Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 510
  • 1 926
  •   1
Отговори
Днес прочетох как 2 момчета на 18-19 години пребили 3 годишно момченце.
 Други момчета пък пребили дядо, излезнал с малките си внучета на разходка. Преди няколко месеца пак младежи бяха убили човечец в мол с бой с часове го бяха били и бяха пребивали систематично и други бездомни. Това са все хора на има няма 20 годишна възраст. Постоянно чета в интернет разни псевдопатриотски изказвания "България над всичко" и свастики и какво ли не пак от хора  във въпросната възрастова група.
 С риск да звуча като луда лелка, абе  какво им става на тия млади хора? Медиите ли ми създават грешна представа, или наистина са зачестили подобни прояви и по някакви причини липсата на човечност и емпатия и социопатията нарастват сред младото поколение?
Това поведение  изобщо не мога да го асоциирам с представата си за "младежко поведение".

# 1
Простотията и свободията водят до ето тези резултати. С което искам да кажа, че, да отиват на добре нещата, според мен.

# 2
Винаги го е имало, просто преди не се раздухваше. Сега сензациите продават и носят пари.

# 3
искаш да кажеш, че ние насила не сме убивали, защото не са ни давали свободата да го правим, но ни е било в природата ли? То ако човек е добър, само защото е принуден, то тогава, човек е изконно зъл.

Това, което ме смущава в тези случаи, е, че не става дума за обир, кражба или някакъв вид материално облагодетелстване, а мотивацията е единствено садизъм. Тоест,  явно не е от беднотия.

# 4
Нараства и продължава да нараства. Със сигурност

# 5
искаш да кажеш, че ние насила не сме убивали, защото не са ни давали свободата да го правим, но ни е било в природата ли? То ако човек е добър, само защото е принуден, то тогава, човек е изконно зъл.

Това, което ме смущава в тези случаи, е, че не става дума за обир, кражба или някакъв вид материално облагодетелстване, а мотивацията е единствено садизъм. Тоест,  явно не е от беднотия.

И по 'наше време' съм става свидетел на такива изстъпления от елементарни хора. Правят го за показност, от елементарност и просто защото могат. Аз  не бих сложила всички хора под общ знаменател.
Да не говорим, че и в момента е много модно да си 'националист'. Когато икономиката тръгне на зле. темата се експлоатира от властимащите (нали не трябва да се адресират истинските проблеми). Резултатите не закъсняват.

# 6
Windekind вероятно си права. Но аз наистина хич не съм и чувала за подобни неща преди 10тина години --става дума за такива масови безсмислени убийства и побои и то от млади хора. Тогава си се трепеха разни мутри.
.А изобщо ен съм расла в стерилна обстановка. Имала съм сред приятелите си и познатите си и наркомани, включително такива, които умряха от дрога, но никога не съм чувала за убийства, побои и тем подобни. От друга страна, по мое време, много млади хора се самоубиваха. Сега като че ли са по-редки такива случаи.

# 7
Природата ни е такава, така е създаден животът. Както животните се изяждат по между си и ние така. Разлика няма дори в разума. Жалко, че има хора, които посягат на дете, човек и други живи душички.

# 8
Но аз наистина хич не съм и чувала за подобни неща преди 10тина години --става дума за такива масови безсмислени убийства и побои и то от млади хора. Тогава си се трепеха разни мутри.

Това не е вярно. Мога да ти цитирам десетки тежки криминални случаи с участието на младежи и дори деца, за който период пожелаеш. Въпрос на гласност и достъп до информация.
Нивата на младежка и детска престъпност у нас не са по-високи от тези в страните с висок стандарт на живот. Информирай се, почети, тенденциите са еднакви навсякъде по света.
И някак темата ти не оставя усещане, че желаеш да се дебатира по проблема, а по-скоро да поплюем колко е зле българската младеж. Ми не, не е. Не и по-зле от останалата европейска.

# 9
Имаше такива случаи, просто се забравят с времето. Например оня хубавец, който беше убил баща си, втората си майка и 4-годишното си братче. Психопати винаги е имало.

# 10
Но аз наистина хич не съм и чувала за подобни неща преди 10тина години --става дума за такива масови безсмислени убийства и побои и то от млади хора. Тогава си се трепеха разни мутри.

Това не е вярно. Мога да ти цитирам десетки тежки криминални случаи с участието на младежи и дори деца, за който период пожелаеш. Въпрос на гласност и достъп до информация.
Нивата на младежка и детска престъпност у нас не са по-високи от тези в страните с висок стандарт на живот. Информирай се, почети, тенденциите са еднакви навсякъде по света.
И някак темата ти не оставя усещане, че желаеш да се дебатира по проблема, а по-скоро да поплюем колко е зле българската младеж. Ми не, не е. Не и по-зле от останалата европейска.
Не съм написала ясно темата, не съм насочила критиката си към българската младеж, защото е българска, а защото аз на тази възраст съм се смятала за "българска младежка" била съм най-вече свързана в България, независимо дали физически в нея,  имам поглед само над тази субкултура. Не бих могла да направя сравнение между немската младеж преди 10 години и сега, нито пък за Американската, въпреки, че съм била там като младеж, просто защото не съм била така вписана в тяхната култура за да съдя по свои познати за общи тенденции.
Тоест дефинирам  своите преживявания и опит както и тези на моите близки от онзи период именно с понятието "млади българи", (макар, че наистина съм била и години с хора от цял свят, но пак те са били по-скоро частни представители).
Цитирай ми някакви подобни убийсва от преди 10 години, за да не си голословна? Но да са в рамките на една година, поне три-четири. Може би, разликата ем, че не съм чела вестници изобщо през онзи период (което си е така) и не съм се интересувала нито от политика нито от новини.  Laughing а само от гаджета, любови, диети и изпити.

# 11
Цитирай ми някакви подобни убийсва от преди 10 години, за да не си голословна? Но да са в рамките на една година, поне три-четири. Може би, разликата ем, че не съм чела вестници изобщо през онзи период (което си е така) и не съм се интересувала нито от политика нито от новини.  Laughing а само от гаджета, любови, диети и изпити.

Не съм Бърдс, но точно 2004 станаха две доста известни "детски" убийства - Антония и Мария убиха съученичката си Маргарита, Кристиян уби Кристин.

# 12
Цитирай ми някакви подобни убийсва от преди 10 години, за да не си голословна? Но да са в рамките на една година, поне три-четири. Може би, разликата ем, че не съм чела вестници изобщо през онзи период (което си е така) и не съм се интересувала нито от политика нито от новини.  Laughing а само от гаджета, любови, диети и изпити.

Ето ти информация от 1998 до 2006: http://stopchildabuse.myblog.de/stopchildabuse/page/19915373/Vermisste-Kinder Обърни внимание на възрастта на жертвите и на възрастта на извършителите.
Ето ти още един от 2005: https://www.wsws.org/de/articles/2005/09/mord-s24.html
От Германия са. За разнообразие.

Ето ти един материал с доста информация в него за детската престъпност от 2003 до 2008:
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/detskite-prestypleniia-v … -zhestoki-2945771
Имам някъде и самото изследване, но не ми се търси, а и то се състои предимно от графики и таблички с цифри. 

Това достатъчно ли е? Или искаш конкретни случаи, с прилежащите им жълтини?

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 22:55 от BirdsFlu

# 13
Съвсем наскоро по една от реалити тв-тата гледах предаване за едно детенце, с което вторият баща се гавреше пред очите на майката. Дори и социални идвали и не видели, че детето е със счупен гръбнак. Изроди има навсякъде.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт