Тичане по плажа и усмивка - Февруарчето е на почивка - Тема 15

• 37 612
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
За книжките забравих да кажа - преди време Фрауст беше поствала, и ние ги имаме и му чета на малчо, засега на мене ми харесват, на него му е все тая, но съм търпелива Whistling...
Приказки любими в рими
Както и тези Приказки незабравими в рими - поредица от няколко книжлета
А има и още Приказки любими в рими - пак поредица

# 76
  • NE
Аз съм възхитена от илюстрациите и римите на тази книжка.

http://www.book.store.bg/p109478/knizhka-s-dryzhka-kyshtichka-v- … lina-zhekova.html

# 77
  • София
прецакала съм се с митница Sad. Вчера пуснах една поръчка и чак днес се усетих. Като видях къде трябва да ида за пратката и лошо ми стана. Ама за другия път ще си знам.

Да ви кажа един експеримент си направих тези дни. Правих кюфтета от тиквички и днес от кайма и вместо да слагам хляб си сварих киноа и сложих. Става много добре, уплътнява екстра каймата и кюфтенцата стават доста добре.

И аз купих скоро едни светни книжки с приказки и не мога да ги намеря сега. От 3 дена ги търся. Точно с твърди корици и да му се не види де съм ги прибрала не знам  newsm78. Само една си намирам, ама тя е огромна с меки корици и няма много картинки и дребното само се чуди как да я унищожава  Laughing.
Тези дето ги показахте са страхотни и май ще поръчам и аз, че все нямам време кога да ида да потърся из книжарниците. Много обичам приказки, едно време баба ми ги знаеше всичките и ми ги разказваше, нямаше нужда от книги Simple Smile. А като ходех пък в леля ми там по  цял ден можех да седя на грамофона и да си слушам приказки.

# 78
  • NE
Гери Винаги може да имаш късмет и да прескочиш митница.

# 79
Гери, много добре ми звучи добавката за кюфтенцата, ще пробвам. Пържи ли ги или ги изпече? От тиквички нали?
Правих сега зеленчукова супа с всякакви сезонни - зелен боб от този жълтия (  Laughing  как звучи, хем зелен пък жълт), грах, морков, лук, картофи, тиквичка, малко олио и сол, домат, малко ориз. Няма да застройвам.  Ще пробвам да дам на мъника за вечеря и ще пиша после  Mr. Green

# 80
  • София
Бизи тези от тиквички онзи ден ги пеках на фурната, а днес тези от каймата ги метнах в тигана с малко олио, тоест пържени. Аз повече печа кюфтета на грил тиган , та не са много пържени.
Забравих да кажа, че оставям сместа да престои половин-1час за да поеме хубаво.

# 81
 bowuu  chef ще се пробва Wink

# 82
Привет, момичета. Изчетох ви, трудно, но ви изчетох до последно. Много неща щях да казвам/пиша, но тотално се обърках Laughing
Ще ви споделя набързо стаята на Мони, понеже само тя е напълно готова
цък и цък
Е, липсва все още килимчето и нощното шкафче, но мааалко ще се забавят, понеже нощното шкафче съм забравила да го поръчам и сега ще чакам още 10дена, а килим все още не мога да избера. Също така не съм се спряла на определени стикери за да украся бялата мебел. Като за начало обаче сме готови. Нощна лампа също не мога да харесам, та ако някоя от вас види килим и нощна лампа на количката Макуийн, моля да ми свирне Wink
За книгите, аз имам голям мерак да му чета, обаче той, звяра, само докато види книжката и започва да я дърпа и да я затваря - иска да си играе с нея. Лично за моето дете мисля, че му е рано за приказки и четене на книги Peace
За възпитанието аз явно съм от лошите майки - карам се, а когато се налага и удрям по ръцете. Явно вашите деца са кротки, Мони е направо ЧУ-ДО Laughing Все за бела пипа, все щуротии мисли, направоооо ooooh! е, хубавото е, че смъкнах още 2кила за нула време. Ако така върви, скоро и аз ще се чудя как да кача 2кила, а не как да ги смъкна Laughing е, за сега няма такава опасност де Joy
Така, шегата на страна, мисля си, че има моменти, в които трябва да ги поощряваме, но има и такива, в които трябва да знаят, че не всичко им е позволено. Знам, че моментите са навързани, но му е мнооооого рано още да си прави каквото си иска и дрън-дрън.
В нашето семейство аз съм лошата, амаааа все пак и аз си имам нервички - цял ден с него, нормално да изпушвам от време на време. На мъжа ми не му се вярваше, но като остана за малко в нас (в отпуска беше 25дни) и взе да ми вярва. Аааааааа, дойде на мойта Crazy
Най-важното е децата да знаят, че са обичани - и да се карам и да милвам винаги му казвам колко много го обичам. Като прави беля най-честата реплика ми е "ееее, много те обичам мамо, ама ти направи беличка" и мъжа ми сега само като чуе "еееее.." и сам довършва изречението.
Също никога не казвам, че е лош, не! Постъпва лошо, така правят лошите деца, а той е добро дете и не бива така, а той ме глеееда, глееееда и си прави каквото си ЩЕ  ooooh! Joy
Лека нощ момичета, дано скоро имам пак време да се разпиша  bouquet

# 83
Къти, ухааа, в просторна стая ще се шири Мони, мнооого ми харесва Peace

# 84
Благодаря, момичета за книгите  Hug

Къти, аз за детска стая винаги съм си мечтала за килимче град от онези с улици, дето.могат да се возят колички по тях Simple Smile наскоро гледах един сайт vivre.bg там имаха оферти за детски килими, , но не знам до кога бяха. Въобще сайтът е за обзавеждане и декорация на дома, може и да си намериш нещо на него. Не съм поръчвала и не знам как са нещата Simple Smile само си гледам. Друго за килими се.сещам за carpetmax, но.по спомени бяха скъпи.

Лека и спокойна нощ

# 85
Добро утро, момичета! Simple Smile

Злати, прекрасна е стаята, най-много ми харесва полилейчето на мен!  Heart Eyes
Относно това, което си написала за белите - и Рали е същата, не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че хитрее все повече и повече с всеки изминал ден и нарочно прави бели. Примерно сега е на дневен ред една нощна лампа, която е включена в контакт на достъпно за нея място. Няколко пъти я изключваше с опити да я включи пак, обяснявах, карах се, наказвах.... И сега какъв е резултатът - отива до контакта, пресяга се към щепсела и почва "иш, иш" без да пипа, а само се усмихва лукавичко. Пробва ми диването.  hahaha
Иначе и аз съм "лошата" вкъщи, ама то това май е разбираемо, нали майките сме по цял ден с малките и малко татковци виждат на какво сме подложени понякога.  Joy
А за книжките, според мен не че са малки децата, просто трябва да ги дебнем явно. Аз бях писала, че именно по тоя въпрос се консултирах - на тая възраст не можеш да ги спреш да ги облечеш, какво остава за книжки.  Crazy Та лично аз последните дни ѝ чета като видя, че ѝ доспива и този вариант работи, поне при нас.
Хубав уикенд от мен!   bouquet

# 86
Е, чак пък четене... Няма търпение за текстовете и е малко преразказ по картинка. На първо четене - показвам кои са животните, какво правят, броим гъбките, звуци - ако нещо мяука и баука... На второ четене - казвам да ми покаже еди кое си къде е... А на трето - посочвам и питам какво е това? Кой е това? Та мечо нани, зайчето плаче и т.н. Обича да ги разглежда, но и доста къса. Втора ролка тиксо купувам. Според мен скоро ще спре.
Отдавна не проявява интерес към книги с твърди корици и 4 страници, вече търси за по-големи...
Къти, много е просторна стаята на Мони! Надявам се скоро да намериш каквото търсиш още за нея. Един жокер за килима - взехме от икеа за стотина лева, чуден... Ама седи навит на руло втори месец, че се учим на гърне. Та ще дойде и този момент скоро може би и при вас, та по паркет да остане повече време няма лошо, тъкмо ще можеш да разгледаш повече за най-подходящия.
Ние сме уж на почивка. Избягахме от жегата в планината. За съжаление свеки е в района също и ми пълни главата с гръмотевици.Cry

# 87
  • NE
Да се разпишем и ние.
Книжки гледа с интерес, имитирам животни, чета набързо и в предприспивно състояние, той сочи картинките, разлиства страничките и нещо им говори на бебешкия си. Напоследък умира от скука и търси по-интересни забавления. Вечерно време сме на разходка, но в жегата не го изкарвам и му се стяга душата. А и зъби ни мъчат и много е неспокоен.
Купехме инфраред термометър и само го меря. Joy
Къти Много свежа е станала стаята на Мони. Дано успеете скоро да го оставяте сам да спинка.

# 88
Здравейте и от нас
Къти ние взехме килим на дормео. Много е готин. Йоана много си го харесва и си лежи на него.

# 89
Благодаря момичета, още не си личи, че е детска стая, но скоро и това ще стане. Килим не държа да е кой знае какъв, искам шарката да е на количката макуийн за да се върже с полилеите.
Абе имам още работа по стаята, ама малко по малко и това ще стане.
Флауърче той вече спи сам Laughing той спи в спалнята, а ние в хола. Стана инцидентно една вечер и така си остана, та поне това не го мисля - самостоятелно ми е детето Laughing
Спрях се на стикери от този сайт http://www.bubub-shop.com/c_71/sc_16/?page=0
Има най-различни видове - за врати, за стени, за мебел и т.н. и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт