Преминаване към нови сървъри. Възможни прекъсвания на достъпа до сайта.

• 24 652
  • 425
  •   1
Отговори
# 195
Тъкмо за това щях да прикачам снимка.

# 196
Към системата са добавени 4 нови сървъра, между които се разпределя натоварването.
Поради изцяло новата архитектура и софтуер на сървърите имаше нужда от време за прехвърляне на базата, настройки и преправяне на код.
Основната част вече е преминала, като остава да се оправят:
- известяването за нови отговори (понякога известява за собствен, а понякога показва 0 нови)
- моментното отразяване на харесването на постинг
и още няколко дребни неща.

В следващите няколко дни ще се следи натоварването на сървърите и ако се налага, ще се правят необходимите промени в настройките, така че да се оптимизира максимално работата на сървърите и сайтът да се зарежда бързо и безпроблемно.

Очаква се в понеделник една от старите машини да се изключи за профилактика, което предполага съвсем краткосрочно прекъсване.

Моля, ако забележите неработещи или некоректно работещи функции, освен гореописаните и вече докладваните досега, пишете тук, в тази тема.

Изключително много ви благодаря за търпението и съдействието и за пореден път моля за извинение за причинените неудобства.

# 197
  • ту тук, ту там
Прозорецът за ЛС отново изскача непрекъснато в мобилната. Не видях да е споменато в поста Ви, Мамма, затова го посочвам отново!  Peace

# 198
В момента има 4 потребителя с такъв проблем, като за жалост един от тях сте Вие.
Вече това не е проблем, провокиран от прехвърлянето, а е стандартен за форум системата още от самото и начало и който периодично се случва да се прояви за 1-5 потребителя. За целта има вградена стандартна функция за преброяване на точните статистики, която го оправя. Проблемът изчезва при получаване на ново лично съобщение или след преминаване на функцията за профилактика през нощта (не е нещо ново от сега).
Ще следя дали конкретно на Вас ще се прояви в следващите дни и ако отново се случи, ще имам нужда от допълнителна информация, тъй като може да се окаже, че този проблем възниква при точно устройство/браузер и т.н.

# 199
  • ту тук, ту там
Мамма, не се изчисти след съобщението. Не зная дали го виждате това Вие, затова го пиша!
Благодаря за ангажираността!

# 200
Аз благодаря!
Довечера, след като пусна функцията, ще следя дали се е изчистил, както и ще дебна утре през деня.
Вече имам запис на този тип грешка - при колко човека има разлика в броя получени ЛС и индикатора, както и id номерата на профилите, така че ще мога да забележа, ако се прояви отново при Вас.

# 201
  • ту тук, ту там
ОК! Ако Ви е нужно съдействие, винаги може да се свържете с мен!  Simple Smile

# 202
Благодаря Ви много!

# 203
Тъй като вече е 31.07 и прехвърлянето трябва да е завършило давам и аз обратна връзка.
Днес ми се налага почти всеки път да рефрешвам страницата, за да ми се зареди. В противен случай не се зарежда изобщо.

# 204
  • Euskal Herria
И при мен днес е по-зле, отколкото предишните дни. Страшно бавно зареждане или направо бяла страница, само със заглавието. Веднъж в тема ми даде "нови мнения 0", а реално си имаше нови постове. Понякога като ново мнение дава собствения ми отговор. Отделно - страшно бавно отваряне поле за нов отговор, след това има проблем и с публикуването.

# 205
Съжалявам да го прочета.
С изключение на проблема с известията не са забелязани други проблеми днес.
Не е имало прекъсвания и съобщения за грешки. Аз самата работя отдалечено и през целия ден съм на слаба мобилна връзка, като сайтът е зареждал нормално и безпроблемно. Отзивите както от колеги, използващи различни връзки, от цялата страна, включително ползващи мобилна връзка, така и от други потребители, които са имали проблем предишните дни, е с информация за стабилно и безпроблемно зареждане на сайта днес.

Предадох на системните администратори, но моля - изчистете кеша на браузера си и когато сайтът забави зареждането, обърнете внимание какво пише в долната лента.
Обикновено това е нещо от рода на Connected to... Waiting for... и след това следва някакъв адрес. Това може да е както bg-mamma, така и google или facebook.

Ще помоля пак, нека подобни съобщения да са в другата тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=859992.0

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 19:49 от Mamma

# 206
  • Euskal Herria
Благодаря за отговора, Мамма. Ако е необходимо, ще копирам поста си в другата тема. Надявам се проблемите да изчезнат скоро.

# 207
Днес просто е невъзможно влизането във форума,зарежда повече от 15 мин .  показва ми бяла страница или  ме изхвърля от форума

# 208
  • София
Днес просто е невъзможно влизането във форума,зарежда повече от 15 мин .  показва ми бяла страница или  ме изхвърля от форума
Ди пиши през мобилната, аз така се справям.

# 209
Прехвърлих мненията, касаещи зареждането на сайта, от темата с въпроси към модераторите в темата за технически въпроси.

Продължавам да разпитвам лично и да получавам отзиви от различни потребители, че днес не са имали проблеми.
Имаме инсталирани и външни инструменти за проверка, които за разлика от предишните дни показват, че днес проблеми с достъпа и зареждането на страниците не е имало. Отчитат проблем при надвишаване на 8 секунди за зареждане на една страница.

Моля тези от Вас, които имат гореописаните проблеми, да изчистят кеша и да презаредят страницата.
Ако проблемът продължи, ще съм благодарна ако може да пишете на admin (at) bg-mamma.com и да съдействате за откриването на причината за проблема. На база на описаните проблеми (зареждане донякъде, бяла страница и т.н.) въобще не изключвам проблем със свързаността.

Г-ца Бързо се уча, ако през мобилната Ви зарежда бързо и безпроблемно публикувате, то значи, че няма проблем със сървърите и функциите. Същите са сървърите, заявките, базата данни. Само изгледът е различен.
Което ме навежда на мисълта, че има проблем със зареждането на изображенията, на елементите от гугъл или фейсбук, които има в пълната версия, което може да е от кеш, може да е от връзка...

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 23:13 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт