Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 242
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 675
Ако липсата му по 6 месеца в годината е наличие на баща- добре.  Peace

Да се върнем на темата. Наскоро някой беше правил предаване за децата на гурбетчиите и влиянието на липсата на родители около тях.
Аз все по-твърдо вярвам, че съм абсолютно права за поведението на А спрямо Еци.

# 676

За моя мъж ли говориш? До преди година и малко, в продължение на много години беше точно така - през половината време го нямаше. Но пък пари   в предостатъчно количество пращаше, а и аз не съм музикант и с моите доходи можех да гледам две семейтва, така че не попадам в категорията "съвсем сама".  Rolling Eyes

Касита, не знам как е в другите страни, в които има много българи, но аз сега не мога да се сетя за нито един "гурбетчия", който си е оставил децата в България. Че и възрастните си родители все по-често вземат тук хората.

# 677

Да се върнем на темата. Наскоро някой беше правил предаване за децата на гурбетчиите и влиянието на липсата на родители около тях.
Аз все по-твърдо вярвам, че съм абсолютно права за поведението на А спрямо Еци.

Не ти е лесно, но все пак имаш мъж и знаеш, че ако стане напечено и имате нужда от него, той ще се върне. Предполагам и пари изкарва докато го няма и ти не разчиташ единствено на твоята заплата 12 месеца в годината.

# 678
Б§С в темата за акушерката обвиняваше новородилата майка, че не е била до детето си, а сега оправдава друга майка, която оставя детето на почти непознати. Там също се пенявеше за тежките смени от по 12 часа, но тук явно не и е проблем, че гледачите "работят" 24/7

# 679
Герри, не съдя хората по външния вид и снимки. Не знаем каква игра са играли и как са се представяли пред майката. Въобще всичко са догадки от наша страна. Убедена съм, че ако е подозирала, че детето й ще бъде пребивано нямаше да го остави.

# 680

За моя мъж ли говориш? До преди година и малко, в продължение на много години беше точно така - през половината време го нямаше. Но пък пари   в предостатъчно количество пращаше, а и аз не съм музикант и с моите доходи можех да гледам две семейтва, така че не попадам в категорията "съвсем сама".  Rolling Eyes

За моя мъж ли говориш? И аз не съм музикант, но бях с професия, която изискваше отдаденост, която аз не можех да й осигуря, ако искам да съм адекватен според представите си родител.

# 681
  • На земята, която е всъщност звезда.
Защо да не кажа какво бих вероятно направила на нейно място?
Ето, аз смених изцяло професията си, за да съм адекватна към нуждите на децата си.

На нейно място означава без съпруг и родители. При теб, доколкото си спомням, си смени професията с ниско платена, но има съпруг и той издържа семейството ви. Също така си спомням, че коментираше купуването на голям апартамент в центъра на София, което едва ли е станало с една ниска заплата. Сори, но това не е на нейно място. Но пък отговорът ти точно илюстрира какво имах предвид.

# 682
Като не го е искал да не си е свалял гащите и е редно да поеме отговорност за това дете!

В съвременния свят не стоят точно така нещата. Нарича се контрацепция. И има много варианти за такава. Повечето от които зависещи от жената. Има и дела за установяване на бащинство и съответно принудително поемане поне на финансова отговорност. Такова дело явно не е заведено. Отново избор на майката.

# 683
Дадох пример със смяната на професията, която да може да задоволи нуждите на децата ми що се отнася до наличието на майка.
Можех да стана и стюардеса, да речем, не учител, и така да печеля достатъчно, за да им наема гледачи.
Истината е, че начини има, стига да искаш. Това, на майката, е напълно осъзнато направен избор. В крайна сметка е можела да стане и продавачка. Така спира да има нужда да плажа 1000+ лв. за детегледачка.

# 684
Не ти е лесно, но все пак имаш мъж и знаеш, че ако стане напечено и имате нужда от него, той ще се върне. Предполагам и пари изкарва докато го няма и ти не разчиташ единствено на твоята заплата 12 месеца в годината.

Ще се върне другия път. Не виждам как ще си грабне шапката и ще зареже кораба, щото на мен ми станало напечено. И не съм разчитала на неговите пари, харчех само моите, а неговите се трупаха за други цели. Всеки сам си избира професията и никога не е късно да се смени. Моя приятелка музикантка като се разведе стана козметичка. Между другото от работата ѝ по скандинавието имаше доста спестявания, с които си направи модерен собствен салон и междувременно изкара дълъг и скъп курс в София. Сега си е във Варна и издържа със салона себе си и детето. Мъжът ѝ по-скоро ѝ навреди финансово, а относно издръжката единственото, което може да направи е да го вкара в затвора, защото просто не плаща.

Има и дела за установяване на бащинство и съответно принудително поемане поне на финансова отговорност. Такова дело явно не е заведено. Отново избор на майката.

Аз се сещам само за една причина да не се заведе такова дело.

# 685
  • София

Против отнемането на деца от майки съм, но в случаи като този, то е по-добре момчето да отиде в приемно семейство.

Е за подобни коментари говоря, ако въобще някой влиза в тоя форум да чете.
Как разбра толкоз изотвътре всичките проблеми в ситуацията, та вече и детето и отне? Познаваш ли я? Знаеш ли какво се случило? Или ти отнемаш деца по писания в пресата и форумите?Ако знаеш повече кажи, щото аз не знам, и май тука никой не знае, само си гадаем и си чешеме езиците.  Само че докато ние си пишем за забавление, за тази майка и това дете това наше забавление е реалността и лично аз очаквам повече уважение към тях, особено от други майки, поне докато детето е в това състояние. А майката ако е сгрешила има институции, които да си вършат работата.

# 686
Какви са тези тролове с по 30 мнения, които са налазили темата?

Пимпинитка, наистина ли вярваш, че някой чете постовете ти?

# 687
Б§С в темата за акушерката обвиняваше новородилата майка, че не е била до детето си, а сега оправдава друга майка, която оставя детето на почти непознати. Там също се пенявеше за тежките смени от по 12 часа, но тук явно не и е проблем, че гледачите "работят" 24/7
Никога не съм обвинявала майката! Дори и през ум не ми е минавало да я обвиня за това, че не се е чувствала добре и е имала нужда от почивка след като е родила чрез цезарово сечение!

# 688
Не одобрявам избора на майката, но не е честно да се сравнява с жема, чиито мъж издържа семейството.

Касита, ти си си сменила попрището, но сама си казвала, че едва ли не работиш благотворително и заплатата ти не е жизнено необходима.

В случая, заплатата на жената е необходима, което не променя факта, че не е направила добър избор.

Аз, си признавам, че съм правила компромис и съм оставяла синът си на забавачка, за да си запазя работата, но поне проверих забавачката, а и той прекарваше там по един час на ден.

Б§С, мързелива съм и няма да ти вадя постовете, но много добре помня дискусията. Пенявеше се за тежките смени и искаше затваряне на болницата. Казваше как майките искали да си почиват, вместо да си гледат децата и пр. Тук няма ли да оправдаеш "горките" гледачи, че са били подложени на 24/7 режим, а?

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 16:42 от Down Under

# 689
Като не го е искал да не си е свалял гащите и е редно да поеме отговорност за това дете!

В съвременния свят не стоят точно така нещата. Нарича се контрацепция. И има много варианти за такава. Повечето от които зависещи от жената. Има и дела за установяване на бащинство и съответно принудително поемане поне на финансова отговорност. Такова дело явно не е заведено. Отново избор на майката.

това е просто безумно и жестотко  Sad 

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 16:42 от Peterson

Общи условия

Активация на акаунт