Тичане по плажа и усмивка - Февруарчето е на почивка - Тема 15

• 37 466
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Англия
Сега се сещам да ви разкажа нещо. Нали знаете какво е дислексия, аз честно казано в чужбина научих за нея. Ако си такъв, например, в училище или в университета на изпити получаваш допълнително време. Наскоро разбрах, че има и (казвам го лаишки, не съм проучвала допълнително) говорна дислексия. Едно от нашите приятелчета там, на 23 месеца повтаря думите след майка си, но съвсем различни. Майка и произнася бавно на срички дадена дума, а детето повтаря по същия бавен и отчетлив начин съвсем различни срички, не значещи нищо. Ти и казваш името на другото момичене Но-ра, а то повтаря например Ам-та. И всеки път за дадена дума една и съща грешна дума, не е нещо на случаен принцим, тоест Нора винаги ще бъде Амта. Това момиченце между другото до преди месец изобщо дори не бръщолевише, никакви звуци не издаваше. Родителите вече са убедени, че то не възприема по правилния начин чутото, но засега не се притесняват. Оказва се, че бащата е бил по същия начин, дори достатъчно голям, за да има собствени спомени, но го е израстнал.

# 586
Ани, приемам поста ти много на сериозно, в предвид колко тежко е на някои родители, но... сега с това с различните срички ме върна в един смешен спомен.
Скрит текст:
Случката се случва преди няколко години в Бургас (ако някои от вас не знаят съм от Бургас) на централния пазар за плодове и зеленчуци в града - "Краснодар". Мой близък приятел има няколко сергии там и много му върви, понеже е работливо момче, абе доста добрипари си изкарва. Та седим си ние зад сергията и пием кафе и минава една циганка, от ония дето продават няк'ви щуротии. Идва циганката (а тя "дружка" на моя приятел и му вика "ауууу душаааа, днеска си пРивл'кателен изобщо"  Tired и той се шегува с нея: "ай, ма, Марийке, кАжи къв ти е зора" (и представете си ме мен отзаде падам от смях Joy) и тя му вика "душааа идвам да ти купя страОтни чъндраи" Shocked Викам си, а ся де, първо, как така циганката ще му купува (а тя искала да каже, че идва да му продава, а той да купи) и второ, к'во е тва  чъндраи newsm78 Съответно само дето не се напикавам от смях, а моя познат я почва: "кАжи ма, Марийке, кво е тва чъндраи и за к'во ще ми го купуваш" и Марийка вика "не ма, душаа, ти ще купуваш, чеСНа дума, много хубави чъндраи"
Аха... разбрахме вече, че Марийка е дошла да продава на моя приятел, но не разбрахме какво е чъндраи. И Марийка вече ядосана, че не разбираме какво иска да каже отваря торбата и вади една тенджера  rotfImao
И от там като се почна: "Марийке, кажи ТЕН-ДЖЕ-РА", а тя:" ЧЪН-ДРА-Я" rotfImao
Хахахахха казвам вииииииии, бях клекнала на земята и се молех на моя познат да спре иначе работата отиваше на напикаване, а той още по-упорит: "айде ма, Марийке, ще ти купя всичките ЧЪНДРАИ, ама искам да кажеш ТЕНДЖЕРА" - Марийка бясна, че ще й купят тенджетрите, а тя не може да ги каже, абеееееееее ЦИРК, той повтаря ТЕН-ДЖЕ-РА, а Марийка си знае нейното ЧЪН-ДРА-Я! hahaha

# 587
  • Англия
 Joy Joy  Joy ами Марийка има дислексия, пък вие и сте се подигравали. Ако беше се родила  на запад, щяха да си я диагностицират, ама не е имала късмет  Laughing

# 588
  • София
И Алекс не говори вече освен ам-ам, мама и бръм, от време на време и тати.
Но не се притеснявам, явно е период. Една приятелка ми каза, че нейното детенце точно преди да проговори съвсем първо е спрял напълно за няколко месеца и после изведнъж се е отприщил.

# 589
Изведнъж потръгна мохабета... Всичко повтаря като папагал по 100 пъти и внимавам да не пусна нещо нецензурно...
ММ е проговорил към 3-4г, а преди това само срички. Не бих се притеснявала, ако знам, че ме разбира. Така или иначе 80 процента от общуването е невербално. С поглед, жест и поза си казваме много повече. На една година има профилактика на очи/уши по здравна каса. Ако искаш и не сте ходили може да отидете на проверка за успокоение. Диването знам, че много избирателно решава кога да не ме чува.Wink
За дислекцията - случваше ми се често като ученичка да разменям букви като пиша, много много рядко, когато говоря. Вече не. Май наистина се израства...
Къти, така е, истината често е неприятна и боли. Та рядко честността бива възприемана като положително качество... Но по-добре отношенията да са открити и да се знае кой какво. ТМ какво имаше? Брат или сестра? Смятай, че ще е неизбежно да ви сравняват семействата и децата, а отделно да ви слага ред по нейните разбирания. Няма угаждане. Криви ракети. Разсмя ме с историята с тенджерата.WinkWink
Пак се приспахме на спалнята и след малко ще я местя. Иска да я гушкам и да е до мен. Снощи заспа с ММ така, т.е. не търси конкретно присъствие, а просто има нужда от близост. Дали е заради идването на новото бебе? Какво мислите? Принцес, при вас от кога е така?

# 590
Ванче, сестра има мъжа ми. С нея, какво да ти кажа, много се разбираме. И тя се изнервя на родителите си, казва, че са си такива, много досаждат, да не им обръщам внимание, но за съжаление не мога. Как пък не се научих да съм перде и който каквото си иска това да говори, не знам. Такъв бунтар съм, че от най-малкото паля и няма загасяне ooooh!

# 591
  • Varna
Здравейте, момичета! Да се разпишем с Бобо, че то гледам от темата почти не остана!
Ние сме добре! Аз търча на работа, стягам ученика/взехме нова раница- нали ще е в ново училище/, на 7 съм на родителска среща и дано кажат колко пари ще са учебниците, и май Бобо поради случая се развива самостоятелно- но гледам - не се оплаква.  Joy Joy Joy Хапва вече почти сам- с ръце, с вилица, с лъжица- зависи от настроението- не от храната в паничката Joy Joy Joy и всичко е мазало, но пък той е доволен и с пълно тумбаче. Имам обаче въпросче- вашите бебоци нахвърлят ли се върху храната- Бобо като си види паничката и докато седнем ние покрай него и той вече награбил прибора и направо изв. за думата, но тъпче в устата и лапа, лапа доста бързо?
А за приказването- миииии, то в къщи всички говорим един през друг и Бобо явно за да се вреди доста бързо нарежда. Понякога му се разбира, понякога е / изв, ама не помня коя мама го каза/ съвременен мандарин. Могат да се отчетат няколко думи- мама, тате, баба, бате, кола, гуми, сокче и от два дни изречение Дай на мен!, но всичко останало е нещо като бумборак, колак, и още по-сложни, които не мога да напиша. И е едно крещене, ама крещене ви казвам - и от кеф, и от яд, ако не може да направи нещо.
изв, че стана дълго, ама нали е позволено на по-рядко включващите се - да наваксат.  Hug Hug Hug на всички! Лека и спокойна нощ!

Забравих- още не сме почнали да махаме пампата, но напоследък казва Ако, амааааааааа като го свърши- хахах. Иначе сме със сух памперс почти цял ден- каквото има през деня е в гърнето.

# 592
Къти, Бизи,.много ме разсмяхте.  Joy
Къти, напълното те разбирам, аз съм в подобно положение откакто се роди малката. Вие поне си имате ваш дом. Явно и аз трябва да започна да си ползвам шалварите по предназначение. Ама пусто не може да влезе през едното ухо и да излезе през другото, главата ми още не е достатъчно празна.

Фрауст, Принцес,направо не знам как се справяте с хормоните и с нервните кризи на дребните. Респект. А възнамерявам да се битово-алкохолизирам до края на годината и да взема некви леки антидепресанти, сега вече като не кърмя. Че вече.два пъти държах смяна в аптеката и като я изпращам на разходка с баба и дядо и ми се.реве.
А за либидото, ако бременността помага, трябва да се почваме. Ама то малко параграф 22.  Joy

Днес нямаше особено тръшкане, но се преби с кукленската количка и имаш мноооого рев.
А това пиене на АМ посред нощите хич не ми харесва, преди си се будеше със сух памперс, сега е подгизнал...ще трябва да пробвам с по-малко мл или поне едно да сменя със залъгалка. Въобще тя на стари години и биберони и залъгалки и реално има заместени две хранения, ама иначе нали бърбори и знае като за двегодишно...
Лека.нощ и сладки сънища

П.С. забравих да питам. На маймунката от морето ли, от слънцето ли, от басейна ли, й загрубя много кожата отпред на коремчето. Да ми препоръчате някакво мазило? Като многооооо дребни пъпчици е, едно такова драскащо...не мога точно да  го обясня. newsm78

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 23:37 от mama_Kopche

# 593
  • София
за говоренето аз не се притеснявам грам за сега. Бърбори като луд на един език дето само той и май децата от яслата го разбират, ама тези дето са колкото него и говорят същия език  Joy. Тук от 2 дена пак реши да казва МАМА, иначе е само "куде", НИЕЕ, кога се обърка казва ДА и не знам защо не иска да каже ТАТИ и това е .
При момчетата е рядко проговарянето преди 2г. Момчетата дърпат на ръст и кг, но на акъл дърпат момичетата. Кво да правиш, приела съм го  Laughing Общо взето момичетата по бързо се развиват, така че за много неща не можем да ги сравняваме от тук натам.
Иска ми се да проговори вече, че да си комуникираме по нормално, че сега той ми бръщолеви нещо, аз сигурно му говоря съвсем друго и кво ли си вика детето - таз пък майка ми аз какво й говоря , тя какво ми отговаря  Joy

Резултата ни от първия ден без памперс - в къщи съвсем малки инциденти, но тук сме лесни. На вън - всичко в гащите , има да си пера . Пих едно тази вечер и ми мина  Joy
Фрауст а винцето и на вън ли си го носеше?  Joy

Ние днес спахме 3ч и сега дивее още, но след малко ще го паркирам в кревата, че аз не съм спала с него и ми се спи та две не виждам.

Лека и спокойна от мен  Hug

# 594
Здравейте! Simple Smile

Копче, пробвай А-дерма, имам много добри впечатления - http://apteka.framar.bg/30062135/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC … 400-%D0%BC%D0%BB- - много се тръшках за парите, които дадох, но истината е, че е много икономично и вече цяло година го ползваме, понеже влиза в употреба само при такива "специални" случаи.
Тачи, добре се разписа.  Hug
Момичета, мислите ли, че е удачно да мислим вече за тема и заглавие на следващата тема?
Хубав ден на всички!   bouquet

# 595
  • София
Добро утро,
Sahasrara мисля че е време да се мисли новата тема. Разчитаме на вас  Hug

Копче аз си взех едно кремче - интензивен балсам или крем са Ползвам го точно за тези загрубявания и много бързо го оправя. Макар че от както го мажа и къпя със серията на Uriage Xemose нямам никакви грижи с кожата, а нашата е много суха и атопична. По едно време вратлето му беше станало цялото в рани от топлото. В началото започна с тези ситни пъпки, после стана грубо и накрая направо си стана на рани. Мазах 2-3 дена с интензивния балсам и се оправи много бързо.

# 596
Добрутру!;)
Тачи, радвам се, че писа!
Дучето също ми е залипсвала, дали ще влезне скоро...
Гери, в следобедните разходки винаги може да включиш по едно съмърсби... Ако е мн критично, ама много критично - разбъркай твърдо гориво в термочашата... Да не личи какво консумираш.Wink Иначе вино-терапията си я правя само вечер. Не, че не сме имали дни, в които направо се чудиш дали да не почнеш от обяд... Ама поемаш дълбоко дъх и... Продължаваш напред...
От два дни е на нова диета. Яде само грозде, хляб, сирене и кюфтета. Нищо друго.

# 597
  • NE
Привет и от нас!
Днес бяхме на преглед. Засега е ок, само едно разтройство получи и се надявам да го овладея без ентероли и чудесии. Вчера яко се изнерви с всички илачи и ги намали педито до няколко приема - май 5 се падат като Биогаята я давам покрай пюретата. За сметка на това аз се разболявам, но аз съм лесна.

# 598
  • София
Резултат от сутрешната разходка - всичко опикано  #2gunfire, и съмърсби няма да ми помогне май, ще взема я някое патронче да си нося  Joy или направо ще мина на мента с глог и валериан  Joy
Какво не му харесва на храстчетата и камъчетата не мога да разбера и не иска и не иска да се изпикае на вън. Казва ми или по скоро ми показва от как е свършил или върши работата.  ooooh!

Флаърче имаш био гая на хапченца. Аз взимам с вкус на ягодка и моя ги обожава. Види ли ме с тях и доде не му дам не мирясва. 1 хапченце съдържа 5 капки. Пробвай така ако искаш, те са като бонбонки и са много вкусни Simple Smile.

# 599
  • NE
Гери Като цяло Биогаята най-лесно пробутвам, но твоя вариант ще го запиша. Проблема ми е горчилките. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт