Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 724
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 15
аха, еми значи отговорът е "не" и нищо ново под слънцето и няма какво да се впечатлявам ... хаха, чета коментарите под една от тези стари статии и там възмутени като мен пишат "какво става с днешната младеж".

# 16
Из една от статиит, които ми пратихте, от 2008-ма
"Жестокостта, хладнокръвието и арогантността, с които деца извършват престъпления, са все по-големи.

Въпреки че количествено детската престъпност не се е увеличила сериозно, се влошават други показатели - пада например възрастовата граница, от която детето има агресивни прояви. Увеличават се хулиганските мотиви и отчуждаването от обществото.

Това сочи изследване на насилието сред деца, направено от Научно-изследователския институт по криминология и криминалистика на МВР за пет години до 2008 г.

Данните бяха представени днес на конференция за насилието върху и от деца от представителката на инситута Нина Белова.

Според тях делът на убийствата, извършени от деца, е 5,5-6%. 20 на сто сексуалните посегателства и 11 на сто от телесните повреди също са детско дело. От дете е извършен всеки пети грабеж и всяко осмо изнудване.

Данните от 2009 г. показват лек спад в относителния дял на престъпленията - с 1 на сто.

Една от обезпокоителните тенденции е, че нараства насилието, извършено от момичета - при това изключително грубо и демонстративно.
"
Явно има все пак някакви тенденции...

# 17
  • София
Авторке, ти днес като драма-куин ли се изживяваш! Лятноо време нали трябва все да пишат и говорят за нещо, направо дюшеш им дойде на медиите този случай, а покрай него по стар журналистически обичай се вадят още такива, за да може драгият зрител и читател като теб да охка и ахка. Кога за последен път видя значението на "масови убийства"?

Винаги е имало такива случаи и ще има. Ако правилно помня, това си е с предразположеност, има такива хора, те просто си носят такива съвкупности от черти. Повечето не убиват, но се проявяват достатъчно в ежедневието уж по-невинни постъпки. На тях просто не им дреме за другите, нищо че могат да дават вид, че и би могъл дори да се закълнеш, колко добри хора са. състоянието на общесвените порядки могат да поощрят проявата. В статията не е написано с ъпросната две хиляди и осма с какво я сравняват. На всичко отгоре няма никакви други числа, няма конкретна извадка от проучването. На всичко отгоре в статията не се говори за социопатия, а за детската престъпноост.

# 18
Това са луди хора, все повече луди има.. Нормален човек би ли пребил 3 годишно?

# 19
Аз не съм съгласна с Андариел. Децата не се раждат психопати, такива ги прави обществото, възпитанието, което получават вкъщи, както и отношението на обществото към тях.

Помня случая с Мария и Антония и съм бясна, че са пуснати на свобода! веднъж убили, пак могат да го направят. Завистта за готини дрехи и гаджета води до лоши неща.

Една от причините за деморализирането на младежите е, че  отвратителни неща като цигарите, алкохола и дрогата са достъпни за тях. Втората причина е липсата на контрол над децата от страна на родителите - с какви хора общуват, къде ходят и какво правят. Родителите работят и нямат време за децата си. Cry Третото нещо са криминалните филми и новините от САЩ за техни връстници убийци.  Децата са като попивателни, впечатлителни са и като видят как тинейджър с автомат влиза безстрашно в гимназия в Атланта примерно,  го смятат за много гот.  Филмите ги карат да губят връзка с реалността. Четвърто - рок, рап, хип- поп, хард - рок, хеви метъл и подобна крещяща музика , пълна с неприлични, мрачни и откачени текстове влияе зле на децата.  Не забравяйте  модерният допреди няколко години емо стил, нито как в момента децата копират прическите, тоалетите и поведението на "звезди" като Риана, Бионсе,  Бритни Сппиърс, Андреа, Ниолета Лозанова, Фики........... Петото нещо е лесният достъп до интернет, където спокойно можеш да намериш информация за убийства, бомби и какво ли не. Шестото е, че вече нацистката литература не е забранена, продава се свободно, даже в интернет я има за теглене немската детска антиеврейска книжка за гъбка някаква...........Липсата на хора за пример, липсата на мечти и потивация за учене и за бъдещето също води до деградация.

Не случайно при социализма децата са учели, участвали са в кръжоци, групи по интереси и таланти, имало е екскурзии, ленински съботници...........то е било точно с цел децата да не мислят за глупости, да не си пилеят времето напразно и да  са заети да мислят за други неща, далеч от насилие и омраза.

Сега на такива като мен, които обичат да четат книги, ходят в библиотеката или си купуват от книжарницата, които слушат музика, гледат научнопопулярни канали и хубави филми без насилие (бозави), които се интересуват от екскурзии, опазване на околната среда, които посвещават време на учене, развитие и на близки и любими хора - на такива всички се присмиват и подиграват и никой не ги взема насериозно, нямат приятели и ги смятат за странни.

Днес се приема за нормално да се напиваш и дрогираш, да пушиш и да почнеш със секса на 15, да псуваш, да си грубиян, да можеш да биеш, да лъжеш и мамиш...........

Не знам какво очаквате при разпадащ се морал! Thinking

# 20
Не искам да отклонявам темата в друга посока, но в случая майката на тригодишното е за пребиване....

# 21
Малко информация за един от биячите. Не посочвам източник, защото за вас той не е сериозен! Но пък потвърждава  моето мнение по - горе!
Цитат
Прякорът на Първев е Bloody Legend. Патрик Първев и Александър Донков се оказаха фенове на Енгърфист - диджей, чието вдъхновение са серийните убийци и психопатиите. Екипът за концертните изяви често носи на сцената хокейни маски като Джейсън от поредицата от филми на ужасите "Петък 13-и". Заглавията на част от парчетата са "Маниакален убиец", "Криминално побъркан" или "Сдружение Убийство". На официалната страница на Енгърфист има "Кът на психопата", където се помества поезия на негови фенове със страшен характер. Първев се проявява и като геймър, участвайки отново в игри с насилие. Официалният му никнейм в тях пък е The Bloody Legend (Кървавата легенда). Най-безобидното, което харесва, е творчеството на рапъра Лил Уейн.

# 22
Не бих ги нарекла социопатии, а психопатии. Броят им е нарастнал не само, заради по-голямата публичност, а най-вече заради нарастването броя на зависимите от дрога. Този "animal syndrome" се развива ос овно при хора консумиращи психостимуланти, кока и всичките им  производни. Нискочели родители изс---т едни биологични единици, които ги хвърлят на улицата да бъдат култивирани в стил джунгла.  Sick #Crazy

# 23
  • София
какъв е случаят с 3-гоишното?

# 24
Не искам да отклонявам темата в друга посока, но в случая майката на тригодишното е за пребиване....

Изобщо не е за пребиване. Заврете си балканските скрупули отз.. Единствената и грешка е, че не е преценила правилно детегледачите. Не е длъжна да наеме задължително жена или момиче за гледане на детето.
Аз лично съм наемала обратен мъж за гледане на сина ми. Не ме е притеснило нито, че е мъж, нито че е гей. Преценила съм, че не е педофил, не е склонен към насилие и е отличен педагог. Както и очаквах, справяше се блестящо със задълженията си на детегледач.

# 25
Да, и 18 годишният Александър е бил отличен педагог, нищо, че не е завършил още вечерното училище. ooooh!

# 26
Балканските скрупули нямат нищо общо със законовите разпоредби. А законът е еднозначен, че единственият начин да се "преотстъпят" родителски права, е чрез съда. Дори и генерално пълномощно не върши работа в някои случаи - като например при подписване на информирано съгласие за специфични медицински процедури. Пълната отговорност за детето се носи от родителя.

# 27
Балканските скрупули нямат нищо общо със законовите разпоредби. А законът е еднозначен, че единственият начин да се "преотстъпят" родителски права, е чрез съда. Дори и генерално пълномощно не върши работа в някои случаи - като например при подписване на информирано съгласие за специфични медицински процедури. Пълната отговорност за детето се носи от родителя.

А ти като си шитваш детето на бабата да го гледа през лятото, преотстъпваш ли и родителските права чрез съда?
Законът казва ли да претстъпваш родителските си права чрез съда на детегледачите, като наемаш такива? Що се правите на недоразбрали? Тя носи отговорност за детето си, както и наетите детегледачи. Така че те ще отговарят пред съда в случая. Честно казано, реакцията ви е точно такава, каквато очаквах. Само дето за моя изненада закъсня малко.

# 28
А ти като си шитваш детето на бабата да го гледа през лятото, преотстъпваш ли и родителските права чрез съда?

А ако не си "шитвам" детето на баби, имам ли право да коментирам ЗАКОНОВИТЕ ПОЛОЖЕНИЯ, или не?

Защото ако ще навлизаме в конкретика, не ползвам детегледачки и това е една от причините. Детето ми посещава занимални и занимания, организирани от юридически лица, с които подписвам договор. Знам, че е трудно за схващане, особено от хора, които удобно заобикалят закона.

# 29
  • Ямбол
Колко пребити деца от баби и дядовци имаме и колко са малтретираните от детегледачки, Сиренце.
Трябва да си много тъпа овца да си зарежеш тригодишното дете на някакви непознати и да хукнеш да свириш по корабите

Общи условия

Активация на акаунт