Къде по АМ "Тракия" има бензиностанции? ( и някои други въпроси)

• 1 355
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте!
През следващите една - две седмици (като захладне малко), заминаваме на екскурзия в Южна България, конкретно ще ходим до Харманли, вероятно и до други места. Знам, че въпросът ми е тъп,  но понеже ще пътуваме по АМ "Тракия", а сме от Северозападна България,  можете ли да ни упътите къде на магистралата има бензиностанции? Питам по две причини. Първата е, че през лятото в жегата пия много течности и често ходя до тоалетна, втората е че родителите ми са болни, баща ми има диабет, освен това искам да имам за всичко предварителна информация, щото миналата година в Югозападна България изхабихме куп нерви в търсене на зоологическата градина в Благоевград, и Кордопуловата къща в Мелник. Ще ми бъде приятно и полезно и да получа информация за някои от стоте обекта наблизо,  за интересни места, както и за хубави ресторанти, на достъпни цени и предлагащи качествена кухня (не ми се сдобива пак с разстройство). Не познаваме Южна България и всякаква информация ще ни е от полза. Hug
Ако може, и едно упътване с карта как да стигнем до комплекс "Приказките" в Харманли, много ще ни е от полза.

Предварително благодаря за помощта и ви пожелавам безгрижна, весела и безаварийна ваканция на всички! Hug  bouquet

# 1
  • София
Бензиностанции има общо взето до Пловдив. Със сигурност има на около 70 км от Сфия и точно преди Пловдив. Има и други, но ние спираме обикновено на тези, та ги помня. Нататъка има само химически тоалетни, стига да не са ги откраднали, щото имаше и такъв случай. Има една много готина възможност за хора, които искат всичко да преценят преди път - Street View. Предлагат го и Google и други. Това са снимки от кола по родните пътища. Можеш да си обходиш целия маршрут. Само погледни от коя дата са снимките, че понякога са от преди 2 -3 г. Аз така правя като ходя в град, който не познавам. През street view-то си набелязвам разни ориентири.

# 2
# 3
  • На земята, която е всъщност звезда.
Скоро ходихме до Кърджали, не съм запомнила точно къде са бензиностанциите, но мога да кажа, че са доста, както и крайпътните заведения /Хепи, Макдоналдс, Бъргър кинг). Не се притеснявай, една да изпуснете, следващата не е далече, за съжаление и в това отношение Южна България е много по- добре развита от Северозападна.

Не знам дали питаш само за района на Харманли, но ако имате достатъчно време, можете с колата да отскочите до Перперикон (има катерене, средна трудност) и близо до него са и Каменните гъби. И двете са до село Стремци, има табелки, че пътят е лош/непроходим, но си е напълно проходим.

Общи условия

Активация на акаунт