Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 290
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 525

Да не сбърка човек, да не падне и тълпата ще го премаже в истерия. После всеки ще забрави, защото тълпата , това не е той.
В това ли се припознаваме с тази тема? В скрити в тълпата отмъстители?
Помните ли филма http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=281206
наказание от тълпа http://e-vestnik.bg/?p=976&cp=1
Особено жестоката история за:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%B2_%D0%BD%D0%B0_%D … D0%B8%D1%86%D0%B8

Нека не забравяме , че всички сме хора и че съдбата е доста поврътлива.

# 526
  • в кукувиче гнездо
Да, и на мен тук ми прилича на светата инквизиция. Някои персони се самозабравиха.

# 527
Да, и на мен тук ми прилича на светата инквизиция. Някои персони се самозабравиха.

Извинявай, ти коя беше, че да обявяваш кой какво да мисли и къде и как да си изразява мнението?

Peterson, да не ти е лошо?

# 528
  • в кукувиче гнездо

Извинявай, ти коя беше, че да обявяваш кой какво да мисли и къде и как да си изразява мнението?

Peterson, да не ти е лошо?
Моля? Нещо да не въртиш пръстче?

# 529

Ако ти кажа, че ми е лошо ти какво ще направиш? ще ми кажеш да ти се разкарам от главата или ще ми помогнеш? Хипотетично питам. 

# 530
На инквизиция е било подложено детето. А майката не само не е била там да го защити, но собственоръчно му е подбрала инквизиторите и въпреки някои тревожни индикации не се е върнала да се погрижи за него. Всеки прави грешки. За грешките се плаща. Не поради злоба или отмъстителност. А за да си научи човек урока. Обществените норми са създадени, за да ни защитават всички от индивидуалната безотговорност, каквато е проявила майката. Имаме право като членове на обществото да се интересуваме защо една майка решава да си остави тригодишното дете на 18-годишен бияч /както е видно от профилите му в социалните мрежи/, и то за период от три месеца. А съответните институции задължително трябва да се ангажират да проследят ситуацията с условията на отглеждането на това дете оттук-нататък.

# 531
Каква инквизиция ooooh!. Коментира се липсата на трезва преценка за отглеждането на едно дете.
Аз разбирам, че някои родители са принудени да работят нещо, което не е съвсем в угода на децата им, но има начин да се реши този проблем, по по-адекватен начин. Тя работи това от години, за три години аз лично бих изградила контакти с агенции, или гледачи на които мога да разчитам.

От информацията, която може и да е непълна и грешна, става ясно, че тя в последния момент е оставила детето, неясно на кой, за да не пропусне ангажимента си. Ами да, не е отговорно.

Не мисля, че трябва да и отнемат детето, а да работят с нея и да и помогнат да създаде нормални условия за отглеждането му. Не знам защо се е насадила тази мисъл, че деца се отнемат за дреболии. Няма такова нещо. Първо се работи с родителите и им се дава шанс, ако се прецени, че имат потенциал.

# 532
Пълно е с късогледи лигли, които си нямат грам понятие какво е да си съвсем сам с едно дете
Много лесно е да се гледа от своята гледна точка с баби и гледачки на една ръка растояние
Ритайте падналия, отива ви, в някои даже и не съм се съмнявала, че именно това ще направите
Лесно е да се сочи с пръст, а колкото от сочещите са готови да помогнат на една такава самотна майка ...
Нека позная, нула разбира се

# 533
W'A'S'P' , ами хайде де...къде са й били приятелите, които сега гордо си кичат името в списъка във Фейсбук  ooooh! Къде са били да си предложат помощта ?! Аз няма ка кда й помогна на Невена, защото не я познавам, но на моя позната бих помогнала !

Казха го и вчера - широко затворени очи - майката, съседите, приятелите, всички!

# 534

Не мисля, че трябва да и отнемат детето, а да работят с нея и да и помогнат да създаде нормални условия за отглеждането му. Не знам защо се е насадила тази мисъл, че деца се отнемат за дреболии. Няма такова нещо. Първо се работи с родителите и им се дава шанс, ако се прецени, че имат потенциал.

Ами време е някой да се ангажира и да помогне.

Rima77 задължения има обществото само когато трябва да порица и накаже или и когато трябва да разбере и помогне. Защото къде е това общество, когато майката е в нужда ? Същото това общество в много други теми в този форум например, вика - да си го гледа щом го е родила. Това общество тогава няма задълбжения. Майката се опитва да го гледа както може и се случва нещастие. Обществото, което не е там когато трябвада се направи нещо за детето, изведнъж изскача из засада за да накаже майка му!  ooooh!

Боже опази се вика на такава помощ  Twisted Evil

# 535
Те ако бяха приятели, нямаше да се стигне до тук

Същото и с възмущаващите се в темата
1:1 с тези "приятели" са

# 536
W'A'S'P' , ами хайде де...къде са й били приятелите, които сега гордо си кичат името в списъка във Фейсбук  ooooh! Къде са били да си предложат помощта ?! Аз няма ка кда й помогна на Невена, защото не я познавам, но на моя позната бих помогнала !

Казха го и вчера - широко затворени очи - майката, съседите, приятелите, всички!

Е нали на приятел го е оставила.
Това че не е подозирала какъв е друг въпрос...

# 537
Пълно е с късогледи лигли, които си нямат грам понятие какво е да си съвсем сам с едно дете
Много лесно е да се гледа от своята гледна точка с баби и гледачки на една ръка растояние
Ритайте падналия, отива ви, в някои даже и не съм се съмнявала, че именно това ще направите
Лесно е да се сочи с пръст, а колкото от сочещите са готови да помогнат на една такава самотна майка ...
Нека позная, нула разбира се

WASP, Много малко са тези, които обиждат и "ритат". Повечето смятаме, че преценката и е била грешна. Сигурна съм, че и тя самата смета така.
Не е нормално да работиш по този начин от години и да нямаш план Б, ако "бабата" се разболее.

Не знам дали сппряганата сума от 1200 лв. е истина, но ако е, то за тези пари ще се намерят семейства, които с радост ще се грижат за детето.

Просто, когато си почти на 40, работиш по този начин, имаш дете, нямаш близки, предвиждаш нещата, а не разчиташ на пубертети.

# 538
  • Ямбол
На тази майка не бих помогнала по никакъв начин. Нямам и близки и приятели с такъв вид разсъждения, които да си зарязват децата. Но на дете в нужда и опсаност винаги бих помогнала. Най-малкото ще сигнализирам, че майка му е безмозъчна и детето отчайващо се нуждае от закрила.

# 539
Очевидно план Б е бил приятелят.

Вие на приятел ли бихте оставили дете или в седмична детска градина.?

И не ми разправяйте за вероятности. Освен, че моето дете яде бой в ДГ, имам роднини работили 30+ години в седмична ДГ. От историите им може да ви се изправи косата. Да се чудиш как не е имало смъртен случай или е имало ..

Общи условия

Активация на акаунт