Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 916
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Ямбол
Изродско измерение?
Кой е казал тук, че някой е защитен?
И трябвали да се постъпва безотговорно с едно тригодишно дете, понеже никой не бил защитен и понеже на всеки можело да се случи да му пребият детето или да се разболее.
Кристина, когато пресичаш улица, нали може да те блъсне кола? Оглеждаш ли се преди да преминеш или преминаваш безотговорно, понеже така или иначе има вероятност да те блъснат?

# 1 741
Оглеждаш ли се преди да преминеш или преминаваш безотговорно, понеже така или иначе има вероятност да те блъснат?
Точно това имах предвид, когато писах за минимизирането на рисковете. Иначе, да, никой не е застрахован. Няма гаранция, но нека поне ние родителите да дадем най-доброто от себе си, за да предпазим децата си.

# 1 742
А Невена разполагала ли е с цялата тази информация за гледача?

И да ви кажа, аз не изпускам децата от очи, уж минимизирам рисковете, но детенце така се преби, че то не бяха линейки, 10-тина шева, отгоре лепене и т.н. В краката ми падна. Сега знам, че не трява да играе с деца с тегло 3-4 пъти нейното, но тогава не прецених, че като тичат може да се сблъскат и това може да се окаже почти фатално.

Има едно правило, че перспективата е различна от позицията на наблюдателя.

# 1 743
Ти би ли оставила свое дете на гледач, за когото не разполагаш с максимално пълна информация?
Относно белите, които се случват дори когато внимаваме за децата, ти нали не си престанала да внимаваш след случилите се бели с презумпцията, че и да внимаваш и да не внимаваш, беля може да стане?

# 1 744
Ти би ли оставила свое дете на гледач, за когото не разполагаш с максимално пълна информация?
Относно белите, които се случват дори когато внимаваме за децата, ти нали не си престанала да внимаваш след случилите се бели с презумпцията, че и да внимаваш и да не внимаваш, беля може да стане?
Аз съм от мнителните, които не биха оставили детето си на никого. Има хора, на които им се налага всекидневно да оставят децата си на някого, има такива, които ги оставят за месеци на някого, има такива, които с години се гледат по скайп. Има хора, които си плащат на детегледачка, която е интервюирана първо от агенция, след това и от самите родители, а се оказва, че детегледачката пребива детето. Случаи всякакви, обществено отразяване повече от необходимото,  заради такива случаи лично аз дотолкова съм се "сбъркала" (може би), че не искам да чуя нито за детегледачка, нито за детегледач. Случаи и в детски градини колкото щеш, но съм принудена от обстоятелствата и пращам детето си на детска градина. Това е ключовата дума - обстоятелства. Не съм запозната с въпросния случай, затова и не бих тръгнала да соча и съдя. Мисля си, че и всеки друг в този форум е точно толкова запознат, колкото съм аз. 

# 1 745

Аз съм от мнителните, които не биха оставили детето си на никого. Има хора, на които им се налага всекидневно да оставят децата си на някого, има такива, които ги оставят за месеци на някого, има такива, които с години се гледат по скайп. Има хора, които си плащат на детегледачка, която е интервюирана първо от агенция, след това и от самите родители, а се оказва, че детегледачката пребива детето. Случаи всякакви, обществено отразяване повече от необходимото,  заради такива случаи лично аз дотолкова съм се "сбъркала" (може би), че не искам да чуя нито за детегледачка, нито за детегледач. Случаи и в детски градини колкото щеш, но съм принудена от обстоятелствата и пращам детето си на детска градина. Това е ключовата дума - обстоятелства. Не съм запозната с въпросния случай, затова и не бих тръгнала да соча и съдя. Мисля си, че и всеки друг в този форум е точно толкова запознат, колкото съм аз. 
Разбирам и съм съгласна с по-голямата част от написаното от теб. Но, нима има обстоятелства, при които  би поверила детето си на подобни "гледачи"? Не става въпрос за сочене с пръст и съдене, но наистина Невена е трябвало да прояви повече здрав разум, избирайки на кого да остави детето си и дали изобщо да го оставя.

# 1 746
Много се изненадвам от броя майки, които дойдоха в тази тема да споделят, че е все едно дали внимаваш на кого оставяш детето си , все едно е дали го пазиш , защото така или иначе никой не бил застрахован и беля винаги може да се случи... Rolling Eyes

Да се чуди човек и да се мае.

Ами ако ви чете някоя по-слабохарактерна майчица, ще вземе да си фърли детето на новия съсед от долния етаж и ще замине с приятелки на море...или пък ще приеме оферта да бере ягоди пет месеца в Англия. И защо да се мори да избира детегледачка, като може да го остави на скинарчето от осмия етаж, така и така е все едно-беля винаги може да стане нали?

А вообще защо е нужно да се къпе човек, като така и така пак ще се цапа. А също и да яде-нали пак ще е гладен? Ще ми отговорите ли на тези екзистенциални въпроси, целомъдрени майчета или пак ще се наложи да чета глупостите ви още незнамсиколко на брой страници...

Чудя се мъжете си как сте избирали? Или сте тръгвали с първия срещнат, защото е все тая-винаги може да попаднеш на идиот?

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 14:18 от Герри

# 1 747
Пак казвам, не съм прекрасно запозната, но доколкото разбрах детето е оставено на бащата на въпросния, който не е скинар, има нормална професия и е нормален човек. Тя как може да предвиди, че бащата е сляп и се доверява на сина си? Тя се доверява на човек, който познава, той се доверява на най-милото си, в което вярва и мисли, че познава, доверявайки се на сина си, поверява нейния беззащитен син на злото. Направила ли е грешка? Да. Какво да правим тогава? Да сочим майката, да й вземем детето, щото социалните прекрасно ще се погрижат за него, да й броим парите, да оценяваме начина по който се носи и какво ли още не. Когато излязоха снимки на пилота, веднага се намериха хора, които да забележат безумен блясък в очите му, същото и с акушерката,  и с всеки извършил престъпление. Е да, ама не, точно това е проблемът - и най-големите изроди изглеждат съвсем нормално, докато не се проявят. И двамата изроди са изглеждали нормални в очите на съседи, и особено на родители. Защото, замислете се, и те имат родители, имат майки! Дали майките са ги превърнали в изроди? И това не е задължително, нали? Никой, никога, от нищо не е застрахован.  Не един или двама 18-годишни слушат неподходяща музика, обличат се странно, говорят различно, но това не кара родителите и околните да ги смятат за психопати, често и не са психопати. Мислете за детето, надявайте се да се оправи, мислете за извършителите, надявайте се да бъдат наказани, майката не съдете, тя си плаща грешката и ще си плаща още дълго, това, което изживява не искам и да си го представям.
Гери, ти не чети целомъдрените, целомъдрените няма да четат теб, ще вървят паралелни диалози и всичко ще бъде наред. Агресията е страшно нещо, словесната не прави изключение. Приключвам с глупостите, благодаря за вниманието.

# 1 748
Пак казвам, не съм прекрасно запозната, но доколкото разбрах детето е оставено на бащата на въпросния, който не е скинар, има нормална професия и е нормален човек.
Тя е разбрала почти веднага, че детето го гледа сина.
Защо не се е върнала?
Само не ми казвайте, че не е можела да се върне..

# 1 749
  • София
оказва се, че не е оставено на бащата, а директно на сина. Или най-малкото майката е знаела, че синът ще се грижи за детето. Ако го беше оставила на бащата, досега сто пъти да беше излязло  и от адвокатите, а и ако щеш, никой читав баща няма да се крие като мишка, а щеше да каже, че на него е било оставено детето, и че неговата преценка е била лоша, а не да остави сина си да сърба цялата вина.

# 1 750
Пак казвам, не съм прекрасно запозната, но доколкото разбрах детето е оставено на бащата на въпросния, който не е скинар, има нормална професия и е нормален човек. Тя как може да предвиди, че бащата е сляп и се доверява на сина си?
Аз писах по-горе, че не бих оставила детето точно на този баща, защото именно той не се е справил като родител. Синът му е на 18 години, а са го изключвали от различни училища, за да стигне към момента до Вечерната гимназия. Това при всички случаи върви ръка за ръка със съответното поведение на момчето. Явно човекът не се е справил със собственото си дете, така че не бих му поверила моето.
Не, не трябва да бъде сочена с пръст Невена, а да ѝ се помогне както от психолог, за да преодолее травмата и да пренареди приоритетите си, така и от социални работници в посока намиране на подходяща работа, която да ѝ позволи да се грижи адекватно за детето си. Най-важното в момента е Невена да си стъпи на краката и да е пълноценна, защото детето само нея си има. Но това става с много системна работа и добра воля.

# 1 751
Нали всеки ден е комуникирала с детето по Skype, прекрасно е знаела, че детето се гледа от Александър. За другия - Патрик, допускам, че може и да не е знаела.

# 1 752
Следя тази тема и се чудя , дали ако Патрик и Александър четат в нета 90% от негативните коментари за майката и 10 % негативни коментари за злодеянието си, та дали ще им се повиши чувството за безнаказаност. Щото няма обществен гняв за максималните им присъди, а словесни камъни по майката. И не съм никаква защитничка на Невена - не я познавам.

# 1 753
  • София
а, аз пък, се хващам на бас, че ако тръгне обсъждане на двамата, то със сигурност ще се намерят достатъчно хора, които да ги ожалят колко им било трудно детството.
Вече писах назад - по-лесно е да се поставиш в ролята на майка, отколкото на осемнайсет-годишен младеж. Затова и се разсъждава повече върху майката, а не върху преките извършители.

# 1 754

Гери, ти не чети целомъдрените, целомъдрените няма да четат теб, ще вървят паралелни диалози и всичко ще бъде наред. Агресията е страшно нещо, словесната не прави изключение. Приключвам с глупостите, благодаря за вниманието.
Ами общо взето глупости написа.
Това, че някой мъж има дълга коса или обица на носа не го прави психопат. Не ми се вярва, все още, че хората като вас мислят, че външността е определяща. Нито пола е определящ за качествата на един човек

Но в случая Невена не е ясно какво е гледала-май нищо не е гледала. Нищо не е преценявала. Просто е взела решението ей така, по усет и е заминала с надеждата всичко да е наред. Мислила е позитивно, както обичат много от вас да се изразяват.

Но за да имаш усет към хората, трябва да имаш и опит, а Невена не е никак млада-не е на 20, не е даже и на 30. Тази жена наближава 40-те и няма извинение за глупавата си постъпка.

Никой тук не я съди. Съдбата я осъди достатъчно. Но тази нейна грешка е просто учебникарска и е добре да се запише някъде в учебниците какво НЕ трябва да се прави, когато самотна майка отива за дълго време в чужбина без детето си!

Общи условия

Активация на акаунт