мога да преценя... Много ще съм благодарна да дадете отговор. На всички пожелавам само хубави емоции с малките създания Simple Smile

# 24
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
julieta_sv Не отваряй дума за количките, че става страшно  Laughing
Освен темите за това каква количка да изберем имаше и епична тема, за това дали чрез количката демонстрираме социален статус и т.н. и беше доста горещо там!
Избора на количка е тема дълбока, сложна, всеобхватна...

# 25
Аз също смятам да работя до първия полагаш ми се болничен. За сега се чувствам добре. С бебето докторите казват, че за сега да чукна на дърво нямам никакви проблеми. За сега се ориентирам и събирам информация. това със списъците го правя и като мине още малко време ще започнем да пазаруваме. Много съм щастлива и ми се струва, че малко прибързвам, но ...Знам, че роднините и близките приятели ще подаряват доста неща, а като им кажа неща не слушат и да не стане така, че да купуват и те и ние и да имаме много излишни неща, които да не се използват....но възрастни хора със стари разбирания...какво да ги правиш. Но определено имам вече голям мерак да пообиколим да поразгледаме да се ориентираме и в цените и да набелязваме малко по малко...

# 26
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
gpiano , Няма лошо да обиколиш и набележиш, това го направихме и ние, даже в деня на термина бяхме в магазин за бебешки неща, и шокирахме продавачката, която любезно се интересуваше "Кога очаквате бебето", и ние "Ами днес, всъщност" , физиономията беше точно  Shocked.
Наистина, не купувайте много дрешки, умаляват страшно бързо.

# 27
Един съвет: ако ще ти подаряват дрешки, нека да са за размер година, година и половина. Защото тия до 3 мес. умаляват бързо и са безполезни, особено ако са по-хубави и луксозни. На тая възраст избиват памперси, повръща се мляко, дрехите се перат много и дори да са хубави, ще се скапят. А и на теб може да не ти е винаги до обличане на бебето в сладки дрешки.

Другото е, че някои роднини подаряват на принципа "аутфит", тоест 2 части, които трябва да вървят заедно, за да изглеждат добре. Да, ама бебето не си цапа еднакво горнищата и долнищата, та трябва да переш двете или ще се разделят и накрая ще имаш някакви части от костюмчета, които не се комбинират.

Така че взимайте по-обикновени, комбиниращи се дрешки. Така и така няма да помниш с какъв гардероб е било бебето на 2 мес. Не е сега и моментът да помниш кое къде е и как се комбинира.

# 28
За деня на изписнането трябват дрешки, колкото да не е голо бебето. Няма нищо "задължително" и комплект може всяка мама да си направи и сама. В Интернет избора на дрехи, особено в български сайтове е ограничен. Като се отиде в един нормален бебешки магазин за дрехи има добро разнообразие на прилични цени. Първите месеци съм отгледала дъщеря си само с бодита и ританки (пролетта), а лятото само бодита. Имах много (първоначално), защото пролетта не съхне бързо прането, а нямам сушилня. Другото, което ми беше страшно от полза - памучни пелени 90х90. Ръкавички, лигавници не съм ползвала, нито се е лигавела, нито се е драла (т.е. това са неща, които могат да се купят при нужда). Протектор за матрака и няколко комплекта чаршафи за смяна ми беше другото най-ползвано нещо. Simple Smile Успех, няма нужда от кой знае какви покупки и не е страшно, в движение се учи човек Wink

# 29
  • София
И за двете деца (родени зимата и лятото) имах комплекти за изписване. Вече не помня с каката какво беше и какво не беше използвано от комплекта.
Сина ми го облече акушерката и използва само някои от дрехите от комплекта. И понеже се роди недоносен всички дрехи му бяха супер големи Simple Smile
Столче за кола нямахме (не сме шофьори). След това обаче ми дадоха кошница, с която го разкарвах наляво-надясно. Много от таксиметровите шофьори ме гледаха странно.

Общи условия

Активация на акаунт