Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 270
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 630
  • Другата България
В тази история много от фактите са неизвестни и това поражда какви ли не спекулации.
Аз разбрах, че таткото на момченцето е починал, бил е член на групата им. Майката нямала други близки и е оставила детето на таткото на Александър. Честно казано, аз също имам двама приятеля, на които бих си оставила детето, ако не дай си Боже нямам друг избор. А за мен, майката не е имала много възможности. Отишла е да спечели пари с това, което може. В чужбина, естествено, там се заплаща различно. Мъчно ми е за нея, не бих могла да я съдя. Дано детенцето се оправи без пследствия и живота им се нареди по- добре.
Келешите не заслужават коментар, надявам се да се погрижат зза тях подобаващо.
Не е починал таткото, а член на групата, на който е кръстено детето.
За болднатото - и аз се замислих дали бих го направила....не знам, може би трябва да имам 100% доверие на човека или пък да го познавам от 12345 години...сложен избор е този.

# 631
  • София
Да си кажа правичката - за гледане на малкия денонощно нямам доверие на никого! Тия дни направих един опит и само ми се потвърдиха съмненията.

# 632

При баба ми и дядо ми сме били по 2-3 месеца през лятото, никога не съм се чувствала изоставена. Беше ми интересно и хубаво, защото живееха в къща, а не като нас в апартамент и защото си играехме с други, непознати деца. Винаги съм знаела кога точно се връщаме за училище. Сега от тази тема разбирам, че е трябвало  да се чувствам изоставена.  newsm78

Няма значение как си се чувствала. Трябвало е да те отнемат от родителите ти,от  баба ти и дядо ти и да те дадат на някоя касиерка в Била, която ще стои до теб пред тв то със сериалите.
И всичките ти лоши черти и маниери са последствие на безотговорното отношение на родителите ти.

Персонала в супермаркета, само те могат да са самотни майки. Те могат да са на половин ден.

Самотна майка не може да е инженер например. В офиса правят проблем за закъснения и отсъствия. Ако гледачката не може да дойде някой следобед и детето се наложи да остане при съседката, пък тя вземе та се побърка  ooooh!

# 633
  • в кукувиче гнездо
Вселена, квалифицираш ги различно, защото си субективна. няма нищо гръмко в думата "изоставям", но явно за теб тя има негативен смисъл и търсиш приемливи оправдания в ситуациите на изоставяне, които да накарат самото изоставяне да изглежда приемливо.
приемливо е да оставиш детето на чужди грижи и да отидеш на работа, но не е приемливо да направиш същото, и в двата случая детето е оставено на чужди грижи.
Joy

# 634
Ето нещо по темата за агресията , проявена от деца/младежи - пресен пример: Австрия, Виена. Две деца убиват в училищния двор едно таралежче по жесток начин. На следващия ден по новини и радио се обсъжда да влезе нов предмет в училище - Защита на животни. Няма "Тюх ,какви родители имат децата-изродчета" . Обществото поема грижата вместо някои родители да възпитава бъдещото поколение в респект към живота.  Естествено,  че това е роля на родителите , но някои от тях не са заинтересовани.

# 635
  • в кукувиче гнездо
Вселена, квалифицираш ги различно, защото си субективна. няма нищо гръмко в думата "изоставям", но явно за теб тя има негативен смисъл и търсиш приемливи оправдания в ситуациите на изоставяне, които да накарат самото изоставяне да изглежда приемливо.
приемливо е да оставиш детето на чужди грижи и да отидеш на работа, но не е приемливо да направиш същото, за да изчукаш женения колега. в края на деня обаче, и в двата случая детето е оставено на чужди грижи.
[/quo

ТОВА Е ПЪЛЕН СМЕХ

# 636
  • София
А аз, да ви кажа, никога не бих си сложила главата в торбата да поема денонощната грижа за чуждо дете седмици или месеци, особено на малка възраст, пък ако ще да ми е най-добрата приятелка. Едната от причините я казах по-назад - като каква се падам аз на това дете? Никаква. А и аз сън няма да мога да спя от тревоги по чуждото дете. Не искам да си развалям приятелството. По същия начин не бих си оставила малкото дете на приятелка именно поради горните причини. То, роднини се намразват един-друг, родни братя и сестри, ако стане някоя беля, да не говорим за приятели или съвсем чужди хора. Стане ли нещо, задължително майката обвинява този, който е гледал детето, независимо гледачът колко е съвестен.

# 637
Аз разбрах, че таткото на момченцето е починал, бил е член на групата им.

Уф, нищо общо няма починалият член на групата с детето  ooooh! Човекът почина от рак през 2009 година!!! Детето просто е кръстено на него - Христо, в знак на уважение, дори и "галеното" му име е същото - "Еци". Етаги журналистите, как може да пишат такива неща, това е елементарна математика!!!

# 638
Когато нямате представа от цени, сметки и заплати и когато има на кого да разчитате е нормално да не разбирате как така тази майка отглеждаща сама детето си е постъпила по този начин.
И за работата и за живота по корабите също не сте наясно. Вие знаете ли къде и как спят хората работещи на кораб? Милите ли, че на корабите има детска градина и гледачки за децата на персонала?На корабите няма детски градини, а работещите спят в ужасно малки каюти и са натъпкани като сърдини. Ако си с клаустрофобия ще откачиш и е безумие да се питате защо не го е взела със себе си и да я сравнявате с жени музиканти, които имат постоянна работа на сушата в чужбина и живеят в жилища. Rolling Eyes
Желаещи да работят на кораб има доста и човек не може да си позволи да казва - сега точно не мога; да ще дойда, но ще си доведа и детето с детегледачката  Laughing
Ако си гледахте сами децата, плащахте си сами сметките и имахте представа от заплатите на продавачките, то и през ум нямаше да ви мине мисълта тази жена да работи като продавачка!
Продавачките са с малки заплати и работното време не е подходящо за жени с малки деца. Ако тази майка работеше като продавачка пак щеше да и се налага да прибягва до услугите на детегледачки, но тогава нямаше да има пари да им плати  Rolling Eyes
В България има много безработни хора, а най-лошото е, че има и много, които хем работят, хем не им стигат парите да си платят сметките  Rolling Eyes
Аз не изпитвам женска солидарност, но като знам как живеят хората в България и като си помисля какво означава да си самотна майка без роднини, ми настръхва косата  Crazy
Не мога да я съдя! Нямам право! Да, направила е грешен избор, но аз не мога, не искам и не бих и посипала сол в раната!
Тази жена не е герой от някой сериал, а е жив човек от плът и кръв, а вие я обсъждате все едно е измислен герой от някой филм, който не сте следили много внимателно.  Rolling Eyes

# 639

При баба ми и дядо ми сме били по 2-3 месеца през лятото, никога не съм се чувствала изоставена. Беше ми интересно и хубаво, защото живееха в къща, а не като нас в апартамент и защото си играехме с други, непознати деца. Винаги съм знаела кога точно се връщаме за училище. Сега от тази тема разбирам, че е трябвало  да се чувствам изоставена.  newsm78

Персонала в супермаркета, само те могат да са самотни майки. Те могат да са на половин ден.

Самотна майка не може да е инженер например. В офиса правят проблем за закъснения и отсъствия. Ако гледачката не може да дойде някой следобед и детето се наложи да остане при съседката, пък тя вземе та се побърка  ooooh!

Доста от пишещите не сме касиерки в Билла и въпреки това успяваме да си гледаме децата. Аз не съм самотна майка, но познавам не една и две самотни майки, които си подреждат приоритетите и подреждат работата си според нуждите на детето си, с цената на известни материални компромиси.

# 640
Етаги журналистите, как може да пишат такива неща, това е елементарна математика!!!

Журналистите пишат всевъзможни глупости и на базата на тези глупости и лъжи в този форум се издават присъди и се правят квалификации.  Rolling Eyes
Грозно е! Много грозно!

# 641
Да става цирк Бърдс. Хем не ме кефят подобни масови истерии, хем се изкушавам да участвам и аз.

В темата за акушерката писах, че ще замре и всички искащи вендета ще си се изпокрият по други теми и така и стана. Една девойка, която там обвиняваше майката, че е искала да спи, в тази тема защити майката, която е искала да работи. Много стадно реагираме, и аз се слагам в кюпа.

И пак ще проблея в хора - не обвинявам майката за професията и, а за липсата на план за действие.
Мога да разбера, че е по-добре да сеириш на кораб 3 месеца и после да си до детето си в останалите, отколкото да работиш по 10 часа на ден 5-6 дни седмично, но намери нормален заместник. Тези са видимо неприемливи.

# 642
В тази история много от фактите са неизвестни и това поражда какви ли не спекулации.
Аз разбрах, че таткото на момченцето е починал, бил е член на групата им. Майката нямала други близки и е оставила детето на таткото на Александър. Честно казано, аз също имам двама приятеля, на които бих си оставила детето, ако не дай си Боже нямам друг избор. А за мен, майката не е имала много възможности. Отишла е да спечели пари с това, което може. В чужбина, естествено, там се заплаща различно. Мъчно ми е за нея, не бих могла да я съдя. Дано детенцето се оправи без пследствия и живота им се нареди по- добре.
Келешите не заслужават коментар, надявам се да се погрижат зза тях подобаващо.

Всъщност, детето е оставено на бащата на един от келешите.
Майката е оставила детето на бащата на един от келешите.
Връзка никаква ли не правите?

Ако видя келеш от тази порода, дали бих поверила детето си на баща му? Че той е създал пълен изрод, аз да му дам и детето си????

# 643
  • Ямбол
18 годишните носят отговорност като възрастни, затова е позволено да карат самостоятелно кола, да работят на отговорни професии и пр.
Агресията и безотговорността у младите хора са много тревожни показатели .
Преди да им позволят да карат кола обаче, полагат изпит. За отговорните професии е същата работата.

# 644
  • Варна
Аз разбрах, че таткото на момченцето е починал, бил е член на групата им.

Уф, нищо общо няма починалият член на групата с детето  ooooh! Човекът почина от рак през 2009 година!!! Детето просто е кръстено на него - Христо, в знак на уважение, дори и "галеното" му име е същото - "Еци". Етаги журналистите, как може да пишат такива неща, това е елементарна математика!!!

Май аз не съм доразбрала нещо.  Blush

Ако видя келеш от тази порода, дали бих поверила детето си на баща му? Че той е създал пълен изрод, аз да му дам и детето си????

Много категоричност, нещо не ми е по вкуса.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт