Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 191
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 350
След като се съобщи за детето първото нещо, което каза майка ми беше "ех, да съм знаела, аз щях да и гледам детето". Аз се съмнявам, че майка ми щеше да се съгласи, но нека приемем, че наистина щеше да го гледа. Нито майка ми познава Невена, нито тя майка ми. Нито майка ми е знаела, че Невена има нужда от детегледачка, нито Невена е знаела, че майка ми би го гледала.
Днес аз си зададох въпроса дали аз бих го гледала и отговорът ми беше не. 3 месеца са ми прекалено много. За 1-2 седмици няма проблем, и без пари ще го гледам, но 3 месеца - не!
В темата се твърди, че майката въобще не се интересувала от детето, то не и било приоритет, била безотговорна и т.н. , но аз се питам защо е искала да се гледа детето в тях? Aко парите са и били толкова важни и не се е интересувала от нуждите на детето, тогава е могла да го прати при някоя жена в друго жилище или град, но тя е държала детето и да се гледа в тяхната къща.
Аз не познавам тази майка и е възможно наистина да е олицетворение на дявола, но не защото била израсла в дом, била осиновена  или си гледала сама детето. Много хора не познават жената, не знаят фактите, но на база фантазии, жълти вестници и измишльотините на разни болни мозъци я осъдиха и дори искат детето да и вземат  ooooh!
Грозно е!

Аз не мисля, че възмущаващите се тук се възмущават и я осъждат защото е "израсла в дом, била осиновена  или си гледала сама детето", а защото е постъпила безотговорно, оставяйки тригодишното си дете на младежи, които никога не са гледали дете, които вероятно имат проблем и себе си да "гледат". Ето, ти казваш, че не би се наела да гледаш дете за три месеца. А те са се съгласили. Без да познавам никого от участниците, логиката ми подсказва, че са се съгласили, защото им е предоставено жилище, възнаграждение, а детето е било между другото. Абсолютно грешна преценка от страна на майката.

# 1 351

Ами, ако беше отишла на врачка, онази можеше да я предупреди, да не пътува м/у тази и тази дата, ако Невена беше почнала да спортува, можеше да си разтегне сухожилие и да не може да свири на кораба, ако бабата беше отишла на акупунктура, можеше да оздравее за два дни и да поеме ангажимента, ако, ако...

А пък ти, ако беше чела повечко литература по психология и се беше погрижила навремето да разшириш умствените си граници, сега нямаше да разсъждаваш като разгневен тинейджър в стил "има само два цвята на този свят" и "който не е с мен е против мен". Имам чувството, че разсъжденията ти не се отличават много от тези на Александър и Патрик, нищо, че едва ли би стигнала до физическа разправа.
Да оставим настрана това, че поста ти е за модератор.

А за твоето поведение към мен имам две обяснения-едното е безсилие на аргументацията, което даже претенциите за широките ти умствени граници (в които се съмнявам) не могат да компенсират., а другото е, че просто моделът на поведение на майката ти е на сърце. Дано да не е второто...

Казано с думи най-прости-колкото и да си умен не можеш да измислиш оправдание за поведението на Невена.
Това поведение на майката подлежи и на преследване от наказателния кодекс.  Тази жена ще бъде разследвана поради защо е оставила беззащитно малолетно дете (без други роднини) на грижите на подобни хора, докато тя е някъде си в Скандинавието на кораб

# 1 352
  • На земята, която е всъщност звезда.

В правото си да сезираш проку..., т.е. модератор.  Laughing

# 1 353
B & C, от последния ти пост нищо не разбрах. Майка ти казала, ти си си мислила, ама защо в къщата ... какво искаше да кажеш с всички тия излияния?
Когато се случи трагедия тогава много хора казват, че са щели да помогнат, но когато търсиш помощ всички са заети. Аз щях, аз бих...., но всичко е само на приказки  Rolling Eyes
Ако майката е мислила само за себе си и не се е интересувала от нуждите на детето, то е могла да го прати в някое село или малък град и там са щели да и го гледат за много по-малко пари, но тя е искала да се гледа в нейното жилище и детето да не се подмята от един на друг човек и от едно в друго жилище.
Това че и е трябвала детегледачка за 3 месеца и условието е било тя да живее в тяхното жилище я е ограничило доста в избора. Дълбоко се съмнявам, че е имало много кандидатки, които са били готови да и гледат детето.

# 1 354

В правото си да сезираш проку..., т.е. модератор.  Laughing

Защо да го упражнявам срещу слаби съперници. Правя го само когато не мога да се справя с сама с някой по-силен... hahaha

# 1 355
Не зная за Невена, защото не ми е близка, но жена в нейната ситуация- самотна майка, бащата липса, освен финансова, друга подкрепа не е търсила. А парите са само една от помощите, с които някой може да се отзове.

# 1 356
  • София - Рим и обратно
Ами като няма кандидатки, сяда си на Д-то и си гледа детето. Или го води със себе си. Баси, ако трябва семки пред блока ще продавам, няма да си оставя детето на произвола Shocked.

# 1 357
Ами като няма кандидатки, сяда си на Д-то и си гледа детето. Или го води със себе си. Баси, ако трябва семки пред блока ще продавам, няма да си оставя детето на произвола Shocked.
Предполагам че сега вече ще си подреди приоритетите, след дъжд качулка. Дано за Христо да няма последствия.
Детето е оперирано от кръвоизлив в мозъка, било е в кома. Дано успее да се възстанови.

Хем я съжалявам Невена, хем съм и бясна. Защо беше нужно това? Колко пари изкара тя  на този кораб, които могат да компенсират страданията на това дете и евентуалните бъдещи последствия?

И ако бяха карали на хляб и кисело мляко при един отказан ангажимент нямаше ли Христо сега да е здрав и прав???

Грешни решения и два живота затрити и аз лично оправдание не виждам.

# 1 358
  • София
Ами нормално е да не е имало много кандидатки, защото всяка жена с ума си е наясно какво означава да се ангажираш с гледане на дете за 3 месеца нон-стоп.
Но пък като няма подходяща бавачка, ангажимента се отказва и се продължава напред, това е положението.

# 1 359

Ще си седнеш на Д-то и ще си гледаш детето, но ако има кой да ти плати сметките.
Ако няма го водиш с теб или ако няма такава възможност започваш да мислиш позитивно, хващаш се за сламки и накрая се оказва, че си го оставила на А.  Rolling Eyes

# 1 360
видях, че от “пирогов“ са казали, че детенцето може да има дългосрочни увреждания - да отключи епилепсия, а и тепърва ще се види какви са пораженията върху психиката на детето.
вярно, че страшното (животозастрашаващото) отмина, но явно за детенцето борбата с травмите сега започва. дано невена се справи, защото сега е в ситуация, която изисква да взима много отговорни и правилни решения.

# 1 361
Ами да, Бърди, точно.
И май не било 3 месеца, ами бил 1 месец, но това за мен не е от особено значение, и 1 месец е супер много.
Сменяни са хората за гледане, преди Александър доколкото ми става ясно са били различни хора. Бррррр....

Силвияна, ами да, мозъчна операция е претърпял....  newsm78 Казва ли ти някой какво ще стане след това, неврохирурзите не се заемат да предричат.

# 1 362
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да, сигурно ще има дълга рехабилитация, преди ден-два в страницата им във Фейса са писали, че приятелите им събират пари, защото в следващата една година няма да може да работи.  

# 1 363

Ще си седнеш на Д-то и ще си гледаш детето, но ако има кой да ти плати сметките.
Ако няма го водиш с теб или ако няма такава възможност започваш да мислиш позитивно, хващаш се за сламки и накрая се оказва, че си го оставила на А.  Rolling Eyes

B & C , мисля всички разбрахме, че жената не е работила на кораба заради едното оцеляване, а за по висок стандарт. В това аз не виждам нищо лошо по принцип, но човек, който е единствен роднина на детето поне в първите години от живота му би трябвало да забави темпото. С порастване на децата възможностите детето да бъде оставяно на друг за/кратко/ време се увеличават, въобще нещата стават доста по - гъвкави, просто трябва малко търпение и приемане на това, че доходите ще паднат, но на детето ще се даде най - важното - присъстваща майка.

Иначе и аз не бих насърчила майката да стане продавачка, но когато си в собствено жилище и не дължиш всеки месец вноска на банката, нещата са една идея по - лесни.
и аз съм на мнение, че в София който не е решил, той не е започнал работа, особено ако човек е добър в това, което прави, а тя очевидно е била

# 1 364

В случая точно е имало с какво да си плати сметките. Не забравяй, че е давала пари за детегледането и то доста прилична сума, с която сметки на майка и малко дете се покриват идеално.

Общи условия

Активация на акаунт