Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 695
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 30
Медиите ли ми създават грешна представа, или наистина са зачестили подобни прояви и по някакви причини липсата на човечност и емпатия и социопатията нарастват сред младото поколение?

Абсолютно медиите създават изкривена реалност, това им е работата.

# 31
Това са луди хора, все повече луди има.. Нормален човек би ли пребил 3 годишно?
Не искам да отклонявам темата в друга посока, но в случая майката на тригодишното е за пребиване....

Изобщо не е за пребиване. Заврете си балканските скрупули отз.. Единствената и грешка е, че не е преценила правилно детегледачите. Не е длъжна да наеме задължително жена или момиче за гледане на детето.
Аз лично съм наемала обратен мъж за гледане на сина ми. Не ме е притеснило нито, че е мъж, нито че е гей. Преценила съм, че не е педофил, не е склонен към насилие и е отличен педагог. Както и очаквах, справяше се блестящо със задълженията си на детегледач.
Не ми го побира ума как така е оставила детето на тези хлапетии, но все пак не съдете майката толкова, не се знае каква е била ситуацията и защо и се е наложило да остави детето при тези. Все пак е отглеждала детето си сама и най-вероятно не е имала на кой да разчита. Единственото което в момента мога да кажа е дано се оправи детето и да няма последствия. Tired

# 32
Не съдете майката, защото едва ли и вие сте света вода ненапита.
Кой крив, кой прав - има служби и съд да разплитат случая.
Икономическата ситуация в страната е такава, че сумати семейства са разпръснати на части за работа и подпомагане на близки по целия свят. Колко много случаи има на пострадали деца - станали жертва от двете страни на престъпленията, защото родителите им работят в чужбина. Последиците от тази ситуация я виждаме точно в такива случаи. Това е положението.

# 33
  • София
Полина, ако щеш се съгласявай с мен. В същност, както уточних, ако правилно помня и съм описала нещата за социопатията (то е и психопатия), не си съгласна с психиатрите, а не с мен. Психопатите/социопатите не страдат, не са действително емпатични към хората, които са жертви на постъпките им.

# 34
какъв е случаят с 3-гоишното?

http://dnes.dir.bg/news/poboy-mladezhi-prebito-dete-19581064?nt=10

Странно е, че за тази немалка сума майката не е намерила някоя жена или баба.

# 35
  • София
да, прочетох и аз. Виновни са и тримата  - и двете момчета, и майката. Не може да се оставя 3-годишно дете, на всичко отгоре нелегално, на някакви непознати. Осемнайсет.годишните не са подходящи за детегледачи, те си имат други неща в главите. Господ да й е на помощ на тази майка цял живот.

# 36
да, прочетох и аз. Виновни са и тримата  - и двете момчета, и майката. Не може да се оставя 3-годишно дете, на всичко отгоре нелегално, на някакви непознати. Осемнайсет.годишните не са подходящи за детегледачи, те си имат други неща в главите. Господ да й е на помощ на тази майка цял живот.

Напълно съм съгласна с теб, Анди.

# 37
майката на детенцето е постъпила много безотговорно.
сигурно ѝ е трудно сама с дете, но не може да оставиш най-милото си на двама тийнове. все пак не става дума за инцидент, при който не е имала избор на кой да остави детето си. заминавала е на работа, планирала го е, имала е време да му осигури адекватни грижи. има частни градини с пансион, защитени къщи за малки деца. майката има и приятели, можела е да разпита дали майката на някой от тях може да се погрижи за детето, напр., или близка, на която има доверие. много наивно и доверчиво е подходила, за съжаление, случилото се с детето е ужасно.
дано да оцелее и да се оправи милата душичка!

# 38
  • Бургас
Освен пълнолетие детегледачът трябва да има и навици.Само който е гледал дете има такива.
Големият ми син и дъщеря ми имат 19 години разлика,но в началото не съм си помисляла да я оставя,не защото нямам доверие на сина си,а защото няма навици.След година две и двамата ми сина реагираха по-адекватно даже от жена,която е позабравила майчинството.Въпреки това съм я оставяла само докато спи да отида до магазина за 10 минути.
Ужасно е за детето и майката.Най-важното е да се оправи малкото! Praynig

# 39
  • София
точно, и това също имах предвид.

# 40
Не виня майката.
Гледала съм скрита камера с детегледачка, която не мога да ви опиша какво правеше с дете, почти бебе. Дори стъпваше с цялата си тежест в/у него!
Няма как човек да предвиди това, дори да остави детето си на жена, която изглежда нормално.
Дано детето се оправи - и физически, и психически.

# 41
майката на детенцето е постъпила много безотговорно.
сигурно ѝ е трудно сама с дете, но не може да оставиш най-милото си на двама тийнове. все пак не става дума за инцидент, при който не е имала избор на кой да остави детето си. заминавала е на работа, планирала го е, имала е време да му осигури адекватни грижи. има частни градини с пансион, защитени къщи за малки деца. майката има и приятели, можела е да разпита дали майката на някой от тях може да се погрижи за детето, напр., или близка, на която има доверие. много наивно и доверчиво е подходила, за съжаление, случилото се с детето е ужасно.
дано да оцелее и да се оправи милата душичка!
Абсолютно! Имам детенце на близо 3 години,откакто чух за този инцидент не спирам да мисля за това мъниче и не мога да намеря обяснение как една майка може да остави детето си на двама тинейджъри един от които с прякор the bloody legend или нещо такова....и не става въпрос за липсата на пари-за 1200 лв може да се намери къде,къде по адекватно решение....освен това детето е посещавало и градина -не става въпрос за целоднева на заетост ,а за ангажимент от 5:30 до 8:00 на др ден...непонятно ми е ...дано да се оправи детенцето Whistling

# 42
  • София
и това дете няма нито една баба, леля и изобщо някой роднина, който да го гледа няколко седмици? Нищо чудно работата да е била съвсем друга.

# 43
Е, хайде сега, все едно на всички родителите им са живи и здрави и имат сестри и братя. Пък и не всеки търси занимава роднините си, някои предпочитат да наемат човек.
По-виновни са съседите, на които им е отнело 3 дни да звъннат на 112 Crazy

# 44
  • София
е, наела е! Видя се резултатът!

Общи условия

Активация на акаунт