Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 396
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 195
Не е трудно да си пророк. За темата за абсурдите е факта, че е обичай жертвите да се изкарват виновни, а не насилниците. И вие, айше, птичи грип и други, сте участници в тоя фарс.

Я по-леко с квалификациите кой в какво участва  Stop Не съм ги писала аз законите, цитирам ги. Хайде да изчакаме да видим решенията на ДАЗД и прокуратурата, и тогава да говорим кое е фарс и кое не. Точно  Карбовски да ми е морален ментор и компас - благодаря!
Хубаво е подобни случаи да излизат извън конкретиката, и да полагат началото на обществена дискусия. Има твърде много деца, оставени на баби, далечни роднини, съседи и случайни познати, неспособни или нежелаещи да полагат достатъчни грижи за тях. Това са сериозни проблеми, за които трябва да се говори, а не да се охка, ахка и кърши пръсти "Ах, горкичката!".

Това, че някой не блее съжалително в тон с останалите, не означава, че е груб и безчувствен, а просто че умее да вижда и глобалното зад частното.

# 196

Това са сериозни проблеми, за които трябва да се говори, а не да се охка, ахка и кърши пръсти "Ах, горкичката!".

Ние също говорим за сериозни проблеми.
Спомням си една друга тема в която се коментираше събиране на помощи за една жена с много деца и ново бебе. Та доста от потребителките тук писаха - кой ще и гледа децата? Да ги оставя на някой и да отива да работи.   
Изобщо прави ми впечатление лколко лесно хората коментират чужди проблеми и чужд живот. Никоя майка не заслужава това, което се е случило на тази жена! Дано детето се оправи.

# 197
Карбовски и убиеца на Яна, Чеци защитаваше, и ефир му даде, а после се обърна.
Милата малка душица, дано бързо се възстанови и да няма спомени от случилото се. Нали от тази възраст няма спомени?

# 198
  • София
с имането на деца е така - коолкото и да са желани, трябва да се гледат, а не могат да се оставят като сувенирче на рафтчето на секцията. Налага се човек винаги да прави сметка и за тях, не може хем да имаш дете, хем да си глидаш живота и да те няма със седмици. И ако е нужно сменя професията заради децата си, това е! Сега тази майка, ако ще света да обърне, не може да промени нещата. Аз пък, точно не мога да приема толкова динамична професия, отсъствия със седмици, и то без да има близки, които да поемат детето. Не е вярно, че човек като е музикант друго не може да прави. Може. На ръцете и на челлото  му не е написано ""тези ръце:глава се ползват само замузика". Пътуванията със седмици по чужбините не е работа за човек, който има дете и е сам. Това не е като детето да е през деня с друг човек, а вечер да се прибереш и да го видиш какво е правило. Деца не се гледат през скайп и отсъствия със седмици.

# 199
Andariel, напълно съм съгласен с теб. А иначе родителите масово изпускат децата си заради бизнес .И какъв е смисълът да забогатееш като не си обърнал ей толкоз внимание на детето.Мислят си,че като платят скъпо обучение в частно училище всичко е точно. На мен например приоритет винаги са били децата.Отказвал съм работа ,която ще ме ангажира до степен да не мога да ги контролирам.

# 200
Жаве, благодаря  Hug  Не знам какво повече да кажа, освен - дано детето и майка му оцелеят след всичко това  Confused
Интересно какво следва малко след това, когато тя бъде поканена на 'друго участие'? Поставяте ли се изобщо на мястото на детето? ....
И друго - неведнъж беше казано, че тя Редовно оставя детето си на някой друг - нощем явно, за по седмици , месеци и т.н. Еми не, не ми е нормално, ако този човек не е бащата на детето. И не, не всички хукват по чужбината, от безизходица. Пак казвам, изборът е неин. Отговорността е нейна, а и на бащата на детето, който незнам защо никъде не се споменава. Статията на Карбовски е много тенденциозна и не е сериозна. Има си закони за такива случаи, които пазят дечицата. Детето е не по-малко важно от 'кариерата' на майката, сори. И аз искам да правя кариера, но не, сядам си на гъза и работя това, което е подходящо за майка на 2 малки деца, а не това, за което крещи огромното ми раздуто его.

Инфантилна, може да има спомени и под 3 г, мъжът ми твърди, че има.
Спрете моля ви да разсъждавате от позицията на майката, а започнете от позицията на детето. Някак то е жертвата в крайна сметка и целта е да се защити то и неговите права, твърдите ми, че то ще излезе от болницата и тя - какво - ми ще си продължи с досегашния начин на живот, нали го защитавате този живот, имала право да бъде 'човек на изкуството'. И детето - какво? Просто ще продължи да виси в нищото... Какъв е тоя живот?

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 08:26 от Анонимен

# 201
Видях в отговорите споменати думи като его, недостатъчно внимание към децата, насилие във филмите и по телевизиите, както и в игрите. Всички сте прави. на човечеството му липсва емоционална грамотност. Много се развихме в технически план, но на емоционално ниво нещата са в застой. И докато човечеството не се захване сериозно с емоционалното си обучение, то ще е неспособно да има напредък в широк кръг от проблематика. Човекът е воден от две основни емоции - алчност и страх. Те са събирателни, от алчността произхожда желанието за власт, богатство... И когато те се сблъскат, човекът се смирява малко ( както страхът от атомното оръжие снижава алчността и няма трета световна война).
Но това, че тези емоции се сблъскват и водят до смирение, не означава, че човекът ги контролира. Не, те си действат по свои закони. Човекът остава подвластен на емоциите и не може да ги управлява ( не става дума за управление от типа: издържах да не възразя на шефа, или : издържах да не се развикам на детето).
Така че, според мен това е причината за престъпността и за редица проблеми изобщо.

# 202
На скандинавците никак не им е удобно да сключват договори за по-малко от 3 месеца. Това е още една причина да мисля, че има странности в случая.

Много музиканти ходят за по няколко седмици на корабите, които обикалят по Скандинавието и Естония. Имам приятелка пианистка, която редовно ходи да работи за по 2-3 седмици в Швеция, в заведение, не кораб. Също и в Дубай.

Музикантите нито са боклуци (Лиляна писа, че средата на майката била боклучава), нито така по принцип си оставят децата на съмнителни пишлемета да им ги гледат. Имам наистина много приятели музиканти, дъщеря ми беше в музикално училище и половината ѝ учители също са музиканти, еми не знам някой да не си е гледал детето и да го е захвърляп по такъв безотговорен начин, без значение по Скандинавието ли работят или в нощни клубове във Варна. Измежду приятелите, които споменах има една, която остана на съвсем млада възраст кръгъл сирак и в същото време имаше малко дете. Роди го преди да навърши 20. Баща ѝ е онзи ентусиаст, който обиколи света с малка лодка. Отгледа си криво-ляво дъщерята, мъкна я в Норвегия даже със себе си, не я остави ей така на кой да е. Сега с още двама приятели имат тяхно заведение и вече внук гледа.

Невена Велинска - Малкия не е жертва. Детето ѝ е такова в следствие на нейната безотговорност и безхаберие. Дано да се оправи детето, а съответните институции да почнат да си вършат работата, а не да дебнат кой бедняк си нахранил детето с компот, че да му го вземат.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 08:57 от Анонимен

# 203
  • Ямбол
...
Очевидно средата ѝ е такава - боклучава. Кой нормален човек има такива приятели?
А че е нарушила закон - нарушила е - поставила е здравето и живота на едно дете в ужасна опасност.

Рили? А как фактът че другото момче, Патрик, е дете на доцент от СУ и научен сътрудник от БАН се вмества в определението боклучава среда? newsm78
А тя познава ли го изобщо този Патрик?

# 204
Е, някои вече се оляхте. Ами абсолютно всички в даден момент си оставяме децата на други хора. Да го оставиш на ясла, на градина какво е? Там и без това се носят слухове, че понякога ги пошляпват, колко му е някоя от лелките да превърти и да пребие някое дете? Щом акушерка може... Но животът е такъв, че няма начин детето 100% от времето да е залепено за майка си. Трябва да се работи все пак. Въпросът е да се избере най-оптималният вариант на грижа и да се намалят рисковете до минимум. За мен в случая единствената грешка на майката е абсурдната преценка на гледачи.

# 205
  • Ямбол
Е как ще сравняваш служител на детско заведение, който освен това е и с подходящо образование с един олигофрен?

# 206
Моето дете беше удряно по главата точно от такава с подходящо образование. Не може да се сравнява, но ако го бях оставила за седмица, нямам идея какво можеше да му се случи.

# 207
Именно. Казвам, че самият избор на грижа е абсурден. А не въобще фактът, че майката си е поверила детето на грижите на други хора и е отишла да работи някъде си за известно време.

# 208
За мен в случая единствената грешка на майката е абсурдната преценка на гледачи.

По-скоро липса на преценка. Оставила го е на някого и е заминала. Ти как си представяш да е седяла и да си е мислила: "Този 18-годишният дали ще бъде достатъчно отговорен с 3-годишния ми син?  Thinking Сигурно ще е отговорен, я да го оставя и да бягам, че трябва да се работи.".  Tired

# 209
  • София
Е, някои вече се оляхте. Ами абсолютно всички в даден момент си оставяме децата на други хора. Да го оставиш на ясла, на градина какво е? Там и без това се носят слухове, че понякога ги пошляпват, колко му е някоя от лелките да превърти и да пребие някое дете? Щом акушерка може... Но животът е такъв, че няма начин детето 100% от времето да е залепено за майка си. Трябва да се работи все пак. Въпросът е да се избере най-оптималният вариант на грижа и да се намалят рисковете до минимум. За мен в случая единствената грешка на майката е абсурдната преценка на гледачи.

Ти твоето колко пъти си го оставяла със седмици на чужди хора? Дори тази жена да беше намерила седмична детска градина да го остави там за времето на гастрола, щеше да е пъти по-добре, отколкото да го оставя на "приятели", както се оказа.
Признавам, хем й съчувствам, хем ме е яд на нея, че е постъпила така, и то явно не за пръв път. Тя го е оставила на възрастен човек, на приятел, а сега стана ясно и той колко струва. Вече да нямаш вяра на никого.

Общи условия

Активация на акаунт