Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 397
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 135
пс. аз не бих се доверила и на миловидна баба/жена. откъде да я знам каква е в действителност.

Има жени, които си гледат децата сами (без бащата на детето и двете баби) и не на всички им е възможно да си намерят работа от 8 до 16 от понеделник до петък  Rolling Eyes

Лесно е да се дава акъл, да се възмущаваме и да плюем по другите, когато има кой да ни плати сметките и ние да се изживяваме като образцови майки героини по форумите  Rolling Eyes

# 136
  • София
Тази трябваше да я арестуват на летището, не да ѝ вземат интервюта.

На същото мнение съм. Вината и отговорността й са много по-големи на тези на хлапетата.

# 137
  • Ямбол
....
Лесно е да се дава акъл, да се възмущаваме и да плюем по другите, когато има кой да ни плати сметките и ние да се изживяваме като образцови майки героини по форумите  Rolling Eyes

Разбира се, че е лесно. Детето не е кукла, която желаеш, щото нали било много желано. Детето е отговорност, която ако не можеш да поемеш, не създаваш.

# 138
  • Другата България
пс. аз не бих се доверила и на миловидна баба/жена. откъде да я знам каква е в действителност.

Има жени, които си гледат децата сами (без бащата на детето и двете баби) и не на всички им е възможно да си намерят работа от 8 до 16 от понеделник до петък  Rolling Eyes

Лесно е да се дава акъл, да се възмущаваме и да плюем по другите, когато има кой да ни плати сметките и ние да се изживяваме като образцови майки героини по форумите  Rolling Eyes

Мдаа....интересно, ако наистина си в описаната позиция, и не се доверяваш на миловидна баба/жена, кой ще ти гледа детето? Ето, сега през август някои ясли не работят, аз знам за една конкретна в Сф, че правят ремонт /в Ст град/, щото колежка е в неплатен да си гледа внучето. Има и още със сигурност.

# 139
Тази трябваше да я арестуват на летището, не да ѝ вземат интервюта.

На същото мнение съм. Вината и отговорността й са много по-големи на тези на хлапетата.

И пак жертвата виновна, че не се е пазила достатъчно. ooooh!
Този път не са хлапета, обаче.

# 140
  • Ямбол
Има лицензирани агенции за детегледачки. Не че са гаранция, но поне те имат интерес да не им се петни името и биха си подбирали кадрите. Ама да оставиш детето си на някакви откачалки, само по-голяма откачалка може да го направи.

# 141
Мдаа....интересно, ако наистина си в описаната позиция, и не се доверяваш на миловидна баба/жена, кой ще ти гледа детето? Ето, сега през август някои ясли не работят, аз знам за една конкретна в Сф, че правят ремонт /в Ст град/, щото колежка е в неплатен да си гледа внучето. Има и още със сигурност.

Многознайките във форума много добре знаят дали могат да поемат тази отговорност, когато са създавали деца. Знаели са със сигурност какво ще им се случи в бъдеще. А ако случайно недай си боже попаднат в такава ситуация, ще си дадат детето за осиновяване.  Crazy

# 142
Има лицензирани фирми, които предлагат услугата детегледачка, има родителски кооперативи, има приятели с деца, с които може да се редуват, частни ясли и градини. Варианти има, включително и избиране на подходяща работа за повече време с детето. Жената има жилище, така че това е един добър старт

# 143
  • Ямбол
...А ако случайно недай си боже попаднат в такава ситуация, ще си дадат детето за осиновяване.  Crazy
Искаш да кажеш, че единствената възможност една майка да има доходи е да ходи с месеци по корабите? Колко такива майки познаваш?

# 144
  • София

Ако си представите за миг, че сте сам-сами на света, без нито един близък, може би няма да съдите толкова строго майката и погрешните й решения.

Сериозно, драма?
Тази част от сериала съм я играла. Да, с дъщерята имахме живи баба/с паркинсон и обездвижена/ и дядо с деменция. Ами оживяхме, отгледах си я в София. Не съм наемала гледачки, но и  съобразявах работата и личния живот с детето. Даже успяхме да плащаме за частен старчески дом на баба ни.
Не я оневинявайте Невена-Малкия. Тя си е избрала да живее по този начин. Можеше да работи и тук, да преподава цигулка или нещо друго, музикално. Но не, трябва да сме на черешата, да свирим в долнопробни барчета в София, да ходим по фериботите. Близо 40 год. жена да се прави на велика рокерка с черен грим и парцали - грозно е.
Дано детето оживее, дано да няма последствия от малтретирането. И дано да го отнемат от майката-боклук.

# 145
Познавам една музикантка. Последно беше във филхармония, заплатата е смешна. Повярвайте, тя освен да свири, друго не умее. Ако не са договорите в чужбина, не може само себе си да гледа със заплатата си. За щастие, има мъж и родители, които й гледат детето.

# 146
Освен филхармонията има частни уроци по цигулка. Ако си наистина добър ще имаш много ученици. А майката се оказа, че е известна. Ако толкова и се свири по корабите-взима детето, гледачка и отиват. Щом е толкова добре платено не би трябвало да е проблем. В крайна сметка когато си родител детето трябва да е на първо място

# 147
Освен филхармонията има частни уроци по цигулка. Ако си наистина добър ще имаш много ученици. А майката се оказа, че е известна. Ако толкова и се свири по корабите-взима детето, гледачка и отиват. Щом е толкова добре платено не би трябвало да е проблем. В крайна сметка когато си родител детето трябва да е на първо място
личи си, че не си работила на кораб  Laughing

# 148
Е колко му е, майката ще свири, детето ще седи кротко наблизо...

# 149
На кораб не съм работила, обаче съм майка и като такава бих направила всичко по силите си, за да не оставям детето само с непознати с дни. Детето е дете само няколко години, после става по лесно. А през това време стандартът на живот може да се намали до минимум.

Общи условия

Активация на акаунт