Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 297
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 150
  • Ямбол
...
От този пост остава впечатление, че ти си боклук.
Защо, защото си е гледала детето и родителите ли? И защото не го е зарязала на някакви малоумни?

# 151
На кораб не съм работила, обаче съм майка и като такава бих направила всичко по силите си, за да не оставям детето само с непознати с дни. Детето е дете само няколко години, после става по лесно. А през това време стандартът на живот може да се намали до минимум.

Да, чух за една майка намалила стандарта на живота си до минимум, гледаше си детето без ток и вода и накрая социалните и го взеха  Rolling Eyes След това непознати хора и събираха пари, платиха и сметките и и пращаха дрехи и храна.
Явно за да проявите разбиране и съчувствие към друга жена, то тя трябва да си седи в къщи, да се прави на домакиня и след това да подсмърча по телевизията. А ако е силна и реши да се бори сама и не чака на подаяния е "майката-боклук" Rolling Eyes

# 152
Явно за да проявите разбиране и съчувствие към друга жена, то тя трябва да си седи в къщи, да се прави на домакиня и след това да подсмърча по телевизията. А ако е силна и реши да се бори сама и не чака на подаяния е "майката-боклук" Rolling Eyes

Глупости. Упреците към майката не са затова, че се бори сама, а заради начина, който е избрала за отглеждане на детето си и още по-конкретно за избора на детегледачи. Или ти намираш този избор за логичен, добре обмислен и правилен?

# 153
  • Другата България
Изборът на детегледачи не е правилен - това не вярвам някой да не го мисли.
Ама и всичкото мятане на камъни ми идва в повече.
Със сигурност съжалява за този избор, а и наглед нормални хора в един момент може да превъртят.
Да припомням ли случая с акушерката и бебето?
Онова как можеше да се предвиди?

# 154
Защо, защото си е гледала детето и родителите ли? И защото не го е зарязала на някакви малоумни?
Аз във форума не само си гледам сама детето и родителите ми, ами и съседските деца гледам, при това безплатно понеже съм супер оправна и предвидлива  Wink
А да си оставя детето на гледач/ка - абсурд  Naughty Дори и на градина не го пускам да ходи  Naughty

# 155
Добре бе B&C, ти твоето тригодишно дете би ли оставила на тези двамата да ти го гледат за три месеца?

# 156
...
От този пост остава впечатление, че ти си боклук.

Защото дава наклон кой какво трябва да работи. И ако е рок изпълнителка на 38 години било грозно. Понеже не пее чалга, чиито фен е потребителката, бива окачествена като боклук.
Момчето, което е наела е Александър и е син на неин приятел. Не е непознат. Виновна е за лоша преценка иза нищо повече. Не е нарушила закон, не го е оставила без надзор детето, както писа някой тук.

# 157
Добре бе B&C, ти твоето тригодишно дете би ли оставила на тези двамата да ти го гледат за три месеца?

Дано не ми се налага да разбирам какво бих направила ако изпадна в ситуацията на тази жена!  Praynig
Да се се съди и издават присъди отстрани е много лесно! Rolling Eyes

# 158
Изгледах новините. Типично по български беше поднесено всичко и нищо не разбрах. От една страна детето било много желано, плод на голяма любов, от друга - бащата изобщо не се интересува от детето, не го е припознал и майката не може да разчита на него да го взима дори при подобни екстрени случаи. Родителите на цигуларката са починали, няма близки роднини, но има много загрижени приятели. И нито един от тях не е бил в състояние поне да помогне в намирането на подходяща детегледачка. Нито един приятел  не се е осмелил да й каже, че наемането на подобни типчета за гледане на 3-годишно дете не е добра идея. Да й имам приятелите на тази Невена.... Close
Нахвърлянето върху тази жена обаче тук е доста брутално. Предложенията да се издържа като продавачка или нещо подобно са меко казано безумни. Тя е музикант, творческа личност, а не поредната посредствена кифла, излязла от кварталното СОУ. Направила е доста грешки в житейски план, за които сега плаща детето й. Най-голямата е, че си е позволила да даде живот, който не може да пази. Ще си носи и тя последствията от неразумните си решения.

# 159
Онова как можеше да се предвиди?

Надали, но точно поради тази причина, в другата тема, не съм попадала на упреци към майката.
Тук говорим за 18 годишно момче, намерено не знам си как и през какви познати или приятели, говорим за 3 годишно детенце и за доста продължителен период.
Не мога да повярвам, че при сумата, която се споменава, майката е нямало да намери доста по-сигурен вариант-агенция, детегледачка с опит и т.н. Да, риск винаги съществува, но задължение на майката е да го сведе до минимум. Свива ми се сърцето, когато слушам за детенцето, което бере душа в "Пирогов", но освен към насилниците, изпитвам яд и към майката.

И като дадоха толкова нейни приятели, които сипят суперлативи за нея и чакат загрижени през болницата, как пък не е могла да разчита на някои от тях, ако не за целия период, поне през ден, два да минават през апартамента и да проверяват как се справя това момче, имат ли нужда от нещо, добре ли е детето. Цялата история е много странна...

# 160
  • София
ссега  за три месеца ли излезе или за три седмици?

Щом изведнъж се оказа, че има толкова много приятели, защо никой от тях не е взел детето? Сега е лесно и те да се изказват как са й приятели, ама никой не е помогнал.

Вижте, според мен просто начинът на живот и мислене е такъв. Това с корабите е и откъсване от детето, иначе ще изкука, трябва и личният й живот някак да върви, а с малко дете за опашка и никаква помощ от роднини, нещата няма да се получат.

# 161
Това за майката "боклук" е меко казано прекалено. Моля се детето да  се оправи без последствия, както и се надявам социалните да не се разпъплят с показните си безмислени и често вредни пипала. /щото обикновено така правят  след такива новини/ Много неща не са ясни в тази история, някои вече се коментираха...обаче на мен ми направи впечатление това, че майката се е свързвала по скайп и е общувала с детето всеки ден...Как не е разбрала, че нещо не е наред? Нали  от болницата съобщиха за ежедневно насилие и следи от стари травми? Нещо или неща не се поднасят  вярно като информация Rolling Eyes

# 162
Мартин Карбовски осветлява някои моменти от историята:
http://www.lentata.com/page_7673.html

Ето ги лекетата:

# 163
  • София
Ън, според тебе да е продавачка е безумно. Защо, продавачките също са хора, имат семейства и деца гледат.
А какво и пречи да  работи като учителка по музика?
Сега ходи на хонорар по разни барчета-мазета, ако и когато ги  поканят. Работи се късно вечер, докато има клиенти. Ясно е, че и за това време и е трябвала гледачка. Няма как малчо да спи зад бара.
Според мене е трябвало да има доверени 2 жени за гледачки на детето. Ако едната се разболее да може да разчита на другата. В 18 етажния и блок сигурно е можела да намери 2 читави жени. За 1200 лв ще и гледат детето като писано яйце.

# 164
Това за майката "боклук" е меко казано прекалено. Моля се детето да  се оправи без последствия, както и се надявам социалните да не се разпъплят с показните си безмислени и често вредни пипала. /щото обикновено така правят  след такива новини/ Много неща не са ясни в тази история, някои вече се коментираха...обаче на мен ми направи впечатление това, че майката се е свързвала по скайп и е общувала с детето всеки ден...Как не е разбрала, че нещо не е наред? Нали  от болницата съобщиха за ежедневно насилие и следи от стари травми? Нещо или неща не се поднасят  вярно като информация Rolling Eyes

Освен това за старите травми, които не се разбра колко са стари-седмица, месец, пет, в някои медии се появи информация, че един или два дни не е успяла да го чуе, чак тогава се била притеснила и т.н.
И не мисля, че на някой тук му е приятно да обвинява майката, ако ставаше дума за жена, която има минимални месечни доходи, които не стигат нито за наем, сметки, храна, отношението щеше да е по-различно, сигурна съм. Едно от нещата, които е много неприятно и непонятно е, че явно говорим за жена с прилични доходи, която може да извади 1200лв. и вместо за тази сума да се погрижи да намали поне възможните рискови ситуации, тя ги дава на някакво си лапе, препоръчано ли, не знам какво точно, от разни други познати и т.н. Безумие!

Да, моля ви се, погледнете физиономиите на тези двамата и ми кажете кой адекватен човек, би си оставил 3 годишното детенце на грижите, на който и да е от двамата дори за ден, да не говорим за толкова дълъг период.

Общи условия

Активация на акаунт