Добре дошли, АПРИЛки 2016г

• 39 433
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Не разбирам само, защо трябва да се слушат тоновете на толкова ранен етап.
Мен ме прегледаха на 19.08. бях 7 гестационна седмица по изчисление, но по размери отговаряше на 6-та. Навлагалищния ехограф се ВИДЯ, а не ЧУ, че има пулс и толкова.
На 10.09. съм отново на преглед, за да видим дали се развива и колко е нараснало. Направих си нужните кръвни изследвания и дадох урина. Всичко се следи по същия начин. Само дето, заради предишните спонтанни аборти пия редовно Аспирин протект в минимални количества, слагам си Утрогестан влагалищно и ми бият една мускулна инжекция Прегнил по схема.
До колкото знам Утрогестана е прогестерон - хормон, който не е в достатъчно количество при по-възрастните родилки, и благодарение на който бебето се изхранва до около 11-12 г.с., когато функцията по изхранването на плода се поема от оформената вече пъпна връв.

# 706
  • София
Извинявам се ,ако съм притеснила някого с написаното от мен. Не съм искала нищо лошо. Ако някой се е притеснил, искрено моля за извинения. Няма конкретен повод за притеснения. НЕ знам какво да кажа...

# 707
  • София
Здравейте, момичета,
Записвам се да очакваме заедно април. По мои сметки терминът ми е на 28 Април.
Имам едно момче на 5 г.

cvetulka, ние май бременяхме виртуално заедно преди 5 години - юлски мами 2010?

# 708
  • София
Здравейте отново,отдавна не съм писала,но си чакам прегледът на 08.09 и така.Имам 1 въпрос обаче.На 21.08 ми беше 1 преглед и ми предписа дуфастон и ношпа по 2 пъти на ден,но нито пише,нито ми каза за колко време трябва да ги пия.Както казах прегледът ми е чак на 08.09,а хапчетата до тогава ще са ми свършили  Rolling Eyes Какво да правя като свършат,дали ще мога да си взема дуфастон със старата рецепта или да го спра до прегледа  Rolling Eyes

# 709
  • София
seangelova дуфастона не го спирай без да ти е казал доктора. Вземи си нова опаковка, те даже и без рецепта го дават. Ношпато може и да не го пиеш постоянно, а само ако имаш болки, то не е толкова важно.

# 710
  • Пловдив
Аз не бих ги спряла,а ще си ги пия до прегледа. Ще ти ги дадат да 😊 Аз си купувам утрогестан и но шпа с рецепта от юни месец. Ако те притеснява звънни на док
ПС: но шпа си го вземи и него защото той пази от контракции. Явно док . е преценил да ги пиеш и двете.

# 711
Здравейте, момичета,
Записвам се да очакваме заедно април. По мои сметки терминът ми е на 28 Април.
Имам едно момче на 5 г.

cvetulka, ние май бременяхме виртуално заедно преди 5 години - юлски мами 2010?
Аз също съм с термин 28.04 (според калкулатора в интернет). Hug

# 712
Аз също не мисля,че може да се навреди на ембриона.Аз забременях инвитро и моя лекар никога не го е споменавал а не мисля, че нямаше да ми каже.Все пак те се борят заедно с нас и искат всичко да е наред.Сега съм в Англия и на всеки  3 седмици ще ме гладат ако беше така нямаше и тук да ме викат.Даже бих казала,че ще съм много по спокойна ако ме гледат по често.

# 713
  • София
Благодаря ви момичета  Hug

# 714
Здравейте, мили мами! Тази статия може и да не ви се понрави! У мен тя остави чувство на безпомощност и гняв, но мисля, че е добре да се знае от повече хора. Особено такиво като нас. Не знам до колко това е достоверно, но имам чувството, че е точно така, въпреки че, едва ли някой ще си признае, ако го попиташ за тези неща. И все пак смятам, че е добре човек да бъде информиран. Прочетете и споделете вашето мнение, ако имате желание, разбира се.  http://www.budnaera.com/201402/14041705.html

# 715
  • Русе
На мен ми звучи по-скоро като още една теория на конспирацията, която гласи, че евреите управляват света. Може да има някаква истина от биологична гледна точка, ама да изпращат тая кръв на някой "клиент"... щуротии

# 716
  • Варна
Здравейте момичета   bouquet
От много време не съм писала, бях на почивка, последната информация от мен беше, че ще ходя(20.08.) на еднокринолог заради високо TSH - 4,75. Вече 12-ти ден пия еутироск 25 мг. довечера пак съм на преглед, пуснахме и други изследвания, ще пиша допълнително.
Имам леки притеснения, защото и аз имам леко зацапване от време на време, поскоро като бяло течение примесено леко с розово, май тая беля я докарах от напъни заради запек  Sad
Ендокринолога може ли да вземе отношение по този въпрос и да ми изпише някаква терапия, докато дойде прегледа ми при гинеколога другата седмица в понеделник(сега е в отпуск) ?!

# 717
Здравейте момичета   bouquet
От много време не съм писала, бях на почивка, последната информация от мен беше, че ще ходя(20.08.) на еднокринолог заради високо TSH - 4,75. Вече 12-ти ден пия еутироск 25 мг. довечера пак съм на преглед, пуснахме и други изследвания, ще пиша допълнително.
Имам леки притеснения, защото и аз имам леко зацапване от време на време, поскоро като бяло течение примесено леко с розово, май тая беля я докарах от напъни заради запек  Sad
Ендокринолога може ли да вземе отношение по този въпрос и да ми изпише някаква терапия, докато дойде прегледа ми при гинеколога другата седмица в понеделник(сега е в отпуск) ?!

Миличка, мисля, че товаотнапъване не може да се получи. Освен, ако не си получила и контракции. Аз при първата бременност имах такова розовеене и гинеколожката ми предписа Дуфастон. Сега по други причини пия Утрогестан, което е подобно. Но започнеш ли да го пиеш не трябва да се спира поне до 12 гестационна седмица.
Не можеш ли да питаш гинеколога по телефона? Това все пак е важно и е добре да се консултираш, ако трябва дори с друг гинеколог.

# 718
  • Варна
Факт е че стана в тоалетната веднага след напъните, затова си мисля че от това. Освен това с болки в корема и яйчниците съм доста често. Моята докторка е неоткриваема, за консултация с друг се чудя, като чета момичетата колко са си изпатили от случайни прегледи. Приемам препоръки за гинеколог във Варна на частно при който мога да отида по спешност.

# 719
Факт е че стана в тоалетната веднага след напъните, затова си мисля че от това. Освен това с болки в корема и яйчниците съм доста често. Моята докторка е неоткриваема, за консултация с друг се чудя, като чета момичетата колко са си изпатили от случайни прегледи. Приемам препоръки за гинеколог във Варна на частно при който мога да отида по спешност.

При всички случаи, единственото спасение е Дуфастон и Но-шпа, и пълен покой и лежане. Аз имам богат опит - 3 ДЕЦА, 2 СПОНТАННИ И В ОЧАКВАНЕ НА 4-ТО БЕБЧЕ.
Не знам само при положение, че пиеш лекарства за щитовидната дали не се прибягва до други алтернативи. Все пак, лекар трябва да го каже, защото и Дуфастона е хормон.
Питай ендокринолога първо и ако той може да ти препоръча друг специалист гинеколог.
За съжаление аз съм от София и не познавам лекари от Варна.

Общи условия

Активация на акаунт