Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 119
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 975
Не да бъдем по- добри означава да не съдим хората и да се изказваме сякаш знаем всичко свързано със живота ми . Познавам самотна майка , слава Богу нейните родители й гледаха детето докато тя работеше . Не ми се струва като че да й беше много лесно , но съдбата на всеки човек е различна . В България е пълно с цигани които не си хранят децата , малтретират ги и даже не се опитват да си намерят работа за да ги издържат . Жената е ходила по кораби за месец за да може после да прекарва време с детето си . И който си мисли че в "нормалните " държави ще й вземат детето - ми не не сте прави .тук също е пълно със случай на малтретирани от детегледачи дечица за жалост . Плащаш им и се надяваш да ги е грижа . Освен това масово детегледачките са от порядъка на 13-14 годишни деца дори . Така че хайде който си живее в България и си няма идея , има баби и дядовци да помагат и не е самотен родител да не съди много много . На всички ни се иска никога да оставяме децата си дори и за минута . Някои хора нямат избор . Много е лесно да се съди отстрани когато не се е случило на теб . Вие сериозно ли мислите че е по- добре това дете да отрасне в институция - особено в България ?!!!! Там където ще бъде тормозено ., изнасилвано и Бог знае още какво .

# 976
  • София
Някои съвсем освирепяха тук и не осъзнават колко е грозно отстрани. ooooh!
То бива, то може, ама капка човещина да не ти останала...

Истината е грозна да, не е цветя и рози. С милване по главата на виновниците и участниците по-хубава няма да стане. На грозни истини-грозни коментари се полагат.

За разнообразие или по необходимост се вживявате в ролята на прокурори? Нямате ли си друга работа? Thinking

# 977
А аз знам, че не е. А го знам, защото Христо и синът ми са в една група в ДГ и я виждах да го взима доста често. Понякога виждах и мъж - около 45 годишен, но по-рядко. На откритите уроци също беше тя. Попитах кой е писал, че е постоянно отсъстваща, защото това е лъжлива информация и не е първата, която чета.
Браво на Невена, веднага ще я аплодирам, че виждаш ли била си взимала детето от градината.

# 978
Майката е взела единствените възможни правилни решения- да пътува, за да изхранва нея и сина си и да го повери на грижите на А. Не е имала избор. Останалите самотни родители у нас преживяват на свещи, сол и сирене. Единствено и само това е изходът за Невена. Все пак тя е цигулар, човек учил, образован, талантлив. Няма как да работи друго, нито да търси сериозни и дългосрочни ангажименти у нас.

Доволни? Нима е трудно да се приеме, че Невена е направила невероятно погрешен избор? Случило се е. Имало е предпоставки, едва ли за побой до смърт, но за некачествена грижа- да. Много родители правят грешни избори. При едни резултатите са леки, при други като с Еци.
За какво да защитавам Невена? Нали не е виновна, че да има нужда от защита? Сгрешила е, да, не е искала да й пребиват момчето. Не е казано и че трябва да аплодирам избора й. Дори и само заради това че не го разбирам и не го одобрявам, макар да ми е ясно, че се е случил, защото ще й докара за кратко време доволно количество кинти.. Вероятно и тя няма да одобри изборите, които аз съм взела, и които касаят децата ми.

П.П. Никога не съм вземала детето си от ДГ, нито от предучилищна, защото ходех на работа. А, де.

# 979
  • Ямбол
..... Попитах кой е писал, че е постоянно отсъстваща, защото това е лъжлива информация и не е първата, която чета.
На интервютата за медиите съседите отговарят, че са свикнали различни хора да пребивават в апартамента, понеже майката я няма.

# 980
И който си мисли че в "нормалните " държави ще й вземат детето - ми не не сте прави .тук също е пълно със случай на малтретирани от детегледачи дечица за жалост . Плащаш им и се надяваш да ги е грижа . Освен това масово детегледачките са от порядъка на 13-14 годишни деца дори .
В нормалните държави е нормално да се оставят тригодишни деца за месеци на 13-14 годишни 24/7  Shocked Стига бе !

# 981
Не да бъдем по- добри означава да не съдим хората и да се изказваме сякаш знаем всичко свързано със живота ми . Познавам самотна майка , слава Богу нейните родители й гледаха детето докато тя работеше . Не ми се струва като че да й беше много лесно , но съдбата на всеки човек е различна . В България е пълно с цигани които не си хранят децата , малтретират ги и даже не се опитват да си намерят работа за да ги издържат . Жената е ходила по кораби за месец за да може после да прекарва време с детето си . И който си мисли че в "нормалните " държави ще й вземат детето - ми не не сте прави .тук също е пълно със случай на малтретирани от детегледачи дечица за жалост . Плащаш им и се надяваш да ги е грижа . Освен това масово детегледачките са от порядъка на 13-14 годишни деца дори . Така че хайде който си живее в България и си няма идея , има баби и дядовци да помагат и не е самотен родител да не съди много много . На в . Вие сериозно ли мислите че е по- добре това дете да отрасне в институция - особено в България ?!!!! Там където ще бъде тормозено ., изнасилвано и Бог знае още какво .

Никой няма да и вземе детето, ще и дишат социалните във врата известно време, после пак ще го остави на някой приятел, споко. Доколкото виждам и тя и приятелите и са убедени че вина няма никаква у нея и е прекрасна майка.  Можете да бъдете доволни, че само някакви злобни лелки мислят другояче .

# 982
  • София
А аз знам, че не е. А го знам, защото Христо и синът ми са в една група в ДГ и я виждах да го взима доста често. Понякога виждах и мъж - около 45 годишен, но по-рядко. На откритите уроци също беше тя. Попитах кой е писал, че е постоянно отсъстваща, защото това е лъжлива информация и не е първата, която чета.
Браво на Невена, веднага ще я аплодирам, че виждаш ли била си взимала детето от градината.

Едва ли е нужно да я аплодираш. Само предлагам да не подкрепяш лъжи.

Лилянa, в същите медии, в които се твърди, че нея я няма постоянно? В тези медии с противоречивата информация?  Wink Както казах, не са първите лъжи, които чета.

ПП Никой не е длъжен да ми вярва, разбира се. Аз съм точно толкова непозната, колкото и запознатите съседи на майката и детето.

# 983
  • Ямбол
...
Лилянa, в същите медии, в които се твърди, че нея я няма постоянно? В тези медии с противоречивата информация?  Wink Както казах, не са първите лъжи, които чета.
Мисля, че написах в интервюта за медии, т.е. може и на репортажи да го има. Ще потърся, че виждам, че държиш на точността.

# 984
Чудя се кой ви дава право да се ровите в живато на тази жена, да гадаете и да си фантазирате нелепости, да я кичете с епитети!?!?!? Толкова е гнусно!!!
Нахъсали сте се в желанието да докажете тезата си до степен да минавате всякаква граница на възпитание и човечност. Пълно е със светици тук!!! Безгрешни и всепрощаващи.
Как беше лафа за въренето в обувките на другия......? Нещо не ви се получава.

Peace
Мислех да не пиша пиша повече в темата, но но не се сдържах.
Тук е пълно със семейства, в които единият пътува за 3-6 месеца, но по света, но той/тя е добър човек и никой не скача с призиви да му отнема децата.
Чакайте малко! Имате ли представа колко хора не подозират, че човекът до тях е насилник? И че насилва децата им? Всеки може да сбърка в преценката си, дори баща, оставяйки децата си с жена си. Знае ли един мъж на хиляди километри какво точно прави жена му с децата им? Въобще познава ли ги тези деца?
Не, разбира се, приема на доверие всичко, което му се казва по скайпа/телефона. Дете на 3 г. пада често, синините не са нещо извънредно, зъби се избиват, всякакви дивотии. Съмненията не идват от една синина.
Нито защитавам тези хора, нито пък ги обвинявам. Това си е тяхна работа, тяхно решение. И за тях - най-доброто. Излишно е да ги съдим и да се бием в гърдите, че сме по-добри. Няма добри и лоши тук, човек си има своите разбирания и си ги следва. Което не значи, че акушерка, детегледачка, учителка, съсед или познат има право да ги пребива. Просто двете неща нямат връзка.

Вие тези лица, които гледате по снимка ги приемате по един начин, особено след като вече е факт извършеното, нормално е да ме предубедени като знаем какви са ги вършили, но тя - в техните си отношения ги е виждала по друг начин.
Нито е светица, нито грешница, не е нужно да изпадаме в крайности, обикновен, излъган в представите си човек.

Не е нужно да я аплодираш. Жената го пише, за да отхвърли лъжите, че била постоянно отсъстваща.

# 985
Е, щом и НСЧ не прави разлика между това да отсъства единият родител и дете да се гледа от непознати нему, заеби.

Със здраве!

# 986
И пак ще попитам - как се гледа дете с 500 лв? Нали майката трябва да плати за транспорта за да ходи на работа, за градината, за ток, вода, парно, храна, лекарства  newsm78
Честно, не мога да си го представя  Crazy
Да не си мислиш, че заплата в Бг е фиксирана и нямаме възможност да работим за повече? Има вариянти, но трябва да се мисли и да ти се работи. За София говорим все пак, не за малките райони, където пък 500 лв. са заплата мечта. Не само това, а и Невена има допълнителни умения и би си докарвала страничен доход и с цигулката.

Работодателите в БГ  се изтрепват  да наемат жени с малки деца. Whistling

# 987

Нали не мислите, че актът на изоставяне на въпросния Александър няма връзка с насилието, което е упражнил върху Еци?
Моята лична теория е, че двамата глупаци са искали да 'научат детето на ред'. Пилешкият им мозък, обаче е могъл да измисли само насилието като метод. Не знам дали си виждала стадо. Като тръгнат в една посока, не могат да се спрат. Ако беше сам, едва ли щеше да стигне толкова далеч.
С това не искам да кажа, че детето е създавало проблем. Може начинът, по който си държи крака да не им е харесал. Ето, дъщеря ми е била удряна в ДГ заради това как стои на стола. Крачето било настрани, а не напред.

Със сигурност му е оказало влияние, че майка му го е изоставила, но да правим такъв дълбок психологически профил ...

# 988
  • София
Чудя се кой ви дава право да се ровите в живато на тази жена, да гадаете и да си фантазирате нелепости, да я кичете с епитети!?!?!? Толкова е гнусно!!!
Нахъсали сте се в желанието да докажете тезата си до степен да минавате всякаква граница на възпитание и човечност. Пълно е със светици тук!!! Безгрешни и всепрощаващи.
Как беше лафа за въренето в обувките на другия......? Нещо не ви се получава.

Има пострадало дете. Логично е животът й да излезе на показ.  А това, което наричаш ровене е опит да се разбере логиката, включително откъм морална гледна точка.

Ако това се беше случило по чужбините тя отдавма щеше да е на радара на социалните като самотна майка.

От всичко, което излезе по медиите никой не отрича, че тя пътува многократно и детето го гледат бавачки. Дори го подкрепят с уточненението, че така изкарва пари, с които се издържа през останалото време тук. Дори го привеждат като аргумент за добра грижа.

# 989
Глад ,студ и сълзи глупости на търкалета ,можела е да си намери работа тук и да си храни детето .
Защо си толкова сигурна?
Aз също съм търсила работа и единствената работа, която намерих, беше на непълен работен ден за 400 лв на месец. От тези 400лв като платя за месечна карта и за детска градина и нищо няма да ми остена  Rolling Eyes Аз не си оставих детето, а се върнахме в Австрия, но ако тогава бях в ситуацията на тази жена не знам какво щях да правя. След  време ми се обаждаха и ме каниха на интервюта за доста по-добре платена работа, но аз не бях в България и ако чаках да ми се обади някой и нямах близки, щяхме да умрем от глад  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт