Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 093
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 005
Благодаря ти за отговора. Аз споменах, че съм била в положението на майката, а и казах също, че за мен отнемането на деца е най-неадекватната мярка. На всякъде се работи с родителите, били те и болни, зависими, неадекватни. Доказано е, че децата живеят най-добре с родителите си. Социалната помощ трябва да е насочена към превръщане на родителите в адекватни хора, които се грижат за децата си. Ако ня се получи, чак тогава се взимат други мерки.

Но да се обяснява, че майката не е имала избор е просто несериозно. парите, които е плащала на месец, разпределени през годината са 316 лв. + заплата от 500 лв. стават 800, с които може да се гледа дете.

# 1 006
Благодаря ти за отговора. Аз споменах, че съм била в положението на майката, а и казах също, че за мен отнемането на деца е най-неадекватната мярка. На всякъде се работи с родителите, били те и болни, зависими, неадекватни. Доказано е, че децата живеят най-добре с родителите си. Социалната помощ трябва да е насочена към превръщане на родителите в адекватни хора, които се грижат за децата си. Ако ня се получи, чак тогава се взимат други мерки.

Но да се обяснява, че майката не е имала избор е просто несериозно. парите, които е плащала на месец, разпределени през годината са 316 лв. + заплата от 500 лв. стават 800, с които може да се гледа дете.
Пропускаш важна подробност!
За да платиш на детегледачка 1000 лв трябва да си изкарал много над 1000  Wink
И за да ги платиш тези пари, първо трябва да си ги изкарал.
Те парите не падат от небето.
Не може майката да не ходи да работи на кораб, а да работи като продавачка и в същото време да харчи пари все едно е работила на кораб.

# 1 007
  • Другата България

Отнемането на дете от майката и размахването на пръст за мен не е помощ, а поредното нараняване на това дете.  Rolling Eyes

И като си заровим главите в пясъка, какво точно добро правим ??? До следващата , решила да си 'отглежда' отрочето по скайп Stop
А с това, че втори или трети ден плюем и съдим тук, какво точно правим? Или по - скоро какво ти си мислиш, че правим? Какво според теб ще се промени след дните на писане тук от мен, теб, Ганка, Пенка и Стоянка? Смяташ ли, че утре Х няма да постъпи по някакъв сходен начин само защото шепа женоря са грачили в хор във форум заради това, че Невена си е оставила детето на Александър?
Което не означава да си заровим...каквото и да е където и да е.

# 1 008
Ами не пропускам, просто работи за 5-600 лв и си гледа детето, без да го води с такси на тетска градина, както повечето самотни и не самотни родители.

# 1 009
И аз не искам да си заравяме главите в пясъкът, затова ще повторя: Хората (защото има и бащи, баби, дядовци), които си отглеждат децата сами имат нужда от помощ и трябва да им се помогне!
Да размахващ пръст и да отнемаш деца не е помощ!

Down Under, как 5-600 лв?
Само преди няколко минути написа, че и ставали 800
И ти знаеш ли колко струва месечната карта за градски транспорт, таксата в градината, храната на това дете, сметките за ток, парно, вода?

# 1 010
Ами не пропускам, просто работи за 5-600 лв и си гледа детето, без да го води с такси на тетска градина, както повечето самотни и не самотни родители.

А ако толкова и е важно да пътува намира адекватна грижа за детето. Съседския пубер не е такава. Синът ми е много свестен, гледа за по час-два децата на съседите, но не бих муповерила дете за три месеца.

# 1 011
Благодаря ти за отговора. Аз споменах, че съм била в положението на майката,

детето ти е било на 3 , живяла си в бг и си нямала накого да разчиташ ?

# 1 012

Е, хайде сега подробности  Laughing

# 1 013
Направо не е истина  ooooh! значи децата на родителите, които са решили да не са нон стоп с тях трябва да бъдат пребивани?
Ето ви майка, която е била все до детето си  Sick

Няма значение кой си гледа лично децата или ги оставя на друг. Лоши хора има под всякаква форма.

# 1 014
5-600 стават като махна 1200, които е плащала. Нали ти каза, че за да ги плаща трябва да работи. Аз разпределих сумата за 12 месеца и се получиха 316 лв., прибавих заплата от 500 лв., която за София не е невъзможна и станаха 800 на месец. Ти ме репликира и каза, че тези 1200 трябва да ги изкара и аз се съгласих с теб и за това казах, че и с 5-600 може да се справи, а ако има желание ще изкарва и повече.

# 1 015
  • София
Това, че детето е малко още повече утежнява нещата, защото е по-уязвимо.

# 1 016

Детето ми е било на 6, живяла съм в друга държава и не съм имала на кого да разчитам. Това толкова странно ли е? Знаеш ли колко хора са в подобно положение?

# 1 017
5-600 стават като махна 1200, които е плащала. Нали ти каза, че за да ги плаща трябва да работи. Аз разпределих сумата за 12 месеца и се получиха 316 лв., прибавих заплата от 500 лв., която за София не е невъзможна и станаха 800 на месец. Ти ме репликира и каза, че тези 1200 трябва да ги изкара и аз се съгласих с теб и за това казах, че и с 5-600 може да се справи, а ако има желание ще изкарва и повече.

Да, всеки, който не изкарва повече, е заради липса на желание. Направо може и на две работи да ходи - 8 часа на едната и после на другата.
Или как беше - да развие малък собствен бизнес или поне да стане известно име в музиката.

# 1 018
Down Under, аз имам огромно желание да се върна в България и не да изкарвам милиони, но парите, които изкарвам да ми стигат за да живеем нормално. Много ми се иска и търся работа, но на този етап не намирам, а така искаммммммм   Rolling Eyes
В момента сме в България и на детето ми не му се тръгва и иска тук да останем, но не можем и трябва да се прибираме обратно  Sad

# 1 019
Направо не е истина  ooooh! значи децата на родителите, които са решили да не са нон стоп с тях трябва да бъдат пребивани?
Ето ви майка, която е била все до детето си  Sick

Няма значение кой си гледа лично децата или ги оставя на друг. Лоши хора има под всякаква форма.

Честно не те разбирам, обикновено си нормална. Кой говори, че трябва да се пребиват деца?

Единствено се коментира неадекватната постъпка на майката. За нея има обяснения много, но това не я прави по-малко неадекватна.

Майката може да има нужда от помощ, може да има заболяване. Това няма как да го знаем и не е нужно. Нужно е да се оказва помощ на родители, които не се справят да се грижат за децата си.

Общи условия

Активация на акаунт