Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 315

• 58 111
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив

Ама на никой не вярвам че КРА не го е докоснал. Просто е навъпреки. С три думи: Не ви вярвам!
.............
Марта, да ти имам дънната платка. От мен едно клик: https://vine.co/v/eg91XVOlpwB
.............
Та в този ред на мисли - да броим по серии целувки и юмруци. В края на всеки епизод - рекапитулация.

# 286
Имаше потенциал... в първите серии го усетихме. Сериите, в които главните герои имаха характери. Лично аз с нетърпение очаквах "укротяването на опърничавата", което можеше да се получи, ако бяха спазили логическто развитие на образите на главните герои. Интересно беше и началото на любовта на Метин/Фатих и Нилю. Можеше и там да покажат как началото на една чиста и безкористна любов може да преобрази душата на изгубен в омраза мъж... Любовта на Арда и Пело също би могла да се развие така, че да не ни кара да се присмиваме на девствения колан на комисарката... Ако Таяр беше запазил приоритетите си такива, каквито са в престъпния свят - пари и власт, ако...

# 287
  • Пловдив

Сериалите не кандидатстват за нобелови награди. Просто се наслаждавайте. Кой на когото иска и е фен. Никой няма да промени становището, прочита, впечатленията - нека да е развлечение. То и изкуството е затова, да ни разтоварва. Енгин заслужава обичта ни. Да не сме на симпозиум или да сме членове на журита. Пък и на кой ли му пука от оценката на този или онзи за потенциалите. Сериал бе момичета. Историите се пишат от тези които могат да пишат. Що така, а не онака - който може да напише друга история. Щото едни пишат свои истории, други римейкват, трети ползват истински истории - е в това е разликата.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 15:32 от mariana51

# 288

Та в този ред на мисли - да броим по серии целувки и юмруци. В края на всеки епизод - рекапитулация.
Виж сега - комисарят си е побойник, както и да го погледнеш... Лесно пали - сам си го призна.

Ама да броим - колко му е.

Юмруци - два.

Целувки - пет.

Някой да води записки обаче.

# 289
  • Пловдив

Марта, аз не съм си догледала 1 епизод. Ще събираме. Ще записвам.

# 290
 newsm78 "На кой ли му пука?" Че тогава защо изобщо гледаме сериали? Rolling Eyes  Нали се гледат заради историята, която ще ни разкажат и заради нещата, които ще научим чрез тях? Дали ще е някакъв емоционален опит и удовлетворение, дали ще е нещо за нравите и порядките в една чужда нам страна... все за нещо трябва да ни заинтригува, както и да задържи вниманието ни... Това не е ток-шоу, което да гледаш само заради гостуващите в него.  Crossing Arms Пък форумът по мое мнение е именно за да се обсъдят качествата на сериала, който гледаме или вече сме изгледали. Е, не е много приятно да ти се наложи да пишеш не особено възторжени коментари по вече видяното, но... това вече зависи от самия сериал. Но пък да казваш на черното бяло само защото харесваш единия от актьорите/героите или да си мълчиш, за да не нарушаваш рахатя на останалите, които са го харесали... по свои си причини (останали несподелени общо взето) директно обезсмисля коментирането и съществуването на темата, в която се предполага, че трябва да присъстват именно коментари, а не обикновени възхвали, онагледени с картинки...

# 291
Скрит текст:

Сериал включващ 54 серии с участието на Енгин -
какво по-голямо  удовлетворение от това ...за феновете...

П.П.  Барисея  Two Hearts [/b][/color]
Скрит текст:
понеже пак подхвана темата за "нас" и "вас" - казвам само едно - върни се да прочетеш и какво сме писали например миналата година - пак е имало "харесващи и нехаресващи" това или онова. Но чашата на търпимост на някои преля в момента в който "нехаресващите" започнаха да нехаресват  "харесващите" и да им се подиграват открито в това, че харесват.
И много момичета просто си взеха шапките и отидоха другаде... където никой не ги осъждаше за това, че гледат, допада им видяното и им беше дадена възможност свободно да  споделят. Други просто станаха читатели на балкона, за да не вземат ничия страна... тяхна воля, желание и избор.
Не всеки има твоето, както  и на някои други "перо" да пише - ако ти казваш защо не харесваш с хиляда думи, аз просто мога да кажа - "На мен пък ми допада" - с пет. И призиви от сорта -  ама  кажи, докажи, напиши - що ти допада - не са ми по вкуса. Допада ми и това е.  Защо трябва да бъда пратена в категорията на гледащите "тази помия"...и  пфу, "тая пък седнала да харесва тези простотии"...
Мисля, че се опитах с думи малко -  да обясня, пък и много момичета си казаха - защо спряха да пишат в темата... и любезно бяха изтривани...
И на края да кажа - дали в твоите очи или в очите на другите "нехаресващи" съм помиярка щото харесвам помията "КРА" или простакеса по същата причина - лично на мен не ми пука и не ми дреме на дънната платка... ама  въобще.

Марта, изненадваш ме! Hug Не знаех, че четеш спойлерите ми!
Но след като питаш, ти отговарям...

Скрит текст:
  Първо, цитирай ми мой пост, в който съм употребила думата "помия" или съм се подиграла на "харесващите" сериала. Точно обратното! Няколко пъти съвсем чистосърдечно казах, че завиждам на онези, които го харесват, защото изживяват една радост повече! Не ми приписвай думи, които не само не съм казвала, ами не съм и помисляла!
   Второ, защо постоянно изтъкваш като "недостатък" това, че мога да пиша? Защо трябва да се чувствам неудобно? Може би, трябва да почна като вас с по пет думи, за да "изравним силите"? Ако някога съм призовавала "да пишете", "да се аргументирате", "да ми отговорите", то е било, защото сте ме нападали за изказано мнение. Мисля, че няма по-естествено нещо от това, да очаквам аргумент.
   Трето, ако имаш информация за момиче, напуснало темата заради мои постове, моля те да ми кажеш, за да й се извиня лично. Защото последното нещо, което искам на света, е да "изгоня" някого, да нараня, да отхвърля.
   Но моите впечатления са други. В някои теми и фейсбук групи често откривам цели пасажи от мои постове, цитирани там от момичета, "избягали" от нашата тема. Та си мисля, дали не са избягали заради някой друг... newsm78
   И четвърто, да, аз съм от "нехаресващите"... СЕРИАЛА! Не фенките му! И двете неща няма как да се променят. Няма как да харесам сериала, защото той се разминава с всичките ми лични критерии за добро телевизионно кино. Да кажа, че го харесвам, означава да плюя на себе си. И няма как да не харесвам неговите фенки, защото това би означавало да отказвам правото на човек на личен вкус. Аз ви обичам всички и ви уважавам всички! Hug Уважавам и мнението на всички! Ако си направиш труда да видиш мои стари публикации, ще забележиш винаги едно и също - ако си позволявам персонални атаки срещу някого, е само и единствено в случаи, когато някой си позволява да обижда Енгин или съфорумка. Но никога на база лични вкусове и предпочитания!
   Това, че някои хора живеят с кривото усещане, че щом не харесваш нещо, което те харесват, значи не харесваш тях самите... съжалявам, не нося отговорност! Аз не харесвам куп неща дори в собствените си деца, дори в родната си майка! С мъжа ми почти няма неща, които и двамата да харесваме! Но обичам всички тях с цялото си сърце и съм готова - както се казва - да убивам заради тях!

И накрая, искам да попитам какво се очаква с непрестанните призиви "Това е сериал, момичета! Гледайте по-ведро! Това не ви е симпозиум!"?
(а) да спрем да мислим по сериала;
(б) да спрем да се изказваме по сериала;
(в) да лъжем относно мнението си за сериала
(г) нещо друго, за което не се сещам

Защото, както забелязахте, аз влизам в темата вече изключително рядко. Но всеки път, когато се появя с някакъв анализ или изказване, непременно се появяват контра постове на моя с горепосочените призиви. Ако трябва, в името на всеобщия мир и щастие, ще напусна темата изцяло. Не искам, но ако вие искате...
   Ще ми бъде мъчно, но наистина съм последният човек, който умишлено и злорадо ще руши щастието и спокойствието на другите. Просто мислех, че ви е приятно да споделяме мнения. Поне на някои... може би...  newsm78

П.П. И да броя раздадени юмруци, и да ги сравнявам с броя целувки... извинете, но за мен това е просто обида към любимия ви сериал. Нищо по-смислено и интересно ли не видяхте в него? #Crazy

# 292

Ударът по главата-някой от хората на Таййар.
Той е следял всичко чрез Али, Хюсеин.
Вече е бил решил да въвлече и Елиф в бизнеса...
А тя започна да търси примерно диамантите.Те били вече в аби Хюсеин.
Послушните Арда и Пелин, са служили вярно на Хюсеин и Али.
Елиф-любимката на татко.Интересна с хранителните си навици, всеотдайна, самонадейна натура..
Сега, като гледах разговора с адвокатката и, за фалита, се чудя как смяташе да спре фалита, като се има предвид, заплахата и за диамантите.
Зерин-думите и за зестрата си, потвърждават думите на Недрет, че за Ахмет, най-важни са били парите и властта.
Питам се сега, не си ли спомня Елиф, думите на баща си на РД.Той фактически за енти път я е лъгал и е смятал да ги остави, да се справят с фалита.

Хареса ми находчивостта на Елиф.Казах си, станала европейска жена.

Изненадата на Йомер от целувката, но и съобразителност...
Разбира, че тя е изплашена от някого и...решава да и съдейства.

Добре беше...
Просто нахвърлени мисли, без претенции....

Скрит текст:
Цитат
Но можеше още повече, мноооого повече! КРА можеше да се превърне във фурор, в касов хит, в сериал-трепач, а не да крета едва-едва между 15 и 20 място, и да се молим да не го спрат
 newsm10
Мечтая си, да има режисьор, който напълно да се довери на ЕА, защото нашият човек никога няма да провали партньорката си, която и да е тя и съответно колегите си.
Голяма вина, според мен, има режисьорът......оператори...Повтарям се ooooh!.

# 293
Скрит текст:

Ама на никой не вярвам че КРА не го е докоснал. Просто е навъпреки. С три думи: Не ви вярвам!
.............
Скрит текст:
Марта, да ти имам дънната платка. От мен едно клик: https://vine.co/v/eg91XVOlpwB
.............
Та в този ред на мисли - да броим по серии целувки и юмруци. В края на всеки епизод - рекапитулация.[/b]
  В какво да се закълна? newsm78 В каквото кажеш!

# 294
...

И четвърто, да, аз съм от "нехаресващите"... СЕРИАЛА! Не фенките му! И двете неща няма как да се променят. Няма как да харесам сериала, защото той се разминава с всичките ми лични критерии за добро телевизионно кино. Да кажа, че го харесвам, означава да плюя на себе си. И няма как да не харесвам неговите фенки, защото това би означавало да отказвам правото на човек на личен вкус. Аз ви обичам всички и ви уважавам всички! Hug Уважавам и мнението на всички! Ако си направиш труда да видиш мои стари публикации, ще забележиш винаги едно и също - ако си позволявам персонални атаки срещу някого, е само и единствено в случаи, когато някой си позволява да обижда Енгин или съфорумка. Но никога на база лични вкусове и предпочитания!
   Това, че някои хора живеят с кривото усещане, че щом не харесваш нещо, което те харесват, значи не харесваш тях самите... съжалявам, не нося отговорност! Аз не харесвам куп неща дори в собствените си деца, дори в родната си майка! С мъжа ми почти няма неща, които и двамата да харесваме! Но обичам всички тях с цялото си сърце и съм готова - както се казва - да убивам заради тях!

И накрая, искам да попитам какво се очаква с непрестанните призиви "Това е сериал, момичета! Гледайте по-ведро! Това не ви е симпозиум!"?
(а) да спрем да мислим по сериала;
(б) да спрем да се изказваме по сериала;
(в) да лъжем относно мнението си за сериала
(г) нещо друго, за което не се сещам

И с това съм абсолютно съгласна. Няма как тепърва да харесам сериала, нито пък да променя мнението си, че сценарият му беше злоупотреба с актьорския състав. Да не споделям личното си отношение е единственият начин да "гледам по-ведро" на него, което няма да промени нищо в самия сериал. Това, че авторите на сценария няма да прочетат моето мнение обезсмисля ли изказването му на страниците на форума? Сигурна съм, че всички, които пишат в темите от подфорум "Романтични сериали и теленовели" не го правят само защото смятат, че авторите на сериалите, които обсъждат, ще прочетат техните мнения. Пишат, защото искат да споделят с някого личните си виждания за вече видяното и да обсъдят това, което ги е развълнувало/затрогнало/докоснало по някакъв начин.
Що се отнася до КРА и неговия първи епизод, аз БЯХ заинтригувана. И очаквах това да продължи... но не се случи... и точно това споделям. Все пак изгледах изцяло сериала (знае се защо) и като част от хората, имащи желание да го обсъдят на страниците на форума, продължавам да пиша по него. Спорен е, да. За мен - съсипан, за друг... не толкова. Но тук е мястото и това е начинът да бъде обсъден, нали? Дали аз или Барисеа, или Любов, като не харесващи сериала, ще престанем да пишем, това ще промени ли фактите в него?  Rolling Eyes Ще направи ли героите по-правдоподобни, а историята - по-интересна?

# 295
  • Пловдив

http://vbox7.com/play:73882f078c

Призив за помощ на Алпер Тюреди за ФБ група "Имам едно желание". Енгин Акюрек е доброволец в нея. Превод barisea, субтитри mariana51.

И тук:

http://www.videoclip.bg/watch/507725_alper-tyuredi-priziv-za-pomosh

# 296

Призив за помощ на Алпер Тюреди за ФБ група "Имам едно желание". Енгин Акюрек е доброволец в нея. Превод barisea, субтитри mariana51.

smile3525 smile3525

Цитат
И въобще не я постави обратно, дори когато тръгна да си "връща"  жената...
И с халка и без халка, той, когато си реши, си я "връща" дамата. Grinning

# 297
  • Пловдив

Скрит текст:

.............
Скрит текст:
.............
Та в този ред на мисли - да броим по серии целувки и юмруци. В края на всеки епизод - рекапитулация.[/b]
  В какво да се закълна? newsm78 В каквото кажеш!

Честит нов подпис - много секси е.
.....................
Уточнявам - не гледаме/не харесваме КРА заради сценария, лоша режисура, лоша игра, или заради това, че Енгин е направил този избор. По памет: Керем Чатай каза - трябва да има конфликт за да има история. Е, това го има на всички нива. С едно обаче съм съгласна - не е необходимо да ти харесва. А за да коментираме нещо - трябва да сме го гледали.
.......................
Използвам поста за отговор по принцип, а не лично към списващия го.
txtloves

# 298

Благодаря за превода на това видео с Алпер Тюреди  Two Hearts

Тук ще припомня още едно - на един участник в тази група от човешки ангели изпълняващи желанията на деца борещи се за живота си...

http://www.videoclip.bg/watch/489538_engin-imam-edno-zhelanie

А какво се случва у нас...
Кликнете върху снимката за да прочетете за какво иде реч...

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 20:20 от Марта_49

# 299
  • Пловдив

Ей, страхотни снимки направиха за феновете.

Общи условия

Активация на акаунт