Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 242
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 555
Да, и на мен тук ми прилича на светата инквизиция. Някои персони се самозабравиха.
Пълно е с късогледи лигли, които си нямат грам понятие какво е да си съвсем сам с едно дете

вЕрно ли
А ако имаме доста понятие какво е да си сам с едно дете и ако сме отказали две добри предложения за работа в чужбина в рамките на две години, защото знаем къде са ни приоритетите? може ли да се изкажем?

Теоритизирането е свободно разбира се
Всеки може да си измисля колкото си иска теории
Само че едва когато му дойде до главата, разбира какво е наистина
И колкото и да се пънем с план Б и В, животът винаги намира как да ни изненада

# 556
Никъде не става ясно, че въпросният е баща на детето. Ако е баща е разбираемо да го остави на него, макар, че би трябвало да го познава добре и да е наясно, че е ненадежден.

# 557
Скрит текст:
По-скоро уговорката е била Александър да гледа детето през деня, а баща му да контролира нещата и ако има нужда, да се включва. Няма как иначе, при положение че е работещ човек...

Ама що за безумна уговорка? Двама мъже да обгрижват едно 3-годишно?!
Ако изходим от позицията, че са нормални хора и не биха си позволили да посегнат на дете, още повече пък чуждо, на мен ум не ми побира как ще се справят с хигиената, с храненето и прочие подробности на едно почти бебе? И тук не става въпрос за ден-два, седмица.
Много смели майки има, не е само Невена.
Това, което за мен е абсолютно недопустимо, за някой друг е напълно приемливо и резонно. Хората сме различни.

Понеже цитираш мен, да кажа, че за мен това не е нито приемливо, нито резонно. Както и всичко останало в цялата ситуация. Просто си разсъждавам какво най-вероятно се е случило на базата на противоречиви писания.

# 558
  • в кукувиче гнездо

Що, дай го определението на това шарен, че да разберем и ние колко сме ограничени! Май сама се унещаш, че хлътна с двата крака и отвръщаш с обиди. А аз да те питам, ти какво направи за това дете и за тази майка, а? Ти ли беше писала, че я познаваш лично?
[/quote]

Какво определение да ти дам бре жено, като не искаш да разбереш. Аз познавам майката, защото някога в живота си съм била в една компания с нея и имам поглед върху живота й. Тогавашният й живот. Не съм я виждала отдавна. А и не смятам за нужно тук да се оправдавам.

# 559
  • София

Що, дай го определението на това шарен, че да разберем и ние колко сме ограничени! Май сама се унещаш, че хлътна с двата крака и отвръщаш с обиди. А аз да те питам, ти какво направи за това дете и за тази майка, а? Ти ли беше писала, че я познаваш лично?

Какво определение да ти дам бре жено, като не искаш да разбереш. Аз познавам майката, защото някога в живота си съм била в една компания с нея и имам поглед върху живота й. Тогавашният й живот. Не съм я виждала отдавна. А и не смятам за нужно тук да се оправдавам.
[/quote]

Жено ще казваш на майка си!

Какво ти пречи да опишеш това шареното? Какви са проявленията му? Това е елементарно - описва се по същия начин, по който ще опишеш и що е то къща. Ето и насоки как да го опишеш  - описваш какви са характеристиките/белезите и каква епредназначението/функцията. Напр. къщата има стени, под, прозорци, покрив, комин и т.н., а е предназначена за живеене.

# 560
  • в кукувиче гнездо

Какво ти пречи да опишеш това шареното? Какви са проявленията му? Това е елементарно - описва се по същия начин, по който ще опишеш и що е то къща. Ето и насоки как да го опишеш  - описваш какви са характеристиките/белезите и каква епредназначението/функцията. Напр. къщата има стени, под, прозорци, покрив, комин и т.н., а е предназначена за живеене.
[/quote]
Жено ме кефи, ще се изразявам точно както реша. А определения не съм длъжна да правя на никой. Ако ти харесва, ако не- досвиданя.

# 561
  • Белгия

Хора, много сте ограничени, честно. Щом втори ден може да дъвчете думата шарен. Просто не вярвах, че обществото е толкова шаблонно. Няма как всички да са еднакви. Грозни, убави, средна работа, тва е положението. че на някой не му харесвал някой друг как изглежда на кой му пука?!

Като не можеш да си защитиш тезата с аргументи, решаваш да действаш агресивно и да обидиш опонента, току-виж го оставиш без думи? На кой му пука какъв хубавец е бащата? Неподходящ е да гледа малко дете, той и неговото не е отгледал както трябва.

Тук има четири-пет страстни защитнички на действията на майката, но всички до една казват, че не биха постъпили така с детето си. Тогава какво защитават? То това си било нейно решение, светът бил пъстър, пък другите били еди-какви си и пр. Затова всички са се ослушвали, докато детето са го измъчвали - съседите, псевдо-приятелите, даже и собствената му майка, която видяла, че е посинено и посърнало, но как се прекъсва контракт на кораб, нали повече няма да я извикат.
Съвсем друга щеше да е обществената реакция, ако беше отишла за животоспасяващо лечение, например. Тя обаче така си е живеела.

# 562
  Аз лично бих провела много щателно проучване и бих отнела това дете от тази жена, поне докато не се стабилизира и е в състояние да се грижи за него.

И би могла да спиш спокойно след това? след като си разделила двама души, които се обичат и имат нужда един от друг? Би взела детенце от жената, която
Първоначално може би не това, но следва да й се дадат много стриктни препоръки, има си закони. Да се следят дали се спазват тези препоръки ...

# 563
  • София

Жено ме кефи, ще се изразявам точно както реша. А определения не съм длъжна да правя на никой. Ако ти харесва, ако не- досвиданя.
[/quote]

Описанието е на ниво 4-годишни, не можеш ли да се справиш? Ако и майката мисли и се изразява като теб, значи хората има защо да се възмущаваш. А в момента ти й правиш възможно най-лошата услуга, държиш се така, все едно си й враг, а не приятел.

# 564
  • София
Скрит текст:

Хора, много сте ограничени, честно. Щом втори ден може да дъвчете думата шарен. Просто не вярвах, че обществото е толкова шаблонно. Няма как всички да са еднакви. Грозни, убави, средна работа, тва е положението. че на някой не му харесвал някой друг как изглежда на кой му пука?!

Като не можеш да си защитиш тезата с аргументи, решаваш да действаш агресивно и да обидиш опонента, току-виж го оставиш без думи? На кой му пука какъв хубавец е бащата? Неподходящ е да гледа малко дете, той и неговото не е отгледал както трябва.

Тук има четири-пет страстни защитнички на действията на майката, но всички до една казват, че не биха постъпили така с детето си.
Скрит текст:
Тогава какво защитават? То това си било нейно решение, светът бил пъстър, пък другите били еди-какви си и пр. Затова всички са се ослушвали, докато детето са го измъчвали - съседите, псевдо-приятелите, даже и собствената му майка, която видяла, че е посинено и посърнало, но как се прекъсва контракт на кораб, нали повече няма да я извикат.
Съвсем друга щеше да е обществената реакция, ако беше отишла за животоспасяващо лечение, например. Тя обаче така си е живеела.

Би ли подкрепила подчертаното твърдение с цитат/и, защото аз абсолютно буквално не съм прочела нито едно мнение, което да защитава действията на майката. Видях мнения, включително и моето, които не се включват в "общото блеене" срещу майката, но това е много различно от страстна или каквато и да била друга защита.

# 565
  • София
аз не виждам как може да се защити поведение да бъде оставяно дете на чужди хора, пък била тя детегледачка, за планирани 3 месеца. Аз затова попитах какво се случва, ако детето се разболее и какво прави тази детегледачка, тя ли ще се разпише на документите за прием в болница? Или просто стане някоя злополука и трябва да му се окаже медицинска помощ, тогава каква се пада лелката? Защо никой не взема отношение по това, което питам? Аз лично не зная дете под 3-г. възраст по три месеца хич да не се разболее и да не се наложи да се ходи при ЛЛ. Този ЛЛ като каква приема лелката, на какво основание? Това са сериозни неща, извън побоя и щом за някои хора тук е ок едно дете под 3-годишна възраст системно да бъде оставяно с месеци на грижите на трето лице, което на всичко отгоре не е и роднина, тогава нека обяснят една такава ситуация!

# 566
Каква е тази заплата от 1200-1500 лв , дадена на приятел, за гледане на дете, като този приятел е бизнесмен?
 Това е абсурдно, каквато и да е точната конфигурация, никога не бих оставила дете на отглеждане на приятел най-малкото. Приятел е за по бира, за отглеждане на дете ако е, следва да е изключително близък, с възможности (т.е. стоящ си вкъщи), проверен във времето, въобще, абсурдно е от където и да го погледнем.

# 567
Добре де, аз блея ли срещу майката, твърдейки, че е взела изначално грешно решение?  Rolling Eyes

Много ме радват нестандартните позиции в елементарни житейски казуси, където да си на чомпе страна и да не твърдиш същото като масата, която обикновено бива наричана овце, е много ... шарено.

Децата на братовчедка ми- стюардеса, биват гледани от жена вече над 10 години за повече от месец дори.
Скрит текст:
Към днешна дата сумата, която получава за услугата да е с дете на 12 и дете на 7, е 1400 лева месечно. С тях е 24/7- пере, готви, чисти, води ги на тренировки, на училище, на ДГ, на лекар, изобщо тяхна майка е. Бащата е пилот, разведени са, той отсъства от страната изобщо. Братовчедка ми има родители, живи и здрави при това, но работещи и живеещи в град диагонално на София.
С жената има сключено нещо писмено, но не съм запозната какво.

# 568
Аз не оспорвам сумата или детегледачеството по принцип, а се чудя на това, че е давана на "приятел - бизнесмен". Описаното от теб е различно и е ок. Едното ми дете също е гледано от детегледачка и съм давала заплата. Различно е. Има си договори, има си история, не е било оставено като план Б.

# 569
  • Белгия
Скрит текст:

Тук има четири-пет страстни защитнички на действията на майката, но всички до една казват, че не биха постъпили така с детето си.
Скрит текст:
Тогава какво защитават? То това си било нейно решение, светът бил пъстър, пък другите били еди-какви си и пр. Затова всички са се ослушвали, докато детето са го измъчвали - съседите, псевдо-приятелите, даже и собствената му майка, която видяла, че е посинено и посърнало, но как се прекъсва контракт на кораб, нали повече няма да я извикат.

Би ли подкрепила подчертаното твърдение с цитат/и, защото аз абсолютно буквално не съм прочела нито едно мнение, което да защитава действията на майката. Видях мнения, включително и моето, които не се включват в "общото блеене" срещу майката, но това е много различно от страстна или каквато и да била друга защита.

Нещо не ми се получават цитатите. Виж на 30 стр. мнение 67 на lechugitka: "Както стана ясно тя го е оставила на бащата на едно от момчетата, а другото изобщо не познавала. Така че престанете да набивате вина на жената, за нещо което не е сторила."

Има и други подобни мнения, ако си чела темата, вероятно си ги видяла. Те, за щастие, са малко. Повечето хора смятат, че такова поведение не е редно.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 13:02 от mik123

Общи условия

Активация на акаунт