Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 567
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
darkza, точно, бели кахъри са. Теб защо те оперираха първо частично? И при  теб ли не бяха видели рака? Щом си била 3 стадий, значи и ти като мен си била с големичка бучка Sad Мен ме водят стадий 2Б

# 556
  • у нас - на брега на морето
Здравейте!
Откога не съм влизала в темата, но някак интуитивно усетих, че се говори за "СПА"-Сипваме Правилния Аперитив. Време е да помислим за следващата сбирка. Надявам се  milmich да не ни забрави тази година и да ни организира срещичка.  love001

# 557
Просто гадчето се беше скрило много добре.Аз имам опериран аденом преди 23 години и си правих мамография на две години и самопреглед.Но този път беше под гърдата в реброто и се видя на мамограф, иначе по никакъв начин не се напипваше, беше 2,5 см и след частичната операция и изследванията се оказа , че бил ветрилообразен и се връща след година, две  на същото место и ми предложиха мастектомия след 10 дни и след консултация в Турция и Германия потвърдиха диагнозата и така.

# 558
  • София
Здравейте!
Откога не съм влизала в темата, но някак интуитивно усетих, че се говори за "СПА"-Сипваме Правилния Аперитив. Време е да помислим за следващата сбирка. Надявам се  milmich да не ни забрави тази година и да ни организира срещичка.  love001
Амазонка, както винаги точна с абревиатурите !

# 559
  • София
Ама за СПА има и много нови кандидатки  Laughing Диагнозата ни е еднаква  hahaha Породата също, значи и самоназначеното лечение също трябва да е еднакво. Де да знаем от какво ще ни мине  Joy
На присъединилите се към нашата група  Hug  Не го мислете какво е било преди и защо , просто давайте напред, какво следва да се направи и го направете  Twisted Evil Без много, много да се вживявате в това. Аз също си гледам децата, работя, правя си всичко както преди, само докторите са ми почти приятели вече, ама и те са хора и трябва да контактуват с такива убави хора кат мен понякога   Joy от мен да мине  Mr. Green

# 560
  • София
Да уточним СПА-то .
Начи ,ние сме много навити и си го правим.
На всяко попълнение в темата се нервим, по обясними причини.
Ноооо, на Спа процедурите приветствията ви са осигурени от старите пушки  hahaha
Миленка, ти си маме  !

# 561
Здравейте, може и да задавам глупав въпрос, но по колко дена са химиотерапиите? Болницата ми е супер отдалечена, затова искам да съм на ясно, или при всеки е различно. Нищо не ми казаха...на приятелка и правят предоперативна и е само еднократно през 22 дена, така ли са и следоперативните или се ходи по няколко дена на курс? 

# 562
Червената химия траеше по около час и половина с всичките му съпътстващи други разтвори. Вливаха я точно през 3 седмици. Сега съм на паклитаксел и е една идея малко по-дълга вливката. Сякаш отнема между час и половина и 2 часа за 4-те банки да изтекат. Вливат ми го през 7 дни. До колкото четох, ако е през 3 седмици, тогава май вливките са доста по-дълги  за лекарствата от групата на таксаните- около 3-4 часа.
При всички положения вливките приключват за няколко часа. Не съм оставала с дни. Общо взето отивам рано сутринта да дам кръв. След като излязат резултатите се срещам с онколога, който ме преглежда и отговаря на въпросите ми и след това отивам на вливка. До обяд съм приключила и се прибирам в БГ.
Моята химиотерапия е само следоперативна

# 563
Дали е преди операция или след е едно и също.Ако е червена ФЕК химия отиваш единия ден и на другия си тръгваш.Ако си на доцетакс ,в България слагат това,стоиш два дни на третия си тръгваш.При мен беше така ,павила съм,и предоперативна и след оперативна химия.

# 564
Във всички болници в  БГ ли се остава по 2-3 дни? Ако е така да редактирам поста си да не заблудя някой. Не знаех, че тук е различно. Сигурно усвояват клинични пътечки. То ще излезе, че аз ходя до чужбина и се прибирам вкъщи след вливка по-бързо newsm78

# 565
Не на всякъде се остава,въпреки,че се ,,водиш,, в болницата,това е така наречената амбулаторна терапия,правиш си вливането и си тръгваш, и ако се налагат в следващите дни например мускулни инжекции ти ги дават.

# 566
  • София
Във всички болници в  БГ ли се остава по 2-3 дни? Ако е така да редактирам поста си да не заблудя някой. Не знаех, че тук е различно. Сигурно усвояват клинични пътечки. То ще излезе, че аз ходя до чужбина и се прибирам вкъщи след вливка по-бързо newsm78

Правили сме в две болници ХТ, точно както ти го описваш протичат вливките - отиваш рано сутринта, правят се кръвни изкледвания, когато резултатите са готови следва консултация с онколог и, ако всичко е наред, се прави самото вливане, което отнема от 2 до 4 часа. Обикновено отиваме сутрин към 7.00 часа и си тръгваме окло 13.00-14.00 часа. В едната болница имахме престой от два дни при първото вливане, за да се направят първоначалните изследвания.

# 567
Ясно. Няма да редактирам поста тогава  Peace

# 568
  • Cherven Bryag
И аз да добавя....за Фек / червената/ така е и в Плевен, а след мастектомия ми правиха и 3 вливки /през 28 дни/ Таксол, които много токсичен и затова се постъпва в отделение предният ден и ти слагат конска доза антиаллергичен препарат в 21.00 и после сутрин в 06.00 ...при условии, че има кой да ти ги поставя / мускулно/ постъпваш само за един ден, ампулите ти ги дават в ръчичката и те пускат до следващата сутрин,  вливка 3-4 часа, на по- бавна капка заради същата токсичност

# 569
Не знам колко е токсичен, но за сега този Таксол (на мен ми е Паклитаксел де) е направо приказка. Все едно не ми слагат химиотерапия. Вчера бях на вливка, днес цял ден обикалям София по работа.

Общи условия

Активация на акаунт