Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 621
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 60
Прочетох я.
Само една майка го намира за нормално.
Ник - Виктория Русева.

# 61
  • София
Недей така сега, НСЧ, важното е човекът да пореве колко е зле днешната младеж и майка й  Laughing
Ама учели, ама работели младите - нищо подобно! Само наргилета пушат и по барове ходят  Naughty

# 62
Не виня майката.
Гледала съм скрита камера с детегледачка, която не мога да ви опиша какво правеше с дете, почти бебе. Дори стъпваше с цялата си тежест в/у него!
Няма как човек да предвиди това, дори да остави детето си на жена, която изглежда нормално.
Дано детето се оправи - и физически, и психически.

Не съм много съгласна тук. И аз съм гледала клипа с детегледачката, и клипа с акушерката, и един клип, в който самата майка си пребива бебето. Вярно е, че гаранция няма никога, но една отговорна майка е длъжна да се постарае да сведе до минимум вероятността детето ѝ да пострада и да му осигури най-адекватната грижа според възможностите. За 1200 лева можеше да намери опитна детегледачка с препоръки или поне някоя мила пенсионерка. Тогава вероятността подобна трагедия да се случи би била десетки и стотици пъти по-малка, отколкото с това пишлеме - . А така да си говорим, че винаги може да се случи, ами то и като изляза навън, може да ми падне тухла на главата и да умра, но вероятността това да стане ако се разхождам по средата на магистралата, е по-голяма. За мен майката е постъпила безотговорно в случая. И не съм света вода ненапита, но "прегрешенията" ми не могат да се сравняват с това.

# 63
Не знам. Не мога да говоря така убедено без да ги познавам. Възможно е да е познавала момчетата и да е предпочела да остави детето при познати, а не съвсем чужди хора. А че те са се оказали не това, което е предполагала е друг въпрос...

# 64
Преди време четох една книга "Убиец с полицейски пагони", за пресътпленията по соц време.
Имало ги е, но не са били така раздухвани, дъвкани и предъвкани от всички медии.
Днес, заглавия започващи с "ШОК!" "УЖАС!" и тнт са ежедневие, не че не се случват и хубави работи - разбира се, че се случват, просто както бе писано по-напред в темата,те не продават. Търси се сензацията!

Но иначе съм съгласна, поне по мои лични наблюдения, че много се опростачиха хората, а оттам и всички тези последствия. Онзи ден направих забележка на едни пубери, които замеряха една лежаща на сянка бременна котка, с камъни. Е, изрепчиха ми се (хубавото е, че не съм дребна и им се озъбих подобаващо насреща).
Абе всичко идва от средата, а тя в много случаи, си е... плачевна.

# 65
Скрит текст:
Не виня майката.
Гледала съм скрита камера с детегледачка, която не мога да ви опиша какво правеше с дете, почти бебе. Дори стъпваше с цялата си тежест в/у него!
Няма как човек да предвиди това, дори да остави детето си на жена, която изглежда нормално.
Дано детето се оправи - и физически, и психически.

Не съм много съгласна тук. И аз съм гледала клипа с детегледачката, и клипа с акушерката, и един клип, в който самата майка си пребива бебето. Вярно е, че гаранция няма никога, но една отговорна майка е длъжна да се постарае да сведе до минимум вероятността детето ѝ да пострада и да му осигури най-адекватната грижа според възможностите. За 1200 лева можеше да намери опитна детегледачка с препоръки или поне някоя мила пенсионерка. Тогава вероятността подобна трагедия да се случи би била десетки и стотици пъти по-малка, отколкото с това пишлеме - . А така да си говорим, че винаги може да се случи, ами то и като изляза навън, може да ми падне тухла на главата и да умра, но вероятността това да стане ако се разхождам по средата на магистралата, е по-голяма. За мен майката е постъпила безотговорно в случая. И не съм света вода ненапита, но "прегрешенията" ми не могат да се сравняват с това.

+ 1 .

Ако, фейсбук профила на кандидат детегледачка мяза на това  - www.facebook.com/patrik.parvev?fref=photo , колко ли от вас ще я наемат с чиста съвест  Whistling

Не е задължително да значи ,че ще ти пребие детето до смърт,но със съгурност подобен човек има определени проблеми и не е най-добрата опция за детегледач .  Whistling

# 66
Аз разбрах, че не тя ги е наела, а упълномощен от нея човек.

# 67
Недей така сега, НСЧ, важното е човекът да пореве колко е зле днешната младеж и майка й  Laughing
Ама учели, ама работели младите - нищо подобно! Само наргилета пушат и по барове ходят  Naughty
Майките са отговорни на 100%  Peace Както и бащите !

# 68
Понеже четох от тук, от там няколко статии по въпроса, но не разбрах нещо, та да питам.
Тази майка си е оставила 3-годишното дете на грижите на 18-годишен и е заминала да работи в чужбина ли?
Прочетох, че не е ясно как и защо едното момче (Патрик) се е оказало в жилището. Майката имала договорка само с Александър. Има версия и че друга жена го е наела, която от своя страна била наета от майката. Но последно от разпитите станало ясно, че Александър е живял една седмица с майката и малкото дете, преди да реши да го наеме. Луда работа при всички случаи.

# 69
Цитат
Аз разбрах, че не тя ги е наела, а упълномощен от нея човек.

Още по - зле ... И това дете,ако оцелее, какво ще стане с него ? ... Ще си го върнат на майката, а тя ще си дойде и ще си го прибере ?

Погнусата,която изпитвам от 18 годишните младежи гаврили се многократно с 3 годишно дете, е почти толкова силна и към " майката" .
А тия изроди и записвали . Четох някъде,че използвали и вода за наказание ... Само не бяха написали дали вряла или ледена . Изроди .  В най-добрия случай ,като станат на 30 ще излезнат от затвора. На такива трябва да се назначава и кастрация .

# 70
Но иначе съм съгласна, поне по мои лични наблюдения, че много се опростачиха хората, а оттам и всички тези последствия. Онзи ден направих забележка на едни пубери, които замеряха една лежаща на сянка бременна котка, с камъни. Е, изрепчиха ми се (хубавото е, че не съм дребна и им се озъбих подобаващо насреща).
Абе всичко идва от средата, а тя в много случаи, си е... плачевна.

Ох, точно пък в миналото какво се правеше с животни  Tired сега даже имам чувството, че много намаляха. В моето детство дете с прашка да стреля по животни беше ежедневие.

# 71
Понеже четох от тук, от там няколко статии по въпроса, но не разбрах нещо, та да питам.

Тази майка си е оставила 3-годишното дете на грижите на 18-годишен и е заминала да работи в чужбина ли?
Ако може да се вярва на пресата (прочетено в различни източници), майката няма живи близки роднини (родителите й са починали отдавна, за братя и сестри не се споменава). Бащата не се интересува от детето и вероятно не го е припознал защото то носи фамилията на майка си.
За детето се грижи сама, през лятото ходи да свири за да изкара пари. Наема хора да гледат детето като плаща 1200 лв. Наела е възрастна жена да го гледа, но жената се е разболяла. Младежите са наети от упълномощено лице (тук не е съвсем ясно кой ги е наел). Майката всеки ден е общувала с детето по скайп и вайбър. Помолила е съседите да проверят какво става след като 1- 2 дена никой не и вдигал телефона.

Дълбоко съчувствам на майката.

# 72
Преди време четох една книга "Убиец с полицейски пагони", за пресътпленията по соц време.
Имало ги е, но не са били така раздухвани, дъвкани и предъвкани от всички медии.

Криеше се. Колко хора знаят за клането в блок на Студентския град по Коледа 1974 - 8 убити (сред тях бременна) и 8 тежко ранени, пак е извършено от непълнолетен. Разчуло се е, защото сред жертвите са чуждестранни студенти.

# 73

За детето се грижи сама, през лятото ходи да свири за да изкара пари. Наема хора да гледат детето като плаща 1200 лв. Наела е възрастна жена да го гледа, но жената се е разболяла. Младежите са наети от упълномощено лице (тук не е съвсем ясно кой ги е наел). Майката всеки ден е общувала с детето по скайп и вайбър. Помолила е съседите да проверят какво става след като 1- 2 дена никой не и вдигал телефона.

Дълбоко съчувствам на майката.

Ами не, вече има версия, че Александър е живял една седмица с нея и детето преди да реши да го наеме. Дори и да е вярна другата версия, че възрастна жена наета от нея, от своя страна е наела Александър, не само че не съчувствам на майката, ами и съм дълбоко възмутена от подобна безотговорност. Хич не ме трогват глупостите, че сама си гледала детето. Познавам жени, тук в чужбина, които сами си гледат децата и никоя от тях не ги е оставила в България на грижите на сополанковци или въобще на чужди хора.

# 74
  • София
Леле, 1200 лв! Да ме беше викнала мене! Тъпа изкукуригала музикантка. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт