Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 418
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 210
  • Tам през Атлантическия океан
Andariel, напълно съм съгласен с теб. А иначе родителите масово изпускат децата си заради бизнес .И какъв е смисълът да забогатееш като не си обърнал ей толкоз внимание на детето.Мислят си,че като платят скъпо обучение в частно училище всичко е точно. На мен например приоритет винаги са били децата.Отказвал съм работа ,която ще ме ангажира до степен да не мога да ги контролирам.

Самотен родител ли си ? Сам сама ли отглеждаш детето/децата си ?

Как е детенцето някой знае ли ?

Горкичкото , клетата майчица. Бог да е с тях  Praynig

# 211
Ми аз пък мисля, че всеки може да удря деца- и лелката, и съседката, и акушерката,и съучениците, и в парка постоянно има бити и убити. Но не е редно! Независимо от обстоятелствата. Майката наистина е постъпила безотговорно, и вероятно ще си понесе наказателната отговорност за това. Но това не значи че младежите са имали право да го бият, нали?! Ми то такива младежи бяха били същия ден дядо с две внучета, посред бял ден и пред погледите на кой знае колко хора. Айде стига извинения с възрастта им, за мен наблягането на възрастта е много смешно.

# 212
  • София
тези младежи няма дори какво да се обсъждат, техните родители също в един момент ще плащат за постъпките им цял живот.

# 213
Но това не значи че младежите са имали право да го бият, нали?!

То остана да са имали право. Само че такива като тях има много, родителите сме тези, които би следвало да положим всички грижи и да вземем необходимите мерки за да ги предпазим от тях.

Desss, малко пресоли супата с клетата майчица.

# 214

Ти твоето колко пъти си го оставяла със седмици на чужди хора?

На чужди не, но няколко пъти съм го оставяла за по 2 седмици със свекърва ми, докато беше бебе. Учих задочно и продължителността на очните беше толкова. В някои случаи се налага и не е смъртен грях - въпросът е отговорно да организираш грижата за детето, докато те няма. Ако нямах роднини, на които да разчитам, щях да потърся детегледачка с опит. Винаги има някакъв риск, въпросът е той да се намали до минимум. Най-тъпото в ситуацията е, че жената е имала достатъчно пари да осигури адекватна грижа за детето си. Просто не мога да си го обясня по друг начин освен с липса на акъл...

# 215
  • София
Питам за чуждите, пък дори да се броят приятели, не за баби и дядовци!

# 216
Не всеки има баби и дядовци или други живи роднини, на които да си остави детето при нужда.
И не всеки живее с мъж/жена.
Гледате от собствената си камбанария.
Да беше оставила детето само, да я плюете, но сега е грозно това, което правите.

# 217
  • София
Аз не я плюя, няма и за какво, то достатъчно тегли в момента. а ти какво би направила, ако беше на нейно място? Щеше на всяка цена да останеш музикант и да те няма със седмици и чужди хора да ти гледат детето, за да можеш ти да работиш в чужбина? То не е като да те няма за ден.два дори, а е редовно и за седмици.

# 218
Зависи от много неща. Човек решава според всички обстоятелства, които са му на главата към дадения момент, не по принцип. Но предполагам, че ако не става дума за непрекъснати такива ангажименти, а само от време на време, да, бих заминала извънредно.

# 219
Но предполагам, че ако не става дума за непрекъснати такива ангажименти, а само от време на време, да, бих заминала извънредно.

И да оставиш 3-годишно дете на 18-годишен, който не е точно отличникът на Математическата гимназия?

На кого въобще може да му мине през ума, че 18-годишен може да гледа седмици наред 3-годишно дете ако ще първият да е най-доброто, възпитано и отговорно 18-годишно момче на света?

# 220
  • София
от това, което се написа оставам с впечатление, че тя редовно си гастролира така, защото се страхува, че ще изпадне от листата на търсените. Това е начин на живот, начин на мислене, не само оцеляване.

Ако е вярно това, което е писал Карбовски, детето е било оставено на възрастен (обаче аз останах с впечатление, че е бащата, а не просто приятел), а той е бил толкова зает, че е оставил детето на своя син. Този и той е за съд, обаче ще му се размине. Сега майката и детето плащат И за неговата безотговорност.

# 221
  • София
18-годишна може да гледа 3-годишно.

ПП Казвам "18-годишна", защото бях свидетел на това.

# 222
  • София
18-годишна може да гледа 3-годишно, евентуално ако е нейно, и то ако има опит в гледането на деца. Никоя жена не се ражда научена, гледането на човешко дете е дейност, на която се учиш, не е достатъчен инстинктът. Опит имат момичета, които са гледали по-малки братя и сестри, но пак не е за гледане за седмици наред. Дори нашенските момичета, които ходят като детегледачки в чужбина, пак не са оставяни със седмици с 3-годишни деца, най-малкото защото родителите не смеят да ги оставят.

# 223
от това, което се написа оставам с впечатление, че тя редовно си гастролира така, защото се страхува, че ще изпадне от листата на търсените. Това е начин на живот, начин на мислене, не само оцеляване.
Много майки според мен са със сбъркан начин на мислене и начин на живот! Ама много! Дай да им забраним да имат деца! Сега говорим в офиса с колегите и за моя изненада трима /!/ от тях, от добри семейства с възможности и претенции, са расли като деца в ... седмични детски градини! Водили са ги в понеделник сутрин и са ги прибирали в петък следобед. Спомените им са ужасяващи на всичките. Рев и мъка. Но по онова време се е смятало за едва ли не нормално това да си оставиш детето на седмична детска градина или да го гледа баба на село и да тича цял ден по ливадите, да плува в реката, и никой да не го знае какво, къде и с кого прави. Тези родители /може и нашите родители да са/ нормални ли са били по съвременните критерии??? Заслужавали ли са да им се раждат деца?

# 224
Последно детето е оставено на тези двамата изроди ,на приятел ,на бащата или на някаква баба ?
Или все още не е ясно .
18-годишна може да гледа 3-годишно.

ПП Казвам "18-годишна", защото бях свидетел на това.
Да за ден-два -три ,но за повече не бих си поверила детето и то ако става въпрос за брат или сестра .

Общи условия

Активация на акаунт