Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 551
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
  • Cherven Bryag
Това е факт! Без никакви странични "изненади", през цялото време ходех на работа!Но косата окапа пак на 16-ти ден, но това малка подробност....! smile3511

# 571
  • на път
Явно си е индивидуално - на мен от Таксотера ми опадаха ноктите на всички крайници, развих алергия към таксолите и се издух. Червената химия не я усетих, не ми опада и косата ....

# 572
Aaaa аз не бързам да се радвам. Все пак съм минала само 2 вливки. Остават още 10. Не се знае какви реакции може да ми се появят до вливка номер 12.

# 573
Здравейте! Искам да ви попитам нещо, може да ви се стори глупаво, но не мога да намеря информация. На свекърва ми й предстои лъчетерапия всеки ден, 25 дни. Някъде мисля, че съм срещала, че през този период тялото излъчва радиация. Имаме малко бебе, та въпросът ми е докато трае лъчетерапията тялото излъчва ли радиация и дали ако гледа бебето ни през този период може да му навредим?

# 574
  • Варна
Тялото излъчва радиация след ПЕТ скенер, заради радиоактивния изотоп, който инжектират в тялото. За лъчетерапия не съм чувала такова нещо, свекърва ми прави 3 пъти ЛТ (преди и след операция + още един курс заради рецидив, който така и не довърши Sad ) и никога не са ѝ казвали такова нещо, живееше при нас тогава, също сме с малко дете (на 4 г.). След ПЕТ скенера обаче изрично ѝ казаха да не доближава деца следващите 24 часа.

# 575
  • София
Това с излъчването на радиация и мен ме интересуваше, защото имам дете на 4 г. което спи с мен и постоянно се гушка, е направих си я естествено , просто аз нямаше как да се дистанцирам за толкова дълъг период, но иначе не съм съвсем сигурна колко и дали е вредно за околните?

И аз имам един въпрос : 1 год след операцията съм, по протокол гледам, че трябва да си направя мамография на 1 год. Направих 2 ехографии и , маркера и др. изследвания. Та се чудя дали задължително да си я правя тази мамография ....някак  си имам вътрешна съпротива. Може и да му звучи глупаво на някой, но просто споделя и питам ...? newsm78

# 576
  • Cherven Bryag
Не съм силна в тема за щитовидната железа, но знам от моя добра позната, която прави лъчетерапия във г.Враца на щит.и беше предупредена от екипа за избягване на контакти с децата след лъчето през целия период от 25дни. ooooh!

# 577
Няма проблем при лъчетерапията, да се гледа малко дете, както вече казаха при пет скенер, или сцинтиграфия, но лекарите изрично предупреждават, а за щитовидната вкарват изотопи, за да я унищожат и е опасно за малки деца.

# 578
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз да допълня за Доцетакса /Таксотер/. На 10.10.2015 ми беше първата  вливка  с Доцетакс /след 4 курса ФЕК/, а поредната 2-ра вчера. Първите 2 -3 дни бях ОК и не ми се гадеше като червената. Но след няколко дни като започна една умора, сърцебиене, изтръпване и болки в кожата, мускулите, в  пръстите на ръцете, обриви , разстройство и всичко..... Така 3 дни.
Та при нас ми дават 2 пъти на ден противоалергично Клемастин, по 2 ампули сутрин и вечер Дексаметазон мускулно 3 дни - преди вливка, по време и след това.

А днес даже ми поставиха и растежен фактор -Lonquex 6mg/0.6ml i.
Това е заради неутропенията.

# 579
  • Vienna
Здравейте! Искам да ви попитам нещо, може да ви се стори глупаво, но не мога да намеря информация. На свекърва ми й предстои лъчетерапия всеки ден, 25 дни. Някъде мисля, че съм срещала, че през този период тялото излъчва радиация. Имаме малко бебе, та въпросът ми е докато трае лъчетерапията тялото излъчва ли радиация и дали ако гледа бебето ни през този период може да му навредим?

След лъчетерапия пациeнтът не излъчва нищо, абсолютно е безопасен за всички околни.

# 580
  • Vienna
И аз имам един въпрос : 1 год след операцията съм, по протокол гледам, че трябва да си направя мамография на 1 год. Направих 2 ехографии и , маркера и др. изследвания. Та се чудя дали задължително да си я правя тази мамография ....някак  си имам вътрешна съпротива. Може и да му звучи глупаво на някой, но просто споделя и питам ...? newsm78

Има някои находки, които се виждат само при мамографията - все пак тя е най-точнят метод за изследване на гърдите.

# 581
Аз пак да попитам, дали може телкът ми да е проблем за работодателя и заради това да не ми поднови договора? Всъщност, трябва ли да го уведомя?

# 582
Ако го уведомиш,ще вземаш по-висока заплата,защото ти се опростява една надбавка (не знам коя). Но не мисля,че ще ти се отрази и,че ще те уволнят. Не им прави чест! Аз така се бях притеснила като теб, когато стана време да се връщам, но ме увериха,че това няма да се отрази по никакъв  начин на отношението им към мен и на работата ми. И си е така. Счетоводство си направиха калкулацията и си ми дават съответната заплата. Единствено отначало трябваше да им напомня,че имам право на 26 дни отпуска годишно, на не на 20.

# 583
Хората с ТЕЛК са защитени от закона. Мисля, че не могат да бъдат съкращавани. По-скоро биха имали проблем с намирането на работа, защото точно това, че са защитени от закона може да накара някои работодатели да не искат да наемат хора с ТЕЛК.

П.С. Аз явно нещо съм сбъркана. Звучи ми ужасно това да съм с ТЕЛК и да се нарека инвалид. Имам чувството, че ще си предизвиквам съдбата. В момента изобщо не се чувствам инвалид. До кога мога да реша искам ли да се инвалидизирам и имате ли представа колко би била минималната сума която ще получа?

# 584
  • Cherven Bryag
Работещи в предприятие взимат някои документи за явяване на ТЕЛК и протокол се изпраща служебно до предприятие - това дава доп.6 дена отпуска и намалява данък. Сумата на инвалидна пенсия се изчислява от НОЙ. Не се отказвай, сумата може да малка , но редовна.Всичко, което дава държава трябва да се взима!Ако ти не си работила пак имаш право на някъква сумма. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт