Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 537
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, някой купува ли си водорасли - имам предвид не капсули с водорасли, а истински? Има ли такова чудо? То и като си го купя - какво да го правя, не знам...уф, при мен пак усложнния по време на лъчето, сега съм го прекъснала за малко...някой прекъсвал ли е лъче?
А какво говорите за СПА, че никой нищо не каза послено : )
Целувки и прекрасен, топъл ден!

# 616
  • София
СПА - сипваме правилния аперитив  Joy Joy Joy

# 617
На мен сякаш цикъла ми спря от химиотерапията. Купих си Золадекс и чаках да го слагам, но няма цикъл вече повече от 2 седмици. Гинеколожката каза, че яйчниците ми не работят. Та да питам. Това с цикъла като е спрял какво значи? Ще дойде след като свърша химиотерапията ли? Или ако започна с Нолвадекс  след като свърши химиотерапията ще си продължа без цикъл? До колкото разбрах от онколога, по-добре да не съм започвала Золадекс щом сега нямам цикъл и има шанс да мина и без него, но не съм сигурна, че съм го разбрала правилно.
И това със СУЕ-то много ме притеснява. Чета, че СУЕ над нормата можело да е признак на злокачествен процес.  Ейй пак се филмирах. Моето беше около 28-38, когато другите показатели ми бяха сринати на около 10-14 ден след вливката. Скоро не съм го изследвала. В Турция само веднъж ми го мериха и беше в норма, но това беше преди 2 месеца.

# 618
На мен сякаш цикъла ми спря от химиотерапията. Купих си Золадекс и чаках да го слагам, но няма цикъл вече повече от 2 седмици. Гинеколожката каза, че яйчниците ми не работят. Та да питам. Това с цикъла като е спрял какво значи? Ще дойде след като свърша химиотерапията ли? Или ако започна с Нолвадекс  след като свърши химиотерапията ще си продължа без цикъл? До колкото разбрах от онколога, по-добре да не съм започвала Золадекс щом сега нямам цикъл и има шанс да мина и без него, но не съм сигурна, че съм го разбрала правилно. ......

доколкото знам точно това ни е "хормоналното лечение" - блокиране на синтеза на естроген. Т.е. спиране на яйчниците, съответно на цикъла. Затова взимаме нолвадекс. Туморите ни са естроген-зависими.

# 619
  • Варна
Мушмороче, повтори си изследванията. СУЕ-то е най-простия метод и много често стават грешки.
Освен това, ако си на Таксол или Таксотер, падат еритроцитите, а от там се качва СУЕ.
Яж повечко ядки и пийвай биричка.

# 620
На мен сякаш цикъла ми спря от химиотерапията. Купих си Золадекс и чаках да го слагам, но няма цикъл вече повече от 2 седмици. Гинеколожката каза, че яйчниците ми не работят. Та да питам. Това с цикъла като е спрял какво значи? Ще дойде след като свърша химиотерапията ли? Или ако започна с Нолвадекс  след като свърши химиотерапията ще си продължа без цикъл?

Моят цикъл спря след първата вливка паклитаксел. Но като приключих с химиите, почти веднага дойде. Само с Нолвадекс при мен не става и започнах Золадекс.

# 621
nanastef, тогава все още бях на епирубицин. Сега погледнах. Еритроцитите ми са били в норма. Един от малкото показатели в норма. Аз тогава пусках изследвания през няколко дни между вливките защото показателите ми бяха сринати.Не знам защо пусках и СУЕ да се изследва, може би защото личната така ми даваше направление. Сега си пусках сама кръвна картина и не съм пускала СУЕ та не знам колко е. Факт е обаче, че на 7 септември в Турция са ми го изследвали и е било 15, а на 14.09 е било 28 при горна граница 20. Стигна и до 33. Правила съм изследвания в 3 лаборатории и навсякъде са малко над нормата от 2 месеца насам. Както  и да е. В понеделник съм на вливка и ще говоря с онколога ми. Щом и при Мама Цоцоланка са били така извън нормата, може пък химиотерапията да влияе по някакъв начин. Дано не е нещо лошо Sad

# 622
  • в белята
Здравейте,
Извинявам се, че нахълтвам така в темата ви, но се надявам някоя от вас да може да ми помогне.Поради хормоно секретиращ тумор в хипофизата, един от проблемите ми е че ми окапва прогресивно косата, а расте по лицето ми.......тъжно и докато с космите по лицето се боря с лазер, за косата ми вече няма лечение и си търся перука. Моля ако можете да ме ориентирате за добри перукери?

# 623
  • Cherven Bryag
Здравейте,
Извинявам се, че нахълтвам така в темата ви, но се надявам някоя от вас да може да ми помогне.Поради хормоно секретиращ тумор в хипофизата, един от проблемите ми е че ми окапва прогресивно косата, а расте по лицето ми.......тъжно и докато с космите по лицето се боря с лазер, за косата ми вече няма лечение и си търся перука. Моля ако можете да ме ориентирате за добри перукери?

На ф-а Амоена г.София ул. Македония 19 там съм избирала мая перука

# 624
Ако искаш от естествена коса питай и в Магама. Моята там я изработиха и никой не може да разбере, че съм с перука. Би трябвало да ти изезе 250лв, но май може да се възстановят 100лв от социалните.
Да ви се похваля, На мен започна да ми расте коса. Мислех, че докато не приключа химиотерапията няма да порасне, но явно Паклитаксела не й влияе и сега ми расте косичка Като бебешка е.  Sunglasses
Чак се притесних химиотерапията действа ли.

# 625
На мен никога не са ми мерили суе,даже си мислех,че е показател, който не се ползва в онкологията, така както ползват лдх, аф, ггтп, трансаминазите.
Моята ендоскопска операция на синусите мина добре, другата седмица ще излезе хистологията и ще се разбере какви са образуванията. Стискайте ми палци.

# 626
  • Варна
Veniz, с теб сме ! Успех !

# 627
  • на път
Стискайте ми палци.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
и те гушкам също!

# 628
Veniz  Praynig Praynig Praynig Дай Боже чист резултат!

Моето СУЕ в последно време варира между 17-19 при норма 15. Един път бе 15. LDH 2 пъти ми бе над норма, но последния път бе в норма. Туморния маркер и той уж ми е в норма - между 2-2,2 при норма 2,4.......Това са резултати октомври месец. От изследванията, които ми правят преди вливката......

По-малко от 1 месец е при мен до РЕТ скенера.......

Косата ми бавно расте, не сложих перука, ходих с полукърпа......
Може би единственото ми селфи...
Снимка преди 7 дни някъде......

ТЕЛК-а, да, служебно го пращат до НОИ.....Аз като Тома Неверен ходих и питах - казаха ми и датата, на която са го получили в НОИ, дори и името на служителката, която ми обработва документите.

# 629
момичета, спокойно всичко ще бъде наред, стискам палци за хистологията на Вениз и скенера на Мамето и химиото на Мушморочето и на всички други Praynig Hug
аз минах костна сцинти, мамолог и АГ дотук няма проблеми, мамологът чак ми каза че съм перфектна, така се зарадвах Simple Smile  остана ми само коремна ехография и приключвам контролите за тази година.
Обаче ме болят проклетите кокали или си въобразявам... то човек на 50г ако сутрин се събуди и нищо не го боли значи е умрял, казва майка ми  Joy

Общи условия

Активация на акаунт