Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 2 част

• 56 953
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
  • София
По-голямата каменна по спецификация мели 45-50 гр/мин за финно и 80 гр/ мин за едро брашно. Schnitzer.eu е производителят.

Предполагам имаш предвид тази https://www.schnitzer.eu/artikeldetails.asp?currblock=&sucht … d++A+901%2C907%2C

Но тази марка съвместима ли е с Kenwood'ите, моята машина е 096, на външен вид е малко по - различна от AWSM900001

# 31
  • Балчик

Аз имам металната  и предимството и виждам в това,че може да се мие и мели бързо. Не съм ползвала обаче каменна, за да мога да сравня.

# 32
Куки, точно това имам в предвид. Аз съм с по-малката каменна, която е на първа страница. (С шеф титаниум съм). Когато я  получих в кашона имаше каталог и чак тогава видях по-голямата. Това е производител на каменни мелници, направил е и приставки за по-разпространените кухненски машини.
Няма как да дам сравнение с другата. Не се мие, тиха е(само шума на машината се чува), аз свикнах на скоростта. Ако меля повече ориз на най-ситно, камъните "залепват" и спират. Заради полепналото брашно по тях. Лек удар с гумено чукче по оста оправя положенито и после изтърквам полепналото по камъните.
Нахут трудно мели, не успях да му хвана цаката, зрънцата се заклещваха. Но ще пробвам пак, миналата година го правих с бебе на ръце.
Елда мели най-бързо.
Главно я ползвам са лимец. То детето мели, пуска, спира. Вярно е, че се е случвало да ми трябва брашно и да предпочита да ползвам друго, вместо тепърва да почвам да меля.

# 33
  • София
N.M.W., значи да не се притеснявам, че е друг производител и на вид е малко по - различна, няма да навреди на машината  newsm78

Вчера моя помощник най на края пристигна с по - голяма част от приставките  Joy Веднага го впрегнах и снощи налице бяха 2 хляба с квас от ръжено брашно (900 гр брашно), малки питчици от пълнозърнесто и лимецово брашно с мая, пене с брашно от лимец и риган, ризото със сушени домати и маслини и почти сладолед (купата не беше достатъчно изстудена и сладоледа дозамръзна във фризера).
За момента отчитам голяма полза от котлона му, включвм на малки градуси и по - бързо втасва, сладоледа го правих на него, ризотото ... супер си е, само трябва да му свикна с хилядите приставки за да ползвам пълния му капацитет  Joy

# 34
Мислих аз за сервиза, но като се сетих как преди да купя машината бях отправила запитване в представителството на Кенвууд за България дали мога отт ях да си поръчам майор-а и никой не отговори на имейла, си представих как ще се разправям и със сервиза, та вероятно пак ще чакам да поръчват. Много по-лесно ми е да си поръчам сама от Ибей.
Моето общуване с "прадставителството" на Kenwood звучи като виц: На въпрос от къде мога да си купя Шеф премиер ми отговориха: Не знам! Simple Smile

# 35
BTW: От днес и аз съм с KMM 020. Страхотна машина!

# 36
  • Балчик
Мислих аз за сервиза, но като се сетих как преди да купя машината бях отправила запитване в представителството на Кенвууд за България дали мога отт ях да си поръчам майор-а и никой не отговори на имейла, си представих как ще се разправям и със сервиза, та вероятно пак ще чакам да поръчват. Много по-лесно ми е да си поръчам сама от Ибей.
Моето общуване с "прадставителството" на Kenwood звучи като виц: На въпрос от къде мога да си купя Шеф премиер ми отговориха: Не знам! Simple Smile
hahaha Голяма трагедия са,верно.

Честито Ви нови помощници, момичета. Да си ги ползвате със здраве. Hug

# 37
Честити ви нови придобивки! Удоволствието от работата с тях е огромно, а за резултатите чакаме да споделите.

# 38
  • София
Машинките имат международна гаранция, нали? Да не питам прословутото представителство... Joy

# 39
Машинките имат международна гаранция, нали? Да не питам прословутото представителство... Joy
5 години Simple Smile

# 40
hahaha Голяма трагедия са,верно.

Честито Ви нови помощници, момичета. Да си ги ползвате със здраве. Hug
Аз съм момче Simple Smile, но благодаря!

# 41
  • Балчик
Аууу, мое е недоглеждането. Моля за извинение.   bouquet

# 42
Здравейте майсторици,

Имам колега, която се пенсионира в края на септември. С  нея работим в една стая и на мен се пада избора и покупката на подаръка. Знам, че иска да смени попрището и започне да прави сладки, палачинки,  еклери  и домашен хляб за 3те си внуци... но към момента не е много веща в десертите.   Тя е много свястна жена и няма да се зарадва на ваучер, въпреки че тук е обичаен подарък. Съпругът й ми каза, че искала  да си купи  kitchen Aid или  kenwood с новогодишната премия   и предложи да закръгли сумата, която събрахме, до около 500 Е, за да си получи жената играчката по-рано.   
Уточнявам, че не мога много да готвя, мразя да правя десерти. Колегите са 95% мъже и единственото, което успяхме да измислим е списък с критерии...

И така въпросът:
Кой от Kitchen Aid ,   Kenwood Chef Premier KMC570, Kenwood KMM06070, друг Kenwood (кой?)
най-добре отговаря на следните критерии:

-  ефективна работа с малки количества материал
-  лесна поддръжка и почистване на корпуса
-  аксесоари и кани да се мият в миялната
-  да може да прави твърд сняг от 2-3 белтъка (това май е като първото)
-  да може да прави твърдо тесто
-  да може да прави тесто за еклери
-  евентуално с блендер
-  евентуално с някаква приставка за рязане/стъргане на твърди плодове като круши Williams или зелени ябълки
- да може да се надгражда с нови аксесоари

предварително благодаря.

PS. Прегледах двете теми, но нe мога да взема решение.  Май въпросите ми станаха още повече...

# 43
  • Балчик
За парено тесто - само кукинг Кенууда го може, никой друг. За другите критерии, препоръчвам или Китчен Айд или Кенууд КММ 010 . Вторият ще се справи по-добре с твърдо тесто.
Имайки предвид обаче, че са 3 внука и те двама, а и ако и децата се хранят при тях, то най-добър вариант е 020 или нагоре от типа Майор.

# 44
Много ти благодаря, Джемма,
Хвърли  ме в размисъл...  Мисля, че ще взема внуците в 3:30-3;45., т.е. след края на учебните занятия и ще ги гледа докъм 18-19, когато род телите им ще си ги прибират.
Това прави едно ядене ( следобедна закуска)..  Би трябвало малкия обем да стигне, нали??

Сега гледах в Амазон, май за 020 няма да стигнат парите, та ще избирам между 010 и Китчен аид.   Доколкото гледах, Китчен аид са с метален корпус. Кенууд-ът  май е с пластмасов; така ли е или  е просто е ефект на боята? 

Мноого мноого благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт