Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 454
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 90
Очевидна причина е семейната среда - и преди, и сега. Семейното насилие - физическо, вербално, сублиминално (безразличие и пр.) - е много често, винаги е било. Вероятно оскотяването от бедността и разпадането на държавността и гражданското общество допринасят за такива феномени все повече. Децата попиват всичко това, и после го изнасят извън къщи. Всъщност дори и по-сериозни присъди не си представям да помогнат, докато няма държавност и гражданско общество (не на хартия), и масата българи не знаят на кой свят са.

За случая с детенцето, потресена съм от ужасната преценка на майката, но е трудно да се съди по една вестникарска статия. Милото то, като си представя как едно крехко беззащитно детенце е било "поверено" на истински изверги и бито, бито, просто...  Sick

За случая с дядото, също... Тия хора сега си мислят: Правилно сме емигрирали от тоя Ското-стан...

# 91
  • София
Не съдя по статията. Съда по ФБ профила. Аз на тоя и папагала си не бих поверила. Да ми влиза вкъщи - бррр!
Ужасно лоша преценка на майката.

# 92
Не виня майката.
Гледала съм скрита камера с детегледачка, която не мога да ви опиша какво правеше с дете, почти бебе. Дори стъпваше с цялата си тежест в/у него!
Няма как човек да предвиди това, дори да остави детето си на жена, която изглежда нормално.
Дано детето се оправи - и физически, и психически.
Днес една жена от агенция за детегледачки препоръча в апартамента да има монтирани камери и не само това, ами и детегледачката да е информирана за този факт.

# 93
Аз не разбирам много, тя го оставила с възрастна жена, тя се разболяла, после откъде дошли тия двамата, пък единият май живял в тях около месец.... newsm78

# 94
Защо се чудите- или ги познава покрай общи познати, участия, или са нечии деца и внуци- на някоя баба, която е имала предвид за бавачка, ма самата баба не е имала възможност, пък е пробутала лапетата да изкарат едни бързи и лесни пари. Самата тя вече е оставяла детето преди, чувала го е, виждала го е, чувала е съседите...общо взето не е чак тоолкова безумна схема, и по-зле съм чувала/виждала.
18-годишните са млади, да, но носят наказателна отговорност пред закона. Освен това млад или не, никой няма право да пребива друг, еле па дете. Като не са се справяли, да го бяха зарязали на някоя съседка по-добре.
Това, че майката е сбъркала, не значи че заслужава да й се случи това. Не бъдете толкова жестоки.
Нека се помолим детето да се оправи. За останалото...дано полиция и съд си свършат работата, не държа да научавам грозните детайли.
Не знам лекарите как издържат ежедневно да гледат подобни картинки...вярвам в професионализма им и че ще направят и невъзможното малкият да се оправи.

# 95
  • София
никое дете не заслужава, а и никоя майка. Но не разбирам как ще оставиш 3-годишно дете за две-три седмици на някого, пък ако ще да се свързваш по три пъти на ден по скайп. Детето е твърде малко, а и тя явно не за пръв път го прави, поне с такова впечатление останах.

# 96
♥ HAPPY ♥ аз не бих могла да го кажа по-добре. И аз мисля така. Кой знае какво и е на жената в момента, със сигурност си обича детето и не може да е при него.
Грешка е направила, определно. Толкова малко дете не се оставя дълго на чужди хора. Дете изобщо не се оставя на чужди хора. Ако трябва да оставя децата за няколко часа на гледачка първо се сещам за Козета и после едвам се преборвам със себе си. 

# 97
Цитат
Това, че майката е сбъркала, не значи че заслужава да й се случи това. Не бъдете толкова жестоки.

Никой даже и не си е помислил че е заслужавала да и се случи
Просто коментираме че е постъпила доста безотговорно

# 98
Не е моя работа, но не съм чувала за контракти на корабите за по един месец. Минимума е за три и също така не е вярно, че майката трябвало да замине, защото ако откажела договор, нямало да я потърсят повече.

# 99
Не съдя по статията. Съда по ФБ профила. Аз на тоя и папагала си не бих поверила. Да ми влиза вкъщи - бррр!
Ужасно лоша преценка на майката.
На снимките майката също  изглежда не много читава.
Обвинявам я, лекомислена жена без грам отговорност към детето.
За тези пари 2 съседски баби щяха да го гледат като писано яйце.
А и от скандинавската  фирма нямаше да откажат да го вземат на ферибота.
Но така е по-лесно за нея.

# 100
Грешна преценка на майката, но най - важното е в момента детето да се оправи. Чудя се не е ли и минало през ума да води детето с нея, като вземе с тях и жена да се грижи на него. Наистина би било по - скъпо, обаче си струва. Поне детето ще и е постоянно пред очите, а и не мисля, че пътува повече от 2 - 3 пъти годишно/поне с такова впечетление останах/.
Търсих преди малко нова информация за състоянието на детето и не можах да намеря, знае ли някой има ли подобрение?
Съчувствам от сърце на майката, дано детенце се оправи и това да и е за урок. А двамата младежи заслужават да прекарат остатъка от живота си в затвора

# 101
  • София
Аз имам много лошо мнение за всички родители, които си оставят децата тук и отиват да работят в чужбина. Между другото, баш от такива "семейства" се пръкват социопатчетата!

# 102
Майката отишла да си вее ... по корабите и не я оневинявам.

Беззаконие, липса на ценности, бедност, оскотяване, интернет ... - това са част от причините днешната младеж да е такава.

# 103
Четох, че единият бил син на приятеля ѝ. Не знам дали е вярно. Като се замисля, за доста деца знам, които гледат по-малки братя и сестри.
Ако това е вярно, не ми се вижда невероятно, че му е било поверено дете, просто защото знам и за други такива случаи. Невероятното е, че съседите не са разбрали какво се случва.

# 104
  • София
И аз оставям дъщеря ми да гледа малкия от това лято. Но за не повече от час. За 10 дни кой знае - може и да го пребие! За месец - не ми се мисли, акълът ми не го побира като идея даже.

Общи условия

Активация на акаунт