Добре дошли, АПРИЛки 2016г

• 39 438
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Току - що се връщам от доктор. Та така...констатация - обърната матка ( това си го знам, освен, че ме боли корем понякога повече от обичайното друг дискомфорт засега не ми създава ) Тонове, не чу - дали защото е рано или нямаше време, защото бързаше - незнам. 7,5мм. (по календар 6 г.с.) , но според мен 5-та, тъй като при първото ми детенце на снимката пише 7,2мм 5с.1д. На този етап толкова, имам си снимка и на втората ни "точка" ...ще се видим с док след месец, а до тогава ще тръпна в очакване да чуя сърце.

# 691
Здравейте на всички!Аз преди 2 дни бях на лекар, в 7 седмица съм и 6 дни,терминът ми е на 11 април.Втора бременност Simple Smile.Ще се радвам да се присъединя и към групата  във фейсбук. От Пловдив съм....

# 692
Здравейте Мами Simple Smile

И аз искам да се запиша. Преди седмица видях  EFP след 20 месеца чакане. В момента вълнението е голямо, както и притеснението. По калкулатор термина ми е 21 април. Живея в чужбина и тук първия преглед го правят в 12 гс, което ми се струва нереално късно. Тъй като съм с СПКЯ и досега не съм имала овулация (направо е станало чудо!), 2 дни преди теста ми беше първото посещение във фертилити клиниката тук след 6 месечно чакане. За съжаление дори не ме прегледаха на ехограф, предполагам щеше да се види още тогава. Тъй като се водя вече като нейн пациент, лекарката се съгласи да ме прегледа на 04.09 и нямам търпение Simple Smile
Виждам, че тук повечето пият само фолиева киселина. Аз си купих някакви комбинирани витамини на Centrum за бременни, които си съдържат необходимото количество фолиева киселина, ама сега си мисля, че май направих грешка. Дали да не си купя само фолиева киселина и дали приема на другите витамини би навредил по някакъв начин на този етап?

Желая леко бременеене на всички ви!

# 693
  • Пловдив
Добре дошли на новите момичета  Hug SG-IOM на мен имунологът ми каза, че може, но само витамини от група Б защото аз имам трудно усвояване на фолиевата и точно тези, а за други каза не. Гинекологът също каза без. Аз бих попитала преди да започна прием.

# 694
С първата си бременност до около 4-я месец пиех само фолиева киселина, после помолих докторката да ми изпише витамини и минах на тях. Засега съм отново само на фолиевата. Най-добре е витамините да се приемат по естествен начин - от плодове и зеленчуци.

# 695
Здравейте от доста време ви чета,но чак сега се престраших да пиша.Според доки  термина ми е 20.04., понеже съм с нередовен цикъл и много късна овулация ще се водим по ехографа. Имам дъщеря на 3,3 г и ще се радвам да се присъединя към вас.

# 696
  • София
По-полека с витамините. През първия триместър се пие само по 400 мг фолиева киселина. И въпреки гаденето трябва да се храни човек рационално. Плодове, зеленчуци, яйца, месо, риба...
За витамините има статистика, че втвърдяват черема на децата и са причина за по-тежко раждане. Даже е имало случаи на затворени фонтанели преди години. Сега новите витамини са уж по-балансирани, по-премерени, по-проучени... Но си остават исзкуствени и при производствения процес де да знае човек какво се е случило... Досега бабите ни не са пили витамини, пък човечеството не е изчезнало. Но за фолиевата киселина - категорично е задължителна. Едва ли днес хората ядат зеленолистни зеленчуци, бобови, жълтъци и дроб в необходимите количества...

За тоновете. В никакъв случай не настоявайте да ги чуете! Отскоро е доказано, че детектирането на тоновете "облъчва" ембриончето с толкова мощна енергия, че може да го убие. За това докторите не ви пускат тази "екстра". Иначе нищо не им струва и е за секунди работа. След като вече се образува пъпната връв, чуването на тоновете е безопасно. Тогава можете като е толкова важно да чуете сърчицето. Но всеки видеозон си е стрес за организма на бебето... За това не е хубаво без повод често да се гледа.

# 697
  • Пловдив
Пролет, не съм попадала на научна статия на тема чуване на тонове и облъчване, та дори смърт на ембрион. Би ли споделила къде точно го прочете, защото съм сигурна, че на всеки прочел твоя пост би му било полезно да я прочете.
ПС: ние си имаме пъпна връв вече. При последния преглед я видяхме и чухме сърчицето как препускаше.

# 698
И моята докторка изрази мнение, че не добре за ембриончето,толкова рано (6с5д) да се пуска звука, особено с вагинален ехограф, тъй като е голям стрес за него и може да му повлияе.Показа само кръвотока, и как се оцветява различно неговото сърчице,от моя пулс и кръвообръщението на матката.

# 699
Благодаря за съветите момичета.  Hug Продължавам само с фолиева киселина. Иначе си имам доста апетит, въпреки гаденето и успявам да си поема натурално доста витамини  Wink

# 700
  • София
Хм, признавам, не съм го чела. Така каза докторът ми. Зарових се в гуглъл да търся такива статии, но намирам само чатове от форуми. За ключови думи ползвам ultrasound early embryo miscarriage heartbeat kill death.  Накрая преди малко питах един колега, който е доцент по образна диагностика. Той потвърди, че е опасно. Ами той вика... абе на конференция съм го чувал и т.н.
Като се замисли човек обаче ембриончето около 6-та г с е мнооого мъничко. Тогава се появява сърчицето. Ултразвукът си е доста мощна енергия.  използва се звук с много по-висока честота от този, който ухото ни може да чуе. След като с ултразвук (е с някаква честота по-високичка от тази на вагиналния ултразвук) се разбиват камъни в бъбреците например. НАпълно логично е и няколкото клетчици на ембриончето да пострадат... Макар да не намирам къде да го прочета, не се разколебавам в мнението, че ултразвукът е опасен при ранна бременност за детекция на сърдечните тонове.

# 701
  • Пловдив
Все си мисля,  че ако беше опасно точно в моята клиника нямаше да го правят. Говоря за една от най успешните клиники в репродуктивната медицина на балканите. Моята докторката не спира да се развива, чете и посещава всички подобни симпозиуми. В ин витро клиниките по цял свят се борят със зъби и нокти за всеки ембрион, затова се учудвам че е възможен риск и те да го пренебрегват, но ще се позаинтересувам.  

# 702
  • София
МЕн нищо не ме учудва. Може това да е неофициална още набираща скорост информация. Щом няма статии. За да има стати, трябва да има сериозно проучване с пациенти и то да отговаря  на етичните норми и резултатите да са статистически достоверни, т.е. от много случаи... Трудно се изработва такъв научен експеримент специално с хора и специално с живи хора и ембриони. А всеки пациент трябва да с еподпише, че е съгласен да участва в такъв експеримент. Коя майка ще се подпише, че ще тестват дали ултразвукът убива ранното ембрионче? и така как да направят статия.... До този извод стигам в разсъжденията си... А няма ли нещо черно на бяло в науката, то веднага се оспорва...

# 703
Апаратите за УЗИ, които се използват в момента са от трето поколение с намалени мощности, затова няколко изследвания по време на бременността не водят до вредно влияние върху плода. Още повече, не всички излъчени вълни достигат до бебето- част от тях се поглъщат от тъканите на майката, през които минават. Тези вълни вероятно биха навредили единствено при ежедневно и дълготрайно излагане на тях. Peace

# 704
Оф я стига! Била чела,пък после мислила,пък ЕЖК.... Моля те,не заблуждавай хората с грешна информация! Аз също съм пациент в репрудоктивна клиника и ембриона ми оцеля дори и след като чухме тоновете му! Не мисля,че имаш правото да се изразяваш толкова крайно в тема с дами в начална бременност! Осъзнаваш ли,че особенно на една първескиня тези думи биха и повлияли в погрешна насока!?
Дами,слушайте си докторите! Подминавайте подобни постове и негативни изказвания  Hug

Общи условия

Активация на акаунт